Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Eκβιαστές με χέρια που τρεμουν

Μα τι συμβαίνει επί τέλους;
Ειναι φανερό οτι τα ουρλιαχτά της κ.Μέρκελ λίγες μερες πριν και οι απειλές προς την Ελλάδα(αλλά και τα επόμενα υποψήφια θύματα της κρίσης) ήταν κραυγές απόγνωσης.

Εχουν εκτιμήσει λάθος την κρίση και τωρα απειλούνται με αποκεφαλισμό εκτός αν καταφερουν να επινοήσουν μια σκληρή κινηση ματ και να γλυτώσουν δολοφονώντας εμας. Αυτό ακριβώς ετοιμάζουν.


 Η ευθύνη τους είναι τεράστια και το γνωρίζουν. Οπως γνωρίζουν καλά και ότι το κόστος της αντιμετώπισης της χρεοκοπίας τραπεζών και κρατών με τον τροπο που διάλεξαν είναι πάνω και έξω από τα όρια των δυνατοτήτων των ευρωπαικών οικονομιών και μαζί των δικών τους όσο και ισχυρές αν φανταζουν.

Οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγετες είναι στριμωγμένοι στα σκοινιά!
Και εμείς αντί να εκμεταλλευτούμε την συγκηρία καθόμαστε και ακούμε απαιτήσεις και απειλές;
Οπως "διαβάζω" τα πράγματα(με τις ταπεινές μου γνωσεις που με σοβαρό κόπο απόκτησα), ακόμη κι αν ζητούσαμε άνευ όρων διαγραφη όλου του χρεους μας(θεωρητικά μιλώντας αφου στη συνεχεια θα έπρεπε να απαλλαγούμε και από τις εξ αντανακλάσεως συνέπειες)
θα ήταν υποχρεωμένοι να το δεχτούν. Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να διασωθεί αλλιως όλη η Ευρώπη και μαζί και τα κεφάλια των υπευθύνων θα πάνε στον κουβα.

Ποιοί μας απειλούν; Αυτοί που εφεραν την κρίση εκτός ορίων;
Ο λόγος που ειναι επικίνδυνοι είναι οτι κρατούν ένα πιστόλι με τρεμάμενα χέρια και όχι γιατί είναι σε θέση ισχύος.

Αυτή τη στιγμή είναι πιο επιτακτικό από κάθε άλλη φορά, εμείς, ο λαός να δηλώσουμε συγκλονιστικά την παρουσία μας "παίρνοντας μερος στις διαπραγματευσεις" που γίνονται πάνω από το κεφάλι μας, για μας, χωρίς εμάς. Οχι φυσικά συζητωντας σε στρογγυλά τραπέζια, αλλά απαιτώντας από τους δρόμους το τέλος αυτού του μαρτυρίου.
Μπροστά μας είναι η κολαση και ο Παράδεισος. Ας διαλέξουμε.
Σιωπή=Κόλαση, Δρόμος=Σωτηρία.

Ας γίνουμε ο βραχνάς τους. Να μην περάσουν.
Είναι ήδη χαμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis