Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εξελίξεις που τρέχουν-Ανεξαρτητη η Μ.Αποστολάκη-6 στελέχη ζητούν εκλογες- Ράγισε το αραγές

Oι εξελίξεις είναι ραγδαίες.*
Παιζοντας ένα παιχνιδι πολύ ψηλού ρίσκου μεσα σε ένα φλεγόμενο περιβάλλον και με ένα λαό να είναι έτοιμος να εκραγεί, τελικά ο Γ Παπανδρεου αποσυντίθεται μεσα στους ανέμους της θύελλας που έσπειρε.
Οι αλυσιδωτή αντίδραση που μόλις πυροδοτήθηκε δεν ξέρει κανεις ακόμη που θα βγάλει και και την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε ενω η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε συμβούλιο αρχηγών και κυβερνηση εθνικής ανάγκης και κατόπιν εκλογές(θολο), ενω αναμένεται να κανει και κάποια κινηση εσωκομματικά. Πληροφορίες θέλουν και άλλους βουλευτές(6 λέει το Olympia.gr) να κινούνται έντονα και να ζητούν εκλογές
Η κυβέρνηση λοιπόν παραπαίει κυριολεκτικά και διανύει τις τελευταίες ώρες της.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η αναγγελια του δημοψηφίσματος δεν ήταν ένα τυχαίο λάθος.
Ηταν αποτέλεσμα της πίεσης που δεχθηκε το ΠΑΣοΚ και η κυβερνηση από το λαικό ξεσηκωμό που έφερε καρπούς.
Ο Γ.Παπανδρεου και η κυβέρνηση του ούτε θα παραμείνουν στο τιμόνι ούτε θα αποχωρήσουν αξιοπρεπως εν τιμή και δόξη όπως υπολόγιζαν. Θα εκπαραθυρωθούν από το λαό που πρεπει να συνεχίσει το δρόμο του παλεύοντας να απεγκλωβιστεί και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του παραμερίζοντας τους πολιτικούς δεσμοφύλακες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετα από όσα φρικτά του έχουν κάνει.
Επίσης ακόμη κι αυτή την τελευταία στιγμή ο Γ.Παπανδρεου έστειλε και πάλι την εΕλλάδα στη θέση του κατηγορούμενου για την κρίση αποενοχοποιώντας τον καπιταλισμό και δίνοντας επιχειρήματα και δικαιολογίες σε άλλους απελπισμένους ηγέτες που έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν.
Ηδη πριν λίγο ο Μπερλουσκόνι επικαλέστηκε το δημοψήφισμα σαν αιτία για το πέταγμα στα ύψη των Ιταλικών σπρέντς. Δεν θέλω να λέω βαρύγδουπες λέξεις αλλά δεν ξέρω με τι ισοδυναμεί αυτό..
Ο Παπανδρεου θα κατα φέρει τελικά να ανέβει στην κορυφή του Πάνθεου των πιο καταστροφικών και επικίνδυνων ηγετών που πέρασαν από αυτό τον τόπο.

*Πιο αναλυτικά όσα εγιναν σήμερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis