Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οχι άλλο κάρβουνο

Θαυμάσαμε και χτες το θράσος του σωτήρα Παπανδρέου. Αυτός ο άνθρωπος τελικά δεν έχει τέρματα. Αυτό όμως συμβαίνει οσο  βρίσκεται ακόμα καλυμμένος πίσω από τις θέσεις κλειδιά που του παρέχει το σύστημα και η παρέα του που τον προστατεύει. Σε λίγο τα πράγματα θα αλλάξουν και τοτε δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το τί θα λέει. Η μάλλον είμαι. Θα λέει ό,τι χρειαστεί για να σωθεί όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι θρασύδειλοι..
Μίλησε λοιπόν και πάλι σε άπταιστα Παπανδρεικά ελληνικά για ώρα χωρίς ίχνος μεταμέλειας και για να μην το παρατραβάμε χωρίς λόγο βροντοφώναξε και πάλι πως έσωσε τη χώρα. Δεν μπορούσε να την "καταστρέψει" τουλάχιστον; Ολο και κάτι καλύτερο θα ζούσαμε από αυτή τη μαύρη σωτηρία.
Αυτό που μας ενδιαφερει περισσότερο πάντως από ολα όσα ακούστηκαν ήταν η άποψη για άλλα 2 χρόνια "κυβέρνησης συνεργασίας"-εννοεί εναντίον του λαού- για την ολοκλήρωση της σωτηρίας.
Ειναι φανερό οτι προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να σώσει τον εαυτό του και το κόμμα του και φυσικά να βοηθήσει κι άλλο στην ολοκλήρωση της καταστροφής.
Το κόμμα του βρίσκεται σε επίπεδα εκλογικής τραγωδίας και βεβαια αν γίνουν άμεσα εκλογές ξερει καλά τι τον περιμένει κι αυτό δε θα είναι απλά μια εκλογική ήττα. Υπάρχουν και χειροτερα. Οπως οι ποινικές ευθύνες που αντιμετωπίζει το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά ώς αρχηγός του "στρατού σωτηρίας", τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και ένας σωρός από άλλα πραγματικά προβλήματα ων ουκ έσται τέλος.
 Ειναι τραγικό πραγματικά το να επιμένει ακόμα να κρατάει φασιστικά το λαό στη γωνία ενω ειχε συμφωνήσει σε εκλογές μεσα στο Φλεβάρη όταν αναγκάστηκε να φύγει και να δώσει τη θέση του στην παράνομη και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου.

Από που κι ως που απαιτεί και αυτός και όλοι οι άλλοι συνεργοί του πραξικοπήματος, να υπογράψουν οι 3 του μαυρου μετώπου αμετάκλητη συμφωνία με τους δανειστές τραπεζίτες και τους Έλληνες και ξένους εκπροσώπους των υπερπλουσίων που θα αιχμαλωτίζει για δεκαετίες το λαό και τη χώρα, ενω ξερει καλά ότι πλέον δεν εκφράζουν και δεν εκπροσωπούν παρά μια αισχρή μειοψηφία. Από που κι ως που μια παράνομη κι αντισυνταγματική κυβέρνηση που έχει σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις απέναντί της το 92% του λαού που δηλώνει δυσαρεστημένος θέλει να παίξει το ρόλο του εκφραστή του λαικού συμφέροντος; Δεν ξερουν οτι εκλέχτηκαν λέγοντας ψέματα; Δεν ξερουν ότι το 45% έχει γίνει 10%; Τετοια εκρηκτική μεταστροφή ψηφοφόρων και δραματική δυσαρμονία ανάμεσα στη Βουλή και το λαό δεν έχει υπάρξει ποτέ και αυτοί τολμάνε να επιμένουν ακόμη πως οι εκλογές θα κάνουν κακό στο τόπο γατί θα κερδίσει ο λαικισμός!! Και τέλος πάντων ποιοί είναι επι τέλους αυτοί; Ποιος διόρισε Θεό στη θέση του Θεού τον Παπανδρέου και τους ομοίους του;

Ο, τι και να κάνουν όμως ο χρόνος δουλευει εναντιον τους. Ο λαός δεν πρόκειται να σκεπασει με πέπλα λήθης όσα έγιναν και γίνονται εναντίον του και θα μιλήσει με την πιο σκληρή γλώσσα σύντομα.
Όσο περναει ο καιρός τόσο ο "λαικισμός" θα κερδίζει έδαφος. Κι αν τα Αριστερά κόμματα είχαν μια στάλα χρειαζούμενο μυαλό παραπάνω (όσο κι αν αναγνωρίζω τους αγώνες και το οτι δεν γίνεται χωρίς την Αριστερά  δεν αντέχω να μην το πώ) θα είχαμε ξεφορτωθεί ή θα ξεφορτωνόμασταν γρήγορα όλη αυτή τη δολοφονική παρέα.
Βλέπω από χθες την παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου και στενοχωριέμαι. Γιατί οι απελπισμένοι ψάχνουν ένα έυκολο χέρι να πιαστούν. Κι αν δεν τους το δώσουν οι πραγματικοί αγωνιστές θα κοιτάξουν γύρω  και στον Ιερώνυμο και στους Αnonymous ή δεν ξέρω που αλλού. Μόνο που όταν τα ράσα και οι μάσκες παραμερίσουν από πίσω θα εμφανιστούν τέρατα, μαυρίλα και φασισμοί  άλλων εποχών που δεν θέλουμε να αντικρύσουμε  Ισως όμως τότε να είναι αργά για δάκρυα...

Ας βρεθεί λοιπόν επιτελους ένας τρόπος να πάρει ο λαός την πρωτοβουλία χωρίς άλλους σωτήρες εκ Θεού ή όχι. Ας γίνουν γρήγορα βήματα μπροστά η και βήματα πίσω σε άκαιρους εγωισμούς και παντογνωσίες όπου χρειάζεται. Η πολυπόθητη ανατροπή θα αρχίσει μόνον όταν οι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές έρθουν στο προσκήνιο βλέποντας μαζί με το σκοτάδι και κάποιες φωτεινές ακτίνες ελπίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis