Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι καλοί οι κακοί και ..οι ηλίθιοι

Γνωστές συνταγές και πατέντες από τα παλιά έρχονται στο προσκήνιο στην προσπάθεια να εξαπατήσουν όσους είναι πρόθυμοι να εξαπατηθούν.
"Ευτυχώς" χθες οι αρχηγοί των 3 κομμάτων συμφώνησαν... να μας σφάξουν για το καλό "μας".

Αντιγράφουμε από το Κέρδος που περιγράφει το "δραματικό" παιχνίδι που παίχτηκε χθές με τους καυγάδες και τις καταιγίδες(!), που κατέληξαν "ευτυχώς" σε συμφωνία με αστερίσκους, στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων της εντός των τειχών "τρόικας".

«Η υπόθεση είναι πεντακάθαρη» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη: «Προτιμώ την απόφαση με τις θετικές συνέπειες - δηλαδή την παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ και τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη διετή επιμήκυνση, παρά τη βεβαιότητα της αρνητικής έκθεσης από την τρόικα και της ρήξης με τους εταίρους, κάτι που συνεπάγεται τραγικούς κινδύνους». Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός επιχειρηματολόγησε ότι η απόφαση αυτή προσθέτει στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και κατέληξε με δραματικούς τόνους: «Ως Πρωθυπουργός έχω το καθήκον και την ευθύνη για την εισήγησή μου. Αν δεν παίρναμε τώρα την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση και θα βρίσκαμε κλειστές πόρτες».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αντέδρασε εξηγώντας για μία ακόμη φορά ότι τα μέτρα των 11,7 δισ. που μας ζητούν είναι ανέφικτα πολιτικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και θα επιβαρύνουν υπέρμετρα το υφεσιακό πρόβλημα της χώρας. Ζήτησε εκ νέου να υπάρξει διαπραγμάτευση πρώτα για τη χορήγηση της διετούς επιμήκυνσης και τα μέτρα να ψηφιστούν σε δύο φάσεις. Υποστήριξε ότι πρέπει να αποφευχθεί «ένα νέο κύμα σημαντικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» που είναι τα περίπου 6 από τα 11,7 δισ. ευρώ, προβλέποντας πως «θα καταστήσει υφεσιακά έτη και το 2013 και το 2014». Με την άποψη αυτή συμφώνησε, κατά πληροφορίες, και ο πρόεδρος της ΔημΑρ κ. Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για κοινωνική και οικονομική καθίζηση. Ωστόσο, αμφότεροι έδωσαν το «πράσινο φως» στον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως φέρει ο ίδιος την ευθύνη και πως δεν πρόκειται οι ίδιοι να ρίξουν την κυβέρνηση, οδηγώντας τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης απαίτησαν, ωστόσο, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από το οικονομικό επιτελείο, ώστε να μην ληφθούν κατά το δυνατόν, μέτρα «προδήλως οριζόντια και άδικα».

 ....

Τα τονισμένα γράμματα δείχνουν καθαρά ποιές είναι στην πραγματικότητα οι "θετικές συνέπειες" της παραμονής στο ευρώ για τις οποίες μιλάει ο Α.Σαμαράς.
Δεν είναι άλλες από τα μέτρα των 11,5 δις, τη φτώχεια, την ύφεση, τις περικοπές και πάει λέγοντας. Αυτα δηλαδή που οι Βενιζέλος και Κουβέλης είπαν πως πρέπει να αποφευχθούν ...αλλά τελικά συμφώνησαν να μην αποφευχθούν...
Τι γελοιότητα! Πόσοι τους πιστεύουν ακόμη άραγε;

 Ως γνωστόν, όσο κι αν συμφωνούν διαφωνώντας  "με αστερίσκους" οι αρχηγοί, προκειμένου να σώσουν το πολιτικό τους μέλλον, όταν έρθει η ώρα του ταμείου ο λαός θα πληρώσει κανονικά. Χωρίς αστερίσκους.

1 σχόλιο:

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τα εθνο-ορκ που μπαίνουν και βρίζουν ας μην κουράζονται.
Το πρόβλημά σου δεν είναι τα Πακιστάνια ηλίθιε. Ετσι κι αλλιώς αν γίνει πόλεμος στην περιοχή θα γεμίσει ο τόπος από διάφορους που θα το σκάνε από παντού κ θα έρχονται εδώ.Ως γνωστο τη θάλασσα δε μπορείς να την περιφράξεις. Το πρόβλημά σου θες δε θες είναι ο καπιταλισμός, η φτωχεια και ο πόλεμος που δημιουργεί αυτός και κανένας άλλος.Αν δεν εχεις τα αρχίδια να το αντιμετωπίσεις είναι άλλο. Οτι θα το δεις συντομα όμως θα το δεις.
Επίσης οταν γεμίσει ο τόπος με έλληνες κι οχι ξενους απελπισμένους και φτωχούς. πάλι δε θα ξερεις από που σούρχεται.
Απλά σύνελθε, πέτα το μίσος σου για το ΚΚΕ στην άκρη και δες την αλήθεια.
Αν θες να φυγουν οι ξενοι πάλεψε να τους δωσουν χαρτιά αντί να στήνεις κώλο για να παραμείνεις στην ΕΕ και το αγαπημένο σου ευρώ.
Μην κουραστεις με απαντήσεις.Βαριέμαι...

ShareThis