Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δημοσκοπηση P.Issue για τον ΣΚΑΙ -Σκέψεις

Η κατάσταση μυρίζει εκλογές χωρίς αμφιβολία.
Ειδικά κάτω από συνθήκες που τρέχουν προς αναδιάρθρωση χρέους που είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, -και που πάει να γίνει από μια κυβερνηση που και δουλική αλλά και εντελώς άχρηστη δείχνει- δεν μας είναι κάθόλου εύκολο να φανταστούμε οτι οι παρενέργεις που θα προκύψουν δεν θα προκαλέσουν κυβερνητική κρίση και εκλογές. Μια κυβέρνηση εντελώς απονομιμοποιημένη με αποδοχή κάτω από 10% δεν θα μπορέσει να αντέξει σε ένα κλίμα κοινωνικής αναταραχής χωρίς κανένα σύμμαχο.
Δινουμε 2-3 πίνακες από την Δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή ενω περισσότεροι πίνακες βρίσκονται εδώ στο Εδώ και τώρα.

Να τονίσουμε τις σοβαρες μας επιφυλλάξεις προς τα αποτελέσματα αφού η PI ήταν η μόνη εταιρεία που μετά το Μημόνιο και όταν οι άλλες δημοσκοπήσεις έδιναν τα 2 μεγάλα κόμματα κατω από το 30% εκείνη έδινε μικρή πτώση 2 μονάδων για το ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 42%! Ηταν η εποχή που στον ΣΚΑΙ έλεγαν πως αν δεν υπήρχε ο Γ.Παπανδρέου θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε, και πως ο λαός συμφωνεί με τα μέτρα εναντίον του! Τώρα μάλλον προσπαθουν να ανακαλύψουν τον Σαμαρά και μια διάδοχη κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ που να αποτελειώσει ότι ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ.
Ριχνοντας μια γρήγορη ματιά βλέπει κανείς πως ενω το 92% ειναι δυσαρεστημένοι με το ΠΑΣΟΚ και το 89% με την ΝΔ και το 73% λεει πως κανενα από τα 2 κόμματα δεν ειναι κατάλληλο να κυβερνήσει,  περιέργως το 31,5% λεει πως θα ψηφισει ΝΔ και το 22,5% ΠΑΣΟΚ. Επίσης μας κανει λίγη εντύπωση η ξαφνική άνοδος(σε ένα μήνα) +2% της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΔΗΣΥ που δείχνει την αναγκη δημιουργίας εναλλακτικών για το σύστημα που σχεδιάζει με όση ακρίβεια μπορεί τα βήματά του. (Δεν έχουμε κάτι φυσικά με τον Γ.Μαυρη-κάθε άλλο- απλά λέμε τι μας έκανε εντύπωση)

Πολύ μεγάλη σημασία έχει ο τελευταίος πίνακας που δείχνει πως όσο ανεβαινει η αποχή τόσο ενισχύεται το 1ο κόμμα μέχρι και 6%(!) αν η αποχή φτασει το 45%. Θα πρέπει να περιμένουμε λοιπόν μια ύπουλη υπόγεια προπαγ'ανδα υπέρ της αποχής και φυσικά μεθοδευμένη απαξίωση όλων των κομμάτων.
Και κάτι τελευταίο στο οποίο κανενα κανάλι δεν θα δωσει σημασία. Ποια είναι τα λοιπά κόμματα που παίρνουν 7%(!) και κάλιστα με μεγάλη άνοδο +3% από τον περασμένο μήνα; Κομματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ;(σίγουρα το πιο μεγάλο κοματι)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis