Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι χοντρομαλάκες και η μεσα τσέπη της συνείδησης μας


Ουφ...ησυχάσαμε.
Δηλαδή τωρα πρεπει να πανηγυρίσουμε που σήμερα θα μας εγκρίνουν την 6η δόση;
Γιατί; Επειδή μας λενε οτι μ αυτήν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ενω όλοι οι αναλυτες που εμπιστευόμαστε μας λένε οτι   αυτά δεν πληρωνονται από κεί;
Κι ακόμη οτι θα χρεοκοπήσουμε. Πάλι η ίδια ιστορία. Κι ας ξερουμε οτι ήδη χρεοκοπούμε κι οτι δεν υπάρχει περίπτωση τωρα να μας σπρώξουν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία γιατί μαζί μας θα κατρακυλήσει στην περιπέτεια όχι μόνο όλη η Ευρωπαική οικονομία αλλά κι η Παγκόσμια.
Εχουμε δει ποιοι ειναι όλοι αυτοί που λένε το γνωστό ψέμμα περί "μισθών και συντάξεων" και επαναλαμβάνουν το περί χρεοκοπίας ανάγνωσμα Α,Β,Γ,Δ και δε συμμαζεύεται ρε γαμώ το;
Το Megamou, το ΣΚΑΙ και οι ενοχλητικά υποτακτικοί και δουλικοί "επιστήμονες" που εχουν στην υπηρεσία τους  για να μας φοβίζουν. Ολοι αυτοί που βρίζουμε δηλαδή.
Αυτούς πιστευουμε; Κι όχι τον Μηλιό, τον Βαρουφάκη, τον Λαπαβίτσα, την Κανέλη, τον Κατρούγκαλο κλπ.κλπ.(θα μπορούσα να λεω μια ώρα ονόματα)  και όλους τους αναλυτές που μας έχουν πει καθαρά την αλήθεια ως τωρα στην κρίση χωρίς να έχουν πέσει έξω στο παραμικρό; Αλλα πρτιμάμε το Βενιζέλο, τον Πάγκαλο, το Γιωργάκη και όλους αυτούς που αποδειγμένα λένε ψέμματα!
Κι αν πάρουμε την 6η δόση τι θα γίνει δηλαδή; Σε δυο μηνες κι ούτε θα μας εκβιασουν πάλι 10 φορές χειρότερα για την 7η που ο μέσα κι έξω απαίσιος και χοντρός Βενιζέλος μας είπε ήδη:
"Ξερετε πόσα είναι η 7η δόση; 80δις!!!" Ε, να πουλήσουμε και τα παιδιά μας ρε χοντρομαλάκα αφου ειναι τοσα πολλά τα λεφτά...αξίζει τον κόπο!
Κι όμως αυτούς που ακούμε κι αηδιάζουμε, σ' αυτούς που σιχαινόμαστε, τελικά σ'αυτούς δίνουμε το κλειδάκι που έχουμε στη μεσα τσέπη της συνείδησής μας. Άρα ποιος είναι ο χοντρομαλάκας στην τελική;

Τελικά τι πιστεύουμε δηλαδή; Μήπως το φόβο μας;
Δεν παμε να μας δει κανένας γιατρός λέω γω όλους μας;

Υστερα μας φταίει η Αριστερά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άψογο το κείμενο - αν η συνείδηση έχει τσέπες, όμως, μην περιμένεις πολλά... εκεί φτάνουν μόνο οι μακρυχέρηδες...

ShareThis