Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κλειδώνουν οι μειώσεις...ξεκλειδώνει το κούρεμα της Δημοκρατίας


 "Παρήγγειλα στις δημόσιες υπηρεσίες
να σταματήσουν επιτέλους να μου στέλνουν
καθημερινά φόρμες δηλώσεων υποταγής

αφού ο δειλός μου εαυτός, ειναι πλεον νεκρός

και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανείς

που να ενδιαφέρεται να υπογράψει."

Από το δόξα σοι ο Θεός στο Κύριε ελέησον

Πριν καλα καλα τελειώσουν τα δόξα τω Θεώ, και παρα τις τρομερες απώλειες που είχαν τα παλληκαρια του μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξανάρχισαν τα Κύριε Ελέησον.
Τωρα λενε ανακαλύπτουν οτι "διαρκώς μπαίνουν και νεες απαιτήσεις στο τραπέζι"!
Τωρα αρχιζουν να νοιωθουν οτι δεχονται εκβιασμό! Μεχρι ο Πρόεδρος ξεσηκώθηκε και αναφώνησε "ποιος ειναι αυτός ο Σόιμπλε επιτέλους"! Μέχρι σήμερα δεν ειχαν αντιληφθεί τιποτα.... Ωραίοι.
Βεβαια κι εγω στη θεση του Βενιζέλου τα ίδια θα έλεγα. Τι νάλεγα δηλαδή. Οτι με συρανε καροτσάκι ως εδώ αναγκάζοντας με να λέω συνεχεια ψέμματα, και αφου τους έδωσα τα πάντα και ξόδεψα και την τελευταία μου δεκάρα πολιτικού κεφαλαίου, τωρα με ξεφτιλίζουν λέγοντας πως δεν με εμπιστευονται και ζητάνε κι άλλα;
 Η οτι ειχαν δικιο όσοι έλεγαν οτι η δουλοπρέπεια σε πάει ή στο χωμα ή στη φυλακή;

Από κοντα και τα περισσότερα ΜΜΕ-μερικά μάλιστα αντιμνημονιακά- που κραυγάζουν οτι "Δυστυχώς οι εταιροι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και γι αυτό ζητάνε κι άλλες διασφαλίσεις"
Φυσικά εννοειται οτι "ανησυχουν τρομερά" και ότι υπάρχουν σκέψεις "να μας πετάξουν έξω απο το ευρώ " Ω Θεοί!
Αν λέγανε και καμια αληθεια δε θα τους έκανε και πολύ κακό.

Η πραγματικότητα  ειναι οτι δεν ειναι οι πολιτικοί της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που δεν εμπιστευονται οι εταίροι. Αυτούς μια χαρά τους εμπιστευονται. Αυτούς τους είδαν τόσο καιρό τι καπνο φουμάρουν και πόσο υπόδουλοι και υποτακτικοί είναι. Σιγα που δεν κατάλαβαν οι γάτοι της ΕΕ και της Τρόικας! Τετοιους πρόθυμους και υπάκουους ούτε στον ύπνο τους. Απόδειξη αλλωστε οτι απαιτούν τη διατήρησή τους στην εξουσία. Δεν τους ανησυχει αυτωνών η σταση λοιπόν.
Ο λαός είναι που τους ανησυχεί, ειδικα μετά και τις τελευταίες κινητοποιήσεις του σε μια στιγμή που νόμιζαν πως είχε λουφάξει. Η ΕΕ και η  Τρόικα πήραν την Κυριακή δυο μηνύματα. Το δουλικό ΝΑΙ των απίστευτων βουλευτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με ολίγη από ΛΑΟΣ και από την αλλη ένα τρομερό ΟΧΙ από τους δρόμους που δεν ξέρω αν  το περίμεναν τόσο τρανταχτό. Ξαναλέμε οτι η προχθεσινή διαδήλωση που ήταν η κορυφαία μιας σειράς Απεργιών, κινητοποιήσεων, πορειών, συλλαλητηρίων κλπ. ήταν η μεγαλύτερη και δυναμικότερη των τελευταίων 40 χρόνων τουλάχιστον.(Αυτό δεν σημαίνει οτι το λαικό κίνημα ζει μέρες δόξας αλλά σίγουρα δηλώνει σοβαρά παρόν.)
Το διάβασαν λοιπόν καλά και είδαν οτι το αδύναμο ΝΑΙ των απαξιωμένων κομμάτων της κυβέρνησης δε φτάνει, αφου δε δίνει καμια απολύτως εγγύηση οτι ο λαός εχει υποκύψει και πως το μνημόνιο θα εφαρμοστει. Ισα-ισα  βλέπουν οτι το ακριβώς αντίθετο είναι πιο  πιθανό να συμβεί.. Η φωνή μας λοιπόν ακούστηκε δυνατά, πολύ πιο δυνατά από όσο περίμεναν οι περισσότεροι.
Τι μενει λοιπόν; Τι πρέπει να κάνουν;
Τι άλλο; Να συνεχίσουν την επιχείρηση υποδούλωσης και υποταγής του λαου. Το κτύπημα του με κάθε τρόπο μεχρι να φτύσει αίμα και να σκύψει επιτέλους το κεφάλι. Και βεβαια επιχειρώντας κάτι τετοιο θα πλήρώσουν το τίμημα, αφου πρέπει να πετάξουν τις μάσκες και να δούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης καθαρά με ποιούς έχουν να κανουν και τι τους περιμένει κι εκείνους στη συνέχεια.
Εφτασε λοιπόν η στιγμή του μεγάλου εκβιασμού απ'ευθείας από τους ισχυρούς της Τρόικας. Και δεν θα είναι αυτη τη φορά εκβιασμός των ηγετών ή των βουλευτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.
Θα είναι απ'ευθείας εκβιασμός του λαού!

Κούρεμα "Δημοκρατίας" και διχασμός

Ξερουν  καλά πως αυτά που ζητανε δεν ειναι δυνατόν να γίνουν σε συνθήκες έστω κι αυτής της κουτσουρεμένης Δημοκρατίας. Το πρωτο που θέλουν και πρέπει να περιμένουμε λοιπόν είναι το όσο γίνεται μεγαλύτερο "κούρεμα" της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ετσι κι αλλιώς αφού πάνω κάτω προσπαθούν να ακολουθήσουν συνταγή Χιλής προφανως ήδη σκεπτονται και τις αντίστοιχες πολιτικές πρακτικές, δηλαδή το γύψο που θα κάνει την Ελλάδα να τρεξει σαν τρελή χρόνια πίσω και να ανατριχιάσει, κι αυτή κι ο κόσμος ολόκληρος. Μόνο που ο λαός δεν θα τους κανει το χατήρι. Ο φασισμός δε θα περάσει δευτερη φορά απ' την ίδια γενιά.
Μαζί τους θα έχουν σύσσωμο  ίσως το αστικό πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ που θα αναγκαστούν επίσης να πεταξουν της μάσκες της πονηρής διαχειρισης και να πάρουν θεση. Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες που λέει σοφά και το γνωστό σύνθημα.
Θα δοκιμασουν όλα τα μεσα. Και τη βία και την εξαθλιωση και την τρομοκρατία και τον πολιτικό εκβιασμό των απλών πια ανθρώπων. Δεν ξερω αν και πότε θα γινουν οι εκλογές. Αυτό πάντως που έχουμε στο μυαλό μας ως "ελεύθερες εκλογές" δεν πρόκειται να συμβεί σε καμιά περιπτωση.
Θα πρέπει να περιμένουμε τον πιο σιχαμερό πολιτικό εκβιασμό που έχει γίνει ποτέ. Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αναγκάσουν το λαό να συνεχίσει να κυβερνιέται από αυτούς που σιχαίνεται, εκφοβίζοντάς  πως αλλιώς θα πέσει πάνω του συμφορά μεγάλη.  Θα επιχειρήσουν δηλαδή να μετατρέψουν ελεύθερους ανθρώπους σε εθελόδουλους τρομοκρατημένους σκλάβους που θα προτιμούν να ζήσουν στο βούρκο αυτοκτονώντας παρά να κάνουν ένα βήμα μπροστά προς το αυριο παίρνοντας επιτέλους την τύχη τους στα χέρια τους.
Μα πιο πολύ προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, ετοιμάζονται να επιχειρήσουν έναν άθλιο, βρωμερό και τρομερά επικίνδυνο διχασμό του λαού. Θα προσπαθήσουν να χωρίσουν το λαό καί πάλι -για 3η φορά μεσα στον ίδιο αιώνα- σε πατριώτες και μή, σε καθαρούς λογικούς Ελληνες και σε ανθέλληνες, σε εθνικόφρονες και απάτριδες  που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα "τώρα που ετοιμάζεται να κάνει το βήμα της σωτηρίας". Και οι απάτριδες και ανθέλληνες βέβαια θα είναι όσοι τωρα αντιστέκονται στους τόπους δουλειάς και τους δρόμους.
Ετσι στρέφοντας τον ενα φτωχό εναντίον του άλλου, τη μια λαική οικογένεια εναντίον της άλλης, διαλύοντας κάθε ίχνος συνδετικού ιστού μεσα στην κοινωνία θα προσπαθήσουν να επιβληθούν και να επιβιώσουν. Και μάλιστα θα το κάνουν μέσα σε μια τρομερά δύσκολη και κρίσιμη συγκηρία όπου η ανθρωπια και η αλληλεγγύη είναι ό,τι πιο απαραίτητο για την επιβίωση. Αυτοί είναι!
Μόνο που αυτή τη φορά πρεπει να γίνει αυτό που λέει ο λαός: Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη  τρείς και η κακή τους μερα.
Ο καιρός γαρ εγγύς...
 "Υπάρχουν κάτι θάλασσες και παραλίες ξωτικές
που δεν τις γράφουνε οι χάρτες μ΄ακούς;
Που τις βρίσκουνε μονάχα αυτοί που ερωτευτήκαν τα ταξίδια
Αυτοί που φάγανε ισόβια στην τρέλα
και δεν καταλαβαίνουνε Χριστό "

1 σχόλιο:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Πράγματι δεν τους έμειναν και πολλά
για να μπορέσουν να υποτάξουν το λαό στην πολιτική τους.
Σε λίγο θα ζητάνε να παρουσιάζεται ο κόσμος στο κοντινό αστυνομικό τμήμα για υπόθεσή του...
Ας θυμηθούμε την περίοδο της ...Δημοκρατίας της Βαιμάρης
το άρθρο 48 του συντάγματος της Γερμανίας λίγο πρίν την άνοδο του 3ο Ράιχ.
Τι μας έμεινε απο τότε ;
Ας βγάλουμε συμπεράσματα.
Το σύστημα γνωρίζει μόνο απο προβοκάτσιες ,μέτρα οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα ,τσάκισμα λαικών δικαιωμάτων με ό,τι αυτό σηματοδοτεί η τελευταία προσπάθεια να καταθέτουν τα σχέδιά τους οι απεργοί και όσοι κατεβαίνουν στο δρόμο στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
Η Δημοκρατία τους,τους μοιάζει δε νομίζετε;

ShareThis