Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Προσεισμική δόνηση μεγέθους...υφυπουργού

Παραίτηση υπουργού κυριολεκτικά  με το καλημέρα! Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νικολόπουλος, τομεάρχης του τομέα εργασίας της ΝΔ, τόσκασε! Τον ρούφηξε η κινούμενη άμμος, ή τέλος πάντων πήρε το καπελο του  και πάει διακοπές.
Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, αλλά αντίθετα πρωτοφανές, υπουργός να παραιτείται την επόμενη της ψήφου εμπιστοσύνης και μια μόνο βδομάδα από την υπουργοποίησή του.
 Βεβαια η αιτία δεν πιστεύω  οτι έχει να κάνει μόνο με την αντίθεσή του στην εξακολούθηση της πολιτικής εξαθλίωσης και λιτότητας(όπως κι αν την ονόμασε ευγενικά στην επιστολή του με περισσότερες λέξεις ο κ.Νικολόπουλος). Δεν μπορεί παρα να υπάρχει καποιο παρασκήνιο που θα το μάθουμε. Σίγουρα όμως μέτρησε κρίσιμα στη ζυγαριά του, το γεγονός ότι ήξερε ότι μόλις λίγες εβδομάδες πρίν, έταζε στους ψηφοφόρους αναδιαπραγμάτευση και βελτιώσεις του μνημονίου στα εργασιακά, για να διαπιστωθεί σε χρόνο κυριολεκτικά όσο χρειάζεται για να ακουστεί το πρώτο κορναρισμα από τη στιγμή που ανάβει πράσινο φανάρι, οτι όλα αυτά ήταν στεγνή κοροιδία των ψηφοφόρων και τίποτα παραπάνω.
 Αυτό που σκάει με κρότο και φωτίζεται σαν πυροτέχνημα κι ακόμη παραπάνω πάντως, είναι το ότι η κινούμενη άμμος του πολιτικού σκηνικού ενεργοποιείται πιο ΄γρήγορα απ'όσο θα φανταζόντουσαν ακόμη κι οι πιο φανατικοί αντίπαλοι αυτής της αμφισβητούμενης συγκυβέρνησης, και καταπίνει ήδη το πρώτο της θύμα.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες κιόλας θα ακολουθήσουν κι άλλοι αφού δεν είναι εύκολο να δεχτεί κανείς ότι ένας δεξιός εκπρόσωπος παραιτείται κι αυτό δεν ασκεί καμιά πιεση στα αριστερά της κυβέρνησης όπου βολτάρει ακόμη αμέριμνη η ΔΗΜΑΡ. Είναι σίγουρο ότι ο κρότος της παραίτησης ακούστηκε πολύ πιο δυνατά εκεί.

Επίσης έγινε ήδη φανερή, από το γενικόλογο των τοποθετήσεων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η αμηχανία που ακολούθησε τις δηλώσεις και την ομιλία Στουρνάρα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει για το μνημόνιο καμιά διαπραγμάτευση παρα μόνο πιστή τήρηση και υλοποίηση των αναγκαίων κατα τη γνωμη του σκληρών όρων.
 Η κ.Βούλτεψη μάλιστα της ΝΔ, που εχει πρωτοστατήσει στο χτίσιμο του αντιμνημονιακού προφίλ της ΝΔ, έκανε και στη χθεσινή της ομιλία στη Βουλή αλλά και σήμερα στο editorial του ενημερωτικού της site, αρκετά σαφείς τις σκέψεις της λέγοντας ότι η χθεσινή ψήφος δεν ήταν "τυφλή" αλλά "άγρυπνη"...
Γράφει η κ.Βούλτεψη τελειώνοντας το άρθρο της που μιλάει για τις μέχρι τώρα "σωτηρίες της πατρίδας":

"Επομένως, καθίσταται σαφές πως περιθώρια για άλλες «σωτηρίες» δεν υπάρχουν…
Υ.Γ. Κατά την χθεσινή ομιλία μου στη Βουλή, την οποία επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω αυτούσια, ξεκαθάρισα πως είναι ανάγκη ο υπουργός των Οικονομικών στις συζητήσεις του σήμερα στο Eurogroup, να επιχειρηματολογήσει με βάση το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η εντολή του συνόλου του λαού ήταν έξοδος από το Μνημόνιο με επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην παραγωγή. Είναι ο πρώτος υπουργός Οικονομικών που πηγαίνει στο εξωτερικό με ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τριών κομμάτων και οφείλει να την χρησιμοποιήσει για να μιλήσει και όχι για να σιωπήσει. Και επανέλαβα πως αυτή δεν είναι μια τυφλή ψήφος, αλλά μια άγρυπνη ψήφος υπέρ της σωτηρίας του λαού και της χώρας."


Η συνέχεια λοιπόν επί της οθόνης προσεχώς. Εννοείται οτι τους ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιας μας να διαλυθούν εις τα εξ ων συνετέθησαν και μάλιστα η οθόνη να είναι ακόμη και καλοκαιρινή αν γίνεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ( ΠΕΛΑΤΟΚΡΑΤΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Σ΄ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΑΥΛΟ... ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Με το καλημέρα να αρχίζει η κατάρρευση ουτε κομμουνιστής δεν θα τόλεγε.Περιμενω εκρήξεις ΔΗΜΑΡ αλλά και ΠΑΣΟΚ συντομα. Παιζουν τη δουλίτσα τους, πρεπει να αντιδράσουν. Φαντασου τι θα γίνει στην πρώτη μεγάλη λαική αντίδραση που θαρθει συντομα.

ShareThis