Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"Εμμονή στις αποφάσεις";-Πολιτική αλητείας

Oι αγορές βουλιάζουν και σήμερα δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για την άρνηση της ΕΕ να κατανοήσει την κρίση. Την άρνηση να δουν οι σωτήρες οτι και η Γαλλία βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα μετα και τη σημερινή προειδοποίηση για υποβάθμιση.
Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και το καλοκαίρι που πέρασε με την απόφαση της 21ης Ιουλίου με την Ιταλία και Ισπανία, μέχρι που αυτή ουσιαστικά αντικαταστάθηκε από  μια άλλη "απόφαση" που όμως 'ήταν ακόμη πιο θολή και ασαφής δηλαδή καταστροφική για τις συνθήκες που βιώνουμε. Η όπως λένε κάποιοι, ήταν μια απλά "μή απόφαση"!

Τα 2 κυρια σημεία της αφορούν  στο EFSF και το κούρεμα του Ελληνικού χρέους.
Το ΕFSF δεχεται πλέον πυρά από παντού ενώ η σχεδόν κατάρρευση της Ιταλίας, Ισπανίας, η προειδοποιήσεις στη Γαλλία και οι υποβαθμίσεις Τραπεζων είναι απόρροια του ότι κανείς δεν πείστηκε οτι αυτό το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει τις προβληματικές οικονομίες ή Τράπεζες.

Στο δευτερο σημείο που ειναι το Ελληνικό κουρεμα βλέπουμε οτι αυτό  που έχει αποφασιστεί ειναι -εκτός του εντελώς αόριστου επι της ουσίας 50%- να ερθουν σε διαπραγματευσεις οι Τράπεζες(που ζητούν τραγικά επιτόκια για το εναπομείναν χρεος για να συμμετέχουν "εθελοντικά") με το ελληνικό κράτος που βρίσκεται κάτω από εκβιασμό και να τα βρούν!! Εν τω μεταξύ κερδοσκοπικά funds αγοράζουν από την αγορά ελληνικό χρεος κοψοχρονιά (στο 30-50%),και τρίβουν τα χερια καθώς  ετοιμάζονται να απαιτήσουν πλήρη και ολοκληρωτική πληρωμή των ομολόγων τους, αφου το κούρεμα ειναι "εθελοντικό" και αυτοί δεν τυγχάνουν "εθελοντες", όπως οι τράπεζες που πιθανόν να συμφωνήσουν...
Αυτή ειναι με λίγες φρασεις η περίφημη συμφωνία.
Ομως από τον πρωθυπουργό μας (που τον βλέπω και δεν το τρωω με τιποτα οτι έχουμε πρωθυπουργό μη πολιτικό πρόσωπο και μαλιστα τ.τραπεζίτη)  και την Ελληνική κυβέρνηση,  ακούμε την διαθεση να μείνουμε πιστοί στις "σωτήριες" αποφάσεις του Οκτωβρίου!
Σε ποιες αποφάσεις  να μείνουμε πιστοί; Τις καταστροφικές που οι αγορές καταδικάζουν καθε μέρα;
Αυτες που θα αλλάξουν εντός εβδομάδων;
Η μήπως απλά δεσμευόμαστε οτι θα κάνουμε ό,τι μας λένε, ό,τι κι αν είναι αυτό χωρίς πολλά λόγια;
Και ακόμα γιατί δεν μας λένε ποιες είναι οι δεσμεύσεις που απορρεουν από αυτές τις αποφάσεις;
Θα πρέπει ας πουμε να προχωρήσουμε σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα περιουσίας σε όποια τιμή νάναι;
Θα κατργήσουμε συντάξεις, δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, θα τσακίσουμε κι άλλο τους τσακισμενους μισθούς δηλωνοντας εν τω μεταξύ ότι δεν "θα ληφθούν μέτρα";

Ποιες ακριβώς υποχρεώσεις έχουν αναλάβει οι Παπαδημοκράτες μας για τις οποίες  εμείς δεν έχουμε ιδέα;
Ποιες επιτέλους είναι αυτες οι ρημάδες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;
Γιατί ως τωρα το μόνο που μεταρυθμίζεται -διαρκως προς το χειρότερο- ειναι το βάρος του μαστίγιου που πέφτει στις πλάτες φτωχών εργαζομένων.
Πως γίνεται αλλιώς να φορολογείται το εισόδημα των 500Ε και να παραμένουν αόρατες οι καταθέσεις δις στις offshore;
Πως γίνεται-όπως άκουσα να λέει το πρωί ο Γιάννης Μηλιός- να φορολογείται άγρια το σπιτάκι του φτωχού ως "περιουσία" ενω τα 4000 πλοία των εφοπλιστών με αξία πάνω από 100εκ. το καθένα (πάνω από 400δις  πρόχειρα!!) να είναι φοροαπαλλαγμένα;
Αισχος και ντροπή τους! Αυτό δεν είναι πολιτκή, είναι αλητεία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι και τα δυο: πολιτική αλητεία.

ShareThis