Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αλλάζει η Ευρώπη! Τι λεει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

«Αναμφίβολα θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Βλέπουμε και σήμερα πόσο επιβεβαιώνονται οι θέσεις αυτών που είδαν την Ευρώπη να αλλάζει μεά την εκλογή Ολάντ. Το ΚΚΕ πρέπει να αισθάνεται στριμωγμένο που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την αλλαγή. 
Μετά τις δηλώσεις Σόρος  που δείχνουν κι αυτές με τη σειρά τους τη θετική αλλαγή κλίματος υπέρ της Ελλάδος να τι είπε ο Γάλλος Υπουργός οικονομικών κ.Μοσκοβισί για την Ελλάδα όπως το βρήκαμε σε άρθρο στα "ΝΕΑ":


«Αναμφίβολα θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της», απάντησε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του περί «κατάργησης του Μνημονίου». Παρότι η επιλογή ανήκει στους Έλληνες, όπως είπε, θα ήταν «σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ».
Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα λιτότητας, σύμφωνα με όσα έχουν υπογραφεί, θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ερωτηθείς εάν το υπουργείο του έχει προετοιμαστεί για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ Μοσκοβισί παραδέχθηκε ότι «έχουν ίσως γίνει κάποιες σκέψεις εδώ κι εκεί», αλλά πρόσθεσε πως «θα εργαστεί προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο αυτό».
Το να γίνει προετοιμασία ενός σχεδίου για μια συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα ήταν «διόλου λογικό».
Η Ελλάδα, επισήμανε, πρέπει να παραμείνει στη νομισματική ένωση, επειδή έχει προχωρήσει η «ολοκλήρωση» στην Ευρωζώνη, «επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει φαινόμενο ντόμινο και επειδή έχουμε ήδη δεσμεύσει πολλά χρήματα, 150 δισ. ευρώ».
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο την 22α Μαΐου, ο Μοσκοβισί είχε ταχθεί εναντίον κάθε σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Είχε επισημάνει ότι η ελληνική έξοδος θα προκαλούσε μια μετάδοση της κρίσης χρέους «η ένταση της οποίας δεν θα ήταν προβλέψιμη και ενδεχομένως ούτε ελέγξιμη», ενώ είχε τονίσει πως πρέπει να «γίνουν τα πάντα» ώστε να αναδειχθεί μετά τις εκλογές την 17η Ιουνίου μια ελληνική κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ του ευρώ και θα δεσμευτεί «να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου (η Ελλάδα) να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Βλέπουμε λοιπόν οτι οι εκβιασμοί δεν κρατουν απλώς καλά αλλα ακομη καλύτερα κι από πριν.

.      .         .          .         .         .           .           .
Με το ζόρι ΕΕ
Από τα παραπάνω διαβάζοντας προσεκτικά μπορούμε να δούμε οτι αυτό που λένε είναι ότι περίπου είμαστε υποχρεωμένοι θέλουμε δε θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζωνη τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Η απειλή οτι θα μας πετάξουν έξω δεν συναντιέται με το τέλος της δήλωσης. Αυτό όμως δε σημαινει πως δεν θα ασκηθεί κάποιος σκληρός εκβιασμός που  δεν μπορούμε να ξέρουμε με ποιον τρόπο θα εκδηλωθεί. Ξερουν όμως αυτοί που τον σχεδιάζουν και το σίγουρο είναι οτι ο λαός πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης και όχι σε επανάπαυση και μεθη νίκης -αν κερδίσει ο Συριζα- που θα είναι χωρίς νόημα και πραγματικό αντίκρυσμα αν σημαίνει αδυνάτισμα του λαικού κινήματος. Είναι για μένα εντυπωσιακό το ότι δε γίνεται έστω καποια αναφορά σ'αυτό από το Συριζα και ειδικότερα από τον Α.Τσιπρα.

Τι θα κάνει την επόμενη μέρα η όποια κυβέρνηση μόλις εισπράξει την 100% αναμενόμενη άρνηση σε αλλαγές, έστω και λίγες ή λιγότερο σημαντικές, που θα θελήσει να "επαναδιαπραγματευθεί";
 Πως θα ζητησει από το λαό να υπερασπίσει την ψήφο του  εναντια στους μηχανισμούς της ΕΕ όταν όλο αυτό τον καιρό τον γαλουχεί με το "θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ", επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ακριβώς αυτό που λέει και το σποτάκι της ΝΔ,  "Εμείς οι Έλληνες αυτό  δεν θα το επιτρεψουμε ποτέ" δείχνοντας την Ελληνική σημαία να φευγει από τις άλλες της ΕΕ;
Τι θα κάνουμε τελικά "εμείς οι Έλληνες", θα υπερασπίσουμε τους έλληνες εργαζόμενους ή την παραμονή στην ΕΕ και το Ευρω;


Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται η ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ. Το μόνο ολοκληρωμένο μήνυμα θα το στείλει ο λαός δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Αποδυνάμωση του ΚΚΕ θα είναι ένα εντελώς λάθος μήνυμα. Θα σημαινει πλήρη απόρριψη του αντιΕΕ αισθήματος, πλήρη αποδοχή της κυριαρχίας της ΕΕ, θα σημαίνει νίκη του φόβου επι της ελπίδας  και άδεια εφόδου εναντίον των δικαιωμάτων του λαού από τον ίδιο το λαό  προς το σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα της ΕΕ. Οι αριστεροί ψηφοφοροι λοιπόν  πρέπει να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στέλνοντας αυτό το ολοκληρωμένο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Οσο για το δίλημμα "Μνημόνιο ή Σύριζα" είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις μια δύναμη που τόσα χρόνια υπέφερε από τέτοιου τύπου διλήμματα και τα κατήγγειλε τώρα να τα χρησιμοποιεί.  
Φυσικά η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος στο μνημόνιο όπως άκομψα και άστοχα -για να χρησιμοποιήσω τις πιο επιεικείς λέξεις που μπορώ- αλλά καθαρά υποννοεί το δίλημμα  ό,τι κι αν λένε οι επεξηγητές του που μετά σαν να μην τρέχει τίποτα απλώνουν με "ειλικρίνεια"  χέρι συνεργασίας προς το ΚΚΕ. Οσες μεταφράσεις κι αν γίνουν το δίλημμα το λεει καθαρά. Ψηφίζεις ή υπέρ Συριζα ή υπέρ μνημονίου, αλλο ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Ακριβώς όπως ελεγαν 'Καραμανλής ή τάνκς", "Πασοκ ή Δεξιά" κλπ.


Η ψήφος στο ΚΚΕ όμως θα πει σε όλους εντός και εκτός Ελλάδας ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι θα υπερασπίσουν τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους με όποιο τρόπο χρειαστεί χωρίς να κάνουν πίσω και να υποκύπτουν σε εκβιασμούς και εκφοβισμούς.

Το θράσος των "εταίρων" της ΕΕ

Πάντως είναι απίστευτο το θράσος των Ευρωπαίων "εταίρων" μας Κοιταξτε πως το λέει ο κ. Μοσκοβισί παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα αλλά ....με σεβασμό
Παρότι η επιλογή ανήκει στους Έλληνες,  θα ήταν σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ.

Ελπίζω αυτή η δήλωση να νευριάζει έστω και λίγο όσους με ελαφριά καρδιά ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis