Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις(βίντεο)- Ας τους σαρώσουμε

Μεγάλες συγκεντρώσεις και σήμερα(χθές 10/2) στην Αθήνα.
Θα πω όμως πως όσοι έχουμε παρακολουθήσει την πορεία από την αρχή της κρίσης ως τώρα δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τις σημερινή εικόνα σε σχέση με την κρισιμότητα αυτών των ημερών που περνάμε. Και αυτό βεβαια είχε να κάνει εκτός από την απεργία του μετρό (δεν κάνει κακό το περπάτημα πάντως), κυριως με τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής της Απεργίας που ήταν και το κύριο σήμερα. ΕΙναι μάλλον γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι εκείνων που μπήκαν με ενθουσιασμό στους αγώνες των 2 τελευταίων χρόνων, είτε επειδή πίστευαν ότι ολα θα κρινόντουσαν σε λίγες πορείες, είτε γιατί εξουθενώθηκαν οικονομικά από τα συνεχόμενα μέτρα δεν συμμετέχουν στις απεργίες. Βεβαια το ρόλο της παίζει και η σταση της ΓΣΕΕ που κάνει ό,τι μπορεί για να αποτύχουν οι κινητοποιήσεις, αποφασίζοντας την προκήρυξη των απεργιών την προηγούμενη μερα με αποτέλεσμα η προετοιμασία και η ενημερωση να είναι ανυπαρκτες. Με 2 γενικές απεργίες την ίδια εβδομάδα είναι παράξενο το οτι δεν υπάρχει ούτε μια αφίσσα στον τοίχο που να δημιουργεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα που χρειάζεται. Εχει γινει φανερό ότι με τους  εργαζόμενους, πιεσμένους τόσο οικονομικά όσο και από την προπαγάνδα-πλυση εγκεφάλου της τηλεόρασης μια απλή ανακοίνωση προκύρηξης Γεν.Απεργίας δεν είναι αρκετή.
Υπαρκτές βέβαια είναι και οι ευθύνες των ίδιων των εργαζόμενων που πρέπει να πάρουν επιτέλους την απόφαση να αντισταθούν με ένα δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα κόντρα στην τρομοκρατία που έχει εξαπολυσει κυβερνηση και τρόικα, ξαναπουλώντας τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα  για την καταστροφή που θα έρθει από την χρεοκοπία. Οι δικαιολογίες που είναι πάντα παρούσες και με λογική βάση, δεν πείθουν ό,τι είναι και οι παραγματικοί λόγοι που κρατούν μεγάλες μάζες εργαζόμενων που υποφέρουν έξω από τους αγώνες.
Η χρεοκοπία όμως δεν ΘΑ έρθει. Ειναι ήδη εδώ.
Ας μιλήσουμε απλά. Χρεοκοπία είναι να μην έχεις να πληρώσεις τις υποχρεωσεις σου, τους λογαριασμούς σου και ο λαός δεν έχει, γιατί ήδη έχει χρεοκοπήσει. Ολα τα άλλα είναι άγρια προπαγάνδα που έχει στόχο την ολοκληρωτική φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού. Κρίση εχουμε όταν το χρήμα που κυκλοφορεί δεν φτάνει για όλους. Τοσο απλά ή έστω απλοικά για να μπορέσουμε επιτέλους να συνεννοηθούμε. Τι ειναι αυτό που μας κάνει να πιστευουμε λοιπόν ότι ο τραπεζίτης Πρωθυπουργός μας νοιάζεται για μας και όχι για τους Τραπεζίτες και τους πλούσιους μετόχους τους επιχειρηματίες σε μια στιγμή που είναι καθαρό το "Η εμείς ή αυτοί"; Τι προσπαθούν να κάνουν; Απλά να μας πείσουν να συμφωνήσουμε ότι προτεραιότητα δεν έχει η δική μας ζωή και η ζωή των παιδιών μας αλλά η επιβίωση των τραπεζών και του κεφαλαίου και ότι δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς. Γι αυτό λοιπόν και τα πάνω από 100δις που έχουν ήδη δοθεί με διάφορους τρόπους στις τράπεζες που τζογαραν και έχασαν και τωρα τα φορτώνουν σε μάς. Για αυτό και τα 35δις που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση τους χωρίς καμιά εγγύηση και με το 2ο μνημόνιο, ενω από την άλλη απαιτούνται αιματηρά μέτρα κατα των εργαζόμενων και του λαού.
Θα το δεχτούμε;
Μετά και τις σημερινες εξελίξεις και τις παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών που δείχνουν και πάλι σημάδια κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος εξουσίας μπορούμε να δούμε ότι η κυβέρνηση του μαυρου μετώπου παρά το εντυπωσιακό 255 δεν είναι καθόλου πανίσχυρη. Ισα-ισα στηρίζεται σε πήλινα πόδια και αν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του μπορεί να τους ξεφορτωθεί και να ανοίξει ο ίδιος το δρόμο της δικής του σωτηρίας αδιαφορώντας για το ποια είναι τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των απανταχού καπιταλιστών. Αν δεν  πιστέψει όμως πως μπορεί και δείξει αδυναμία και δειλιάσει, η πραγματική εξουσία θα λάβει το μήνυμα και θα περάσει στα σχεδια που έχει βάλει μπροστά εδώ και καιρό από την αρχή σχεδόν της κρίσης, απαιτώντας τη "συναίνεσή" μας σε περικοπές, όχι μισθών απλά, αλλά και της ΄΄ιδιας της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της αντίθεσης του λαού, που μπαίνει εμπόδιο στην ολοκλήρωση της σφαγής.

Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτια μας στη σιχαμερή προπαγανδα των καλοπληρωμένων της τηλεόρασης που προσπαθουν με ψέματα και αθλιότητες να τρομοκρατησουν το λαό και να τον κάνουν να δεχτεί μοιρολατρικά το ρόλο του σκλάβου που του επιφυλάσσουν.
Ας βγούμε στο δρόμο τωρα κι ας τους σαρώσουμε κάνοντας με πράξεις και αγώνες μια σοβαρή κατάθεση στο μέλλον και το αυριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Δεν τους έχουμε ανάγκη. Δεν είναι τίποτα χωρίς εμάς ενω εμείς χωρίς αυτούς όλα.

1 σχόλιο:

NETIZENGR είπε...

ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

ShareThis