Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Από το μίσος στο χάος

Άγρια δολοφονία Ιρακινού χθές από 5 άτομα όπως ειπώθηκε που είχαν βγεί σαν το χάρο παγανιά για μετανάστες. Πριν τον Ιρακινό που τελικά μαχαίρωσαν και σκότωσαν είχαν προσπαθήσει να επιτεθούν και σε άλλους.
Μπορεί κάποιοι να πουν ότι πρόκειται για άρρωστους ανεγκέφαλους ρατσιστές που εκδικούνται κλπ. Δε συμφωνώ. Είναι για μένα φανερό ότι κάποιοι επιδιώκουν την αντίδραση των μεταναστών που κάποια στιγμή θα συμβεί. Το είδαμε χθές στο Ηράκλειο όπου είχαμε επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και "ξένων" που δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια να τους σκοτώνουν.
Ολοι αυτοί βέβαια που οργανώνουν τέτοια σκηνικά, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν λύνουν το μεταναστευτικό. Αλλο έχουν στο νού τους. Εμείς πάλι τίποτα...

Κάποιοι επιδιώκουν μια κατάσταση φυλετικού μίσους κι απο κει χάους που κατόπιν θα δείχνει σα λογική συνεπεια, κάποιου είδους φασιστική ρύθμιση και εκτροπή.
Τα ίδια κόλπα ξαναβγαίνουν από τα αραχνιασμένα ντουλάπια και ξεσκονίζονται.
Ο φασισμός βυζαίνει το απαίσιο γάλα της κρίσης και πετάει μπόι απότομα.

Την ίδια στιγμή οι πολλοί χαζεύουν Ολυμπιακούς και τούρκικα σε επανάληψη χαζογελώντας με μπυρίτσα στο χέρι.

19 σχόλια:

Gryzor είπε...

Έχεις λάθος.

Προφανώς και κάποιοι ονειρεύονται ακονίζοντας μαχαίρια. Όμως αν δεις τη γενικότερη εικόνα, ακούσεις το τί λένε οι λαθρομετανάστες για την Ελλάδα, για το πώς είναι η καλύτερη μουσουλμανική χώρα της Ευρώπης, πως εδώ τα πάντα είναι εύκολα κτλ κτλ θα δεις πως μία αντίδραση με σκοπό να κάνει τη ζωή τους όδο το δυνατόν δυσκολότερη μπορεί να ανακόψει την εισροή κατά ένα ποσοστό.

Πριν βιαστείς να με χαρακτηρίσεις: όχι ότι επικροτώ - μία παρατήρηση κάνω.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οταν έχεις γύρω θάλασσα προφανώς είναι ευκολότερα από την Γερμανία αν πανε αεροπορικώς.
Από κει και περα τα έχουμε ξαναπεί. Το θεμα είναι να τους αφήσουν να φύγουν.Να τους σταματήσουν να μπαίνουν δε γίνεται και το έχουμε δεί. Για πολλούς λόγους. Ο ένας είναι ότι το κεφάλαιο τους θέλει εδώ ό,τι και να λένε προς τα έξω οι διάφοροι εκπρόσωποι.
Ολα αυτά που γίνονται με τα πογκρόμ είναι απίστευτα και τρελά. Και το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν μηδεν. Θα πιανουν 100 και θα μπαίνουν 1000.Θα έχει ενδιαφερον φυσικα το τι θα κανει μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ αυριο εντός ΕΕ και Δουβλίνου.

Gryzor είπε...

Εννοείται πως είναι πιο εύκολη η Ελλάδα από τη Γερμανία. Αλλά σύμφωνα με το επιχείρημά σου θα έπρεπε να είναι εύκολη και η Ισπανία, η Ιταλία (που τους το κόψανε μαχαίρι...), η Γαλλία, η Πορτογαλία... Εμείς όμως είμαστε όντως πιο εύκολοι ώς χώρος, σύν το ότι έχουμε και τη σύμμαχο Τουρκία οργανωμένα (έχω πειστεί πλέον) να τους οδηγεί εδώ.

Το να τους αφήσουμε να φύγουν το έχει πει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει και να τους σταματήσουμε από το να έρχονται, και σε αυτό το σκέλος αναφερόμουνα. Και ναι μεν μία βίαιη αντίδραση μπορεί να μην επιλύσει το πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή που η ανοχή είναι θετικός παράγοντας στη λαθροεισροή είναι λάθος να πεις πως η μή ανοχή δεν θα ανακόψει σε ένα βαθμό την πορεία.

Τις δε δράσεις της αστυνομίας (αν αναφερόσουνα σε αυτές) συγγνώμη, αλλά δεν τις θεωρώ πογκρόμ. Τις θεωρώ τις ελάχιστες που μπορεί και πρέπει να κάνει το κράτος. Πόσο πιο παράλυτοι δηλαδή;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η γενικότερη εικόνα είναι πως οι πολεμοι κι η φτώχεια σπρώχνουν πληθυσμούς εδώ. Ο καπιταλισμός δεν έχει πρόβλημα μ αυτό. Προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει υπέρ του. Εμείς όμως πρεπει να κανουμε ό,τι πρεπει για να φυγουν κ να πανε εκεί που θέλουν. Φυσικα δε θέλουν να μείνουν εδώ.Τι να κανουν εδώ; Να σερνονται εξαθλιωμένοι και να τους σφάζουν;
Οποιος όμως ξεχναει ότι αυτοί πρωτα απ όλα είναι άνθρωποι ή είναι χαζός ΄η κανει το χαζό για ευνόητους πονηρούς λόγους. Μια εξέγερση 'αθλίων" "ξένων" θα ερχόταν γαντι στο φασισμό (που είναι η τελευταία λύση και ο στόχος του συστήματος όπως παν τα πράγματα) πρωτα από όλα γιατί θα ήταν πολύ ευκολα χειραγωγήσιμη και θα την πήγαιναν όπου θέλουν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΟΚ λοιπον. Να τους σκοτώνουν με ναρκοπέδια στα συνορα και να τους πυροβολούν στο νερό όλους -και τα μικρά παιδιά-όταν βουλιάζουν οι βαρκες τους. οΤΑΝ ΤΟΥς ΒΡΊΣΚΟΥΝ ΕΔΩ δε να περνανε έκτακτο στρατοδικείο και να εκτελούνται αμέσως. Δε μπορεί θα φοβηθούνε και δε θα φοβηθούνε;
Οσο για την ΙΤΑΛΊΑ ΚΛΠ. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΤΟ ΈΚΟΨΕ ΜΑΧΑΙΡΙ. Η Λαμπεντούσα και άλλα μέρη και νησάκια έχουν τεραστιο πρόβλημα. Η Λαμπεντούσα έχει πάνω από 50% μετανάστες που έρχονται με βαρκες από Αφρική(Κανε google "Έκρυθμη κατάσταση στη Λαμπεντούσα από το κύμα μεταναστών" στα πρόχειρα). Η εΛΛΆΔΑ ΌΜΩς τρωει και τους πολέμους Αφγανιστάν,ΙΡΑΚ κλπ με τους οποίους οι άλλοι δεν έχουν σχεση αφου εδω είναι ο πρωτος σταθμός.
Αυτα που λες δε γινονται. θΑ δεις ποιο θα είναι το πρακτικό αποτελεσμα του "Ξενιου Δία". Μια τρύπα στο νερό πολλαπλασιασμένη επί τρομερό μίσος και απέραντη απανθρωπιά. Και την Ελληνική "κοινωνία" να τους βρίζει για όλα τυφλωμένη επειδή δεν έχει το κουράγιο να δει τι της φταίει.
Εν πάσει περιπτώσει ο στόχος όλων αυτών δεν είναι οι μεταναστες κι αυτό δυστυχώς θα φανεί.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το τελευταίο σχόλιο ειναι απάντηση στο τελευταίο δικό σου 2.00μμ. Στο προηγούμενο δεν είχα δει το σχόλιο των 2.00.

Unknown είπε...

Φίλε Γιώργο μην εξανίστασαι, δε χρειάζονται ούτε ναρκοπέδια ούτε και ηλεκτροφόρα πλέγματα,στον Εβρο η χώρα μας κάνει την αντιαρματική τάφρο(σημαντικό απο την πλευρά εθνικής άμυνας έργο) η οποία θα χρησιμοποιηθεί και ως χερσαίο ανάχωμα για τους μετανάστες.Σε αυτή την περίπτωση όλοι αυτοί που ενοχλούνται απο την παρουσία των μεταναστών θα το παίξουν και ανθρωπιστές αφου δε θα σκοτώνονται οι μετανάστες.Στο δια ταύτα το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να αλλάξουν τη διαδρομή των μεταναστών και να παρακάμψουν τα αναχώματα, που θα στήσει η χώρα μας, είτε μέσω θαλάσσης είτε μέσω Βουλγαρίας αυξάνοντας παράλληλα και την ταρίφα στο δουλέμπορο.Οσο δεν αντιμετωπίζεται η αιτία της μετανάστευσης τα κύματα των μεταναστών θα έρχονται το ένα μετά το άλλο.Επίσης, σε οτι έχει να κάνει με το γεγονός οτι η χώρα μοιάζει παράδεισος για τους μετανάστες και θέλουν να μείνουν εδω,απάντηση σε αυτή τη μπαρούφα που φοριέται πολύ τελευταία αλλά και προς επίρρωσιν του προηγουμενου να δούμε τι λέει και η FRONTEX:http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/8/2012&id=14173&pageNo=24&direction=1

Unknown είπε...

Οι επιχειρήσεις σαν και αυτή που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα γίνονται πρωτίστως για εσωτερική κατανάλωση.Αδυνατώντας να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ελληνα(και σχεδιάζοντας μάλιστα την περαιτέρω κατακρεούργηση του) επιδίδονται σε τέτοιου είδους επιλογές προκειμένου να πείσουν το ποπολο οτι κάτι κάνουν.('οπως βλέπεις μια χαρά το πετυχαίνουν.Τα ίδια κάνει και ο(σωτήρας μας) ο Ολάντ στη Γαλλία με τους Ρομά σε συνέχεια των όσων έκανε ο Σαρκοζι.(προηγήθηκε βέβαια η πρώτη δόση μέτρων,άνευ μνημονίου μάλιστα, και οι χιλιάδες απόλυσεις στην Πεζο κ.α)

Gryzor είπε...

Περιμένω λοιπόν να ακούσω τί προτείνεις να κάνουμε... γιατί προδήλως το να τους αφήνουμε απλά να φεύγουν ΔΕΝ είναι η λύση - θα γίνουμε απλά ένα τεράστιο κέντρο διερχομένων.

Πες μου λοιπόν, μποεί να μη σου αρέσει (μόνο σε μπουνταλάδες με IQ ραδικιού αρέσει) η λύση του βυθίσματος ή των ναρκοπεδίων, αλλά τί κάνεις για να τους σταματήσεις να έρχονται; Οταν βυθίζουν τα πλοία τους μόλις δούνε το λιμενικό (και μετά άμα λάχει μυνήουν κι όλας επειδή δεν μείνανε στο Χίλτον); Όταν το μόνο που τους νοιάζει είναι να περάσουν τα σύνορα γιατί ξέρουν πως μετά απλά θα τους αδειάσουν στην Ομόνοια;

Καλά τα θεωρητικά, σεβαστά τα αισθήματα -που συμμερίζομαι- αλλά λύσεις δεν δίνουν...

Όσο για την Ιταλία, το πρόβλημα που αναφέρεις προϋπήρχε. Και ναι, με τη βύθιση του πλοίου υπήρξε μεγάλη ανάσχεση.

Ναι, όπως είπα και ξαναείπα το αποτέλεσμα του Ξένιου Δία θα είναι μηδαμινό. Όχι επειδή τέτοιες δράσεις είναι λάθος, όμως, αλλά γιατί δεν είναι μέρος συνολικότερης πολιτικής (π.χ. οι 4 στους 5 που προσάγουν έχουν χαρτιά διαμονής που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν πάρει) και δεν θα συνεχιστεί. Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω πώς προτείνεις πως πρέπει να τους αφήνουμε ανενόχλητους. Πως πρέπει, επειδή υπάρχουν οι μεγαλοκαρχαρίες που ορέγονται το κέντρο, να αφήνουμε και όλους αυτούς να το καταλάβουν. Πως επειδή υπάρχουν μύριοι όσοι που παρανομούν προσλαμβάνοντάς τους θα πρέπει να τους δίνουμε μία ακόμη ευκαιρία (και αν αρχίσουν να λιμοκτονούν επειδή δεν βρίσκουν δουλειά για ένα δεκάρικο, λόγω εργασιακών ελέγχων, θα αρχίσεις να φωνάζεις για να τους συντηρήσουμε). Πως επειδή υπάρχουν μεγαλύτερα πολιτικά παιχνίδια εμείς πρέπει να ανεχτούμε το συφερτό και την παρανομία. Σαν να μου λες πως δεν σκουπίζεις τη μύτη σου όταν φτερνιστείς, γιατί η αιτία είναι το συνάχι...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Gryzor
Τα έχουμε πει τόσες φορές...παλι η ιδια κουβέντα.
1.Δινεις χαρτιά να πάνε σε όποια χώρα θελουν αυτοί που θέλουν
2.Βοηθας να γυρίσουν στις πατρίδες τους όσοι θέλουν να γυρίσουν.Εντασσεις τους υπόλοιπους που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο και θέλουν να μείνουν ΚΑΙ ΤΈΛΟς ΠΆΝΤΩΝ ΤΟΥς ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΙς ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ.
4.Κόβεις πόδια κ χερια σε όσες ρατσιστικές συμμορίες τοχουν σκοπό να δημιουργήσουν εντάσεις που θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Στην Αυστραλία και αλλού, αν δεν είσαι μέλος του σωματείου δεν δουλεύεις. Το ίδιο συνέβαινε και στο Βέλγιο τον καιρό της μετανάστευσης 50-60. Η εξίσωση δικαιωμάτων αμέσως στερούσε τη δυνατότητα φθηνης εργασίας ξεφτίλα από τους ξένους που όμως είχαν πλεον δικαιώματα.
Τέλος είναι τρελό να θέλεις με οποιαδήποτε μέτρα να λύσεις εδω και τώρα στα γρήγορα με χρυσές τομές τόσο δύσκολα προβλήματα που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση και ο ιμπεριαλισμός. Μπορεί να ακούγονται ξυλινα όλα αυτά αλλα είναι η αλήθεια. ΕΠΊΣΗς ΕΊΝΑΙ ΛΊΓΟ περίεργο να πηγαίνεις με στρατό στο Αφγανιστάν και μετά να διαμαρτύρεσαι που έχεις εδώ Αφγανούς.Η απόλυτη υποτίμηση των κινδύνων των πολέμων από τους πολλούς που σνομπάρουν τα αντιπολεμικά κινήματα έχει συνέπειες όπως και να το κάνουμε.

Επειδή η κουβεντα αυτή δεν τελειώνει δεν μπορώ να τη συνεχίσω λόγω έλλειψης χρόνου

Gryzor είπε...

Γιώργο,

Μπορεί να τα έχουμε πει τόσες φορές αλλά κάθε φορά επιλέγεις σε τί θα απαντήσεις και δεν δίνεις μία συνολική απάντηση...

1. το έχουμε πει, δεν ξέρω γιατί το επαναλαμβάνεις.
2. ακούγεται εύκολο, αλλά για κάνε ένα πρόχειρο υπολογισμό του κόστους...
3. Παρντόν; Εντάσσεις όσους δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ή που θέλουν να μείνουν; Και, από πού κι ως που; Και αν γυρίσουν μισό ή ένα εκατομμύριο και σου πουν "θέλω να μείνω" θα κρατήσεις μισό εκατομμύριο; Τρελλαθήκαμε τελείως, νομίζω. "Εντάσσω" δεν σημαίνει "αφήνω να μείνουν". Κάνεις σαν να μην έχεις πάρει χαμπάρει από τα τεράστια διαρθρωτικά και ουσιαστικά προβλήματα που ΚΑΙ δεν αφήνουν να γίνει αυτή η "ενσωμάτωση" ΚΑΙ προέρχονται από τους ίδιους τους λαθρομετανάστες. Μιλάς σαν να αντιμετωπίζεις το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα μόνο με όρους οικονομικούς και βραχυπρόθεσμους. Νομίζω πως, καταλήγεις εν τέλει (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) στο ότι οι λαθρομετανάστες είναι ίδιοι με μας κι έχουν δικαίωμα να είναι εδώ και να ανοίξουμε τα σύνορα κτλ κτλ - ή, όπως έγραψε ο Μουζάκης προ ημερών, στα επιχειρήματα της ηλίθιας "αριστεράς που έχουν μπερδέψει τον εργατικό διεθνισμό με τον ιμπεριαλιστικό κοσμοπολιτισμό"
4. Δεν λες τίποτα, τα αυτονόητα περί τήρησης των νόμιμων διαδικασιών. Παραβλέπεις όμως, σαν να μήν έχεις ιστορική άποψη, πως όσο ανεβαίνουν τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες τόσο, νομοτελειακά, θα αυξάνει και ο ρατσισμός.
5. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ για το πώς θα ανακόψεις την εισροή. Δηλαδή θα κάνεις όλα τα άλλα αλλά θα τους αφήνεις να έρχονται όταν και όποτε και σε ό,τι νούμερα θέλουν;

-Τα περί σωματείων σωστά (και είναι θέμα που πρέπει να λυθεί πολύ πριν τους λαθρομετανάστες), αλλά εδώ δείχνεις και πάλι την ίδια θεωρητική σκέψη, μια που ισχύει γι άλλη μια φορά το "εδώ δεν μπορούμε τα δικά μας, θα τα κάνουμε και για τους άλλους". Ναι βρε Γιώργο, επανάσταση κτλ κτλ, μέσα σε όλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μέχρι τότε δεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα (ούτε, επαναλαμβάνω, ακόμη κι επανάσταση να κάνουμε και όλα βαίνουν καλώς κι έχουμε και τα οικονομικά μέσα, αυτό σημαίνει πως πρέπει να δεχτούμε τους λαθρομετανάστες. Έτερον το ένα, εκάτερον το άλλο).
-όσο για το Αφγανιστάν... χε. Όχι και τόσο συχνό το επιχείρημα, πάλι καλά, αλλά γνωστό. Τελευταία φορά το είδα σε ένα φόρουμ (α, πρέπει να ήταν στο koutipandoras.gr) όπου κάποιος που ανέφερε το ίδιο πήγε πίσω μέχρι τον Μ. Αλέξανδρο (wtf?). Κάποιος ανέφερε ότι ο Δαρείος... προϋπήρξε του Μ. Αλέξανδρου και γενικά η συζήτηση ήταν πολύ σουρεαλιστική. Δεν θα διαφωνήσω. Καλά κάναν και οι Σοβιετικοί, από μία άποψη, και βοηθήσαν τους Κεμαλικούς, καλά θα έκανε και ο οποιοσδήποτε (θες Κορέα, Αφγανιστάν, Σερβία, Ιράκ...) να μας ρίξει μία βόμβα στο κεφάλι. Δεν καταλαβαίνω όμως το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λογικό κενό που οδηγεί στο ότι επειδή εμείς στηρίξαμε, έμμεσα ή άμεσα, κάποιες ηθικά λάθος επιλογές, πρέπει να μην αμυνθούμε αλλά να ανοίξουμε αγκαλιά και πόδια στον καθένα. Α, και θύμησέ μου πότε εισβάλαμε στο Πακιστάν, την Ινδία, το Μπακγλαντές, την Αν. Ευρώπη, την υποσαχάρια Αφρική, την Κίνα... συγγνώμη, αλλά το επιχείρημά σου είναι ελαφρώς έωλο κι ευκαιριακό, να μου επιτρέψεις...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γιατί δεν προτείνεις εσύ ανθρώπινους όμως τρόπους επίλυσης του προβλήματος όπου δεν πετιούνται άνθρωποι στη θάλασσα και δεν μπαίνουν σε μαντριά σαν κατάδικοι;Εγω δεν είπα πως το πρόβλημα είναι εύκολο κι ότι λύνεται με ενα μαγικό πακέτο μέτρων. Ισα ισα εγω λέω πως άμεσα εδώ και τωρα δε λύνεται, ειδικά εντός ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ.
Από κεί και πέρα λεω πως η ανθρωπιά προκρίνεται από τη βαρβαρότητα. Οσο είμαστε ανεκτικοί σε απάνθρωπους τρόπους και λέμε '"ε, τι να κανουμε ήταν σοβαρό το πρόβλημα και δε γινόταν αλλιώς" βάζουμε βασεις για να ανεχτούμε αύριο άλλες απάνθρωπες συμπεριφορές και εναντίον άλλων(εργαζόμενων, κομμουνιστών κλπ.) Δινουμε χώρο σε μια πλευρά που σκοτώνει δηλαδή και χώρο στο φασισμό.
Τα προβλήματα αυτα τα δημιούργησε ο καπιταλισμός και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, το ΝΑΤΟ, οι ΣΎΜΜΑΧΟΙ ΚΛΠ.ΣΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΜΕΤΈΧΟΥΜΕ και ενίοτε συμμετέχουμε και σε εκστρατείες. Οσο το συνεχιζουμε κανουμε τα πράγματα όλο και χειρότερα. Οσο δεν κανουμε κατι για να εμποδιστούν όλα αυτά δεν μπορεί να πηγαίνουμε μόνο στο αποτέλεσμα και να μιλάμε μόνο γι αυτό. Οταν αφήνεις να γκρεμίζονται κτίρια και ολόκληρες γειτονιές δίπλα σου και δε δίνεις δεκάρα, εννοείται πως θα σε φάνε τα ΄χωματα και όλες οι συνέπειες μετά. Οπως άλλωστε κι εδώ στα δικά μας. Υπάρχει μια τεράστια μαζα που κανει πως δε βλέπει το κύμα φτώχειας που δημιουργείται γιατί αυτοί δεν είναι ακόμη φτωχοί. Οταν οι άλλοι φτωχοί μπουν αναγκαστικά στα σπίτια τους θα ουρλιάζουν ΒΟΗΘΕΙΑ παριστάνοντας τους έντιμους κυρ Παντελήδες που δεν είχαν ιδέα και φυσικά θα απαιτούν αστυνομικά μέτρα εναντίον των πεινασμένων που τότε θα τους αντιμετωπίζουν με δίκανα. Θα έχουν άραγε δίκιο ή άδικο; Ιδου η απορία. (Βασικά αυτό είναι το κυρίως πρόβλημά μας κι όχι το μεταναστευτικό) Αυτο λέω κι όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τις λύσεις που υπάρχουν, στο βαθμό που υπάρχουν τις είπα ήδη. Δεν είπα ούτε να ανοίξουμε σύνορα ούτε τίποτα τέτοιο. Αυτα αφορούν σε ιδανικές ή τέλος πάντων μελλοντικές κοινωνίες όπου φυσικά τα σύνορα δεν θα είναι καθόλου αναγκαία. Τα μπερδεματα και οι μίξεις των πολιτισμων-κατω από καλές συνθήκες- δε με τρομάζουν(μην ανοίξουμε ΚΑΙ αυτή την κουβέντα pls)Καποιοι από μας έχουν την τάση να θεωρούν σωτήρια τη μεταφορά του δικού μας πολιτισμού ή φυλής αλλού, αλλά καταστροφικό τον ερχομό άλλων πολιτισμων που φυσικά εννοείται πως είναι κατώτεροι από το δικό μας ανώτερο πολιτισμό. Αυτό βρωμαει. Και μια ερώτηση.Δε σε πειράζει που η άποψή σου μοιάζει τόσο με εκείνη των ρατσιστικών ομάδων. Κι εκείνοι δε λένε ανοιχτά ΣΚΟΤΩΣΤΕ. Μαλακά με "πειστικά" επιχειρήματα το λένε.Επιχειρήματα υπάρχουν για όλα.Ακόμη και για τα πιο φριχτά εγκλήματα.

Τέλος αν μου ζητούσες με μια λέξη να πω ποια είναι η ΛΥΣΗ σου λέω. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Αν αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπιστουν ανθρώπινα θα φερθούν κυρίως ετσι.Αν αντιμετωπιστουν σα ζώα θα φερθουν σαν τέτοια. Κι εγω και όλοι το ίδιο θα έκαναν.
Αν επίσης με ρωτήσεις ποιο είναι το δικό μας πρόβλημα θα σου έλεγα επίσης ότι ένα από τα πιο σοβαρά μας προβλήματα ειναι η αδιαφορία μας για το διπλανό, η έλλειψη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.Αν δε νοιαζόταν ο καθένας κυριως για την πάρτητ του κατι παραπάνω θα είχαμε πετύχει.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΚΟΜΗ σε απανθρωπιές και φασισμούς που στο τέλος θα γυρίσουν πάνω μας και θα μας κάνουν ζούγκλα. Και οι ανθρώπινες ζούγκλες είναι χιλιες φορες χειρότερες από τις άλλες.

Gryzor είπε...

Να σου πω γιατί δεν προτείνω εγώ ανθρώπινους τρόπους: γιατί δεν έχω. Είμαι σε μεγάλο αδιέξοδο σχετικά με το θέμα. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ "σωστούς" τρόπους.

Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως τα βλέπεις κοντόφθαλμα: ναι, η ανθρωπιά πρέπει να προκρίνεται από τη βαρβαρότητα. Αλλά:
1. εδώ πέρα με την κατάσταση που διαμορφώνεται υποθηκεύουμε το μέλλον μας για *αιώνες* μπροστά. Βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας αλλοιώνοντας (εδώ και στην Ευρώπη) το έθνος και την κοινωνία. Όπως είπα και προηγουμένως, ναι, οι αρχές λέγονται αρχές γιατί με βάση αυτές πρέπει να δρας πάντα, και χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε πως τις αρχές τις ακολουθείς τυφλά (θρησκεία anyone?), ούτε πως τις εφαρμόζεις τουρλού-τουρλού. Στην ιστορία της Αριστεράς πάμπολλες υπήρξαν οι αυτές περιπτώσεις, γιατί υποτίθεται πως τα μεγάλα, ουσιαστικά και ριζικά προβλήματα τα ξεριζώνεις. Αλλιώς τί στο διάολο, ούτε αντίσταση απέναντι στους Ναζί δεν θα έπρεπε να κάναμε - δεν είναι και τόσο ευγενικό.

2. Με αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει χώρος για ανθρωπιά, και για έναν ακόμη -μεγάλο- λόγο:
Εμείς μπορεί να λέμε για ανθρωπιά. Πόσοι από αυτούς που μπαινοβγαίνουν ασπάζονται τέτοιες αξίες; Το θεωρείς δύσκολο σε 10-20 ή 30 χρόνια να υπάρχει ένα ισχυρό ισλαμιστικό (βλέπε: ισλαμοφασιστικό) κύμα στην Ελλάδα; Είμαστε τόσο αφελείς που συζητάμε για ανθρωπιά και λουλούδια την ώρα που υπάρχει μία τεράστια πίεση που θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, και στην κατάργηση αυτών; Δεν χρειάζεται τρελλή εμπειρία ή να έχεις ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό για να δεις το τί γίνεται εκεί με τους Μουσουλμάνους. Το πρόβλημα δεν είναι πως το πιο δημοφιλές όνομα για μωράκια το 2011 στην Αγγλία ήταν το Μοχάμεντ, το πρόβλημα είναι η δραστική και καταλυτική προς το αρνητικό εισαγωγή ξένων -και αντίθετων, προς τις αρχές που ευαγγελίζεις- στοιχείων.

3. Όταν ο άλλος έρχεται και βυθίζει το πλοίο του μπροστά σου, ξέροντας ότι θα τον σώσεις, συγγνώμη, δεν είναι θέμα ανθρωπιάς αλλά ηλιθιότητας το να το κάνεις - και να το ξανακάνεις, να το ξανακάνεις, να το ξανακάνεις κτλ. Μπερδεύουμε την ικεσία με τον εκβιασμό, τη βούρτσα...

4. Ναι, μετέχουμε του συστήματος του καπιταλισμού. Ναι, πρέπει να κάνουμε πράγματα. Ναι, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Αλλά... δεν ήξερα πως και οι ίδιοι δεν συμμετέχουν στο καπιταλιστικό σύστημα; Κάτσε ρε συ... Και συνεχίζεις να αγνοείς πως μεγάλα ποσοστά από αυτούς έχουν από πολιτικές μέχρι εγκληματικές ατζέντες... Αλλά, και πάλι, έστω κι έτσι. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιο, από πού κι ως πού αυτό που λες σημαίνει ότι πρέπει να κάτσουμε σαν αρνιά για σφάξιμο, δεν είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή, και δαρμένος και μ@λ@κας. Και τρώω ξύλο στις πορείες που κατεβαίνω, και πρέπει να φοβάμαι να κάτσω στην παραλία μέχρι το βραδάκι γιατί δεν ξέρω ποιος θα μου την πέσει να με βιάσει (αν είμαι τυχερός). Και να κάνω το σταυρό μου που έχω δουλειά από την οποία να γυρίζω κάθε απόγευμα, και να βλέπω τις ανήλικες πόρνες στη διαδρομή προς το σπίτι και να λέω "έτσι πρέπει". Μύρια όσα θέματα, ας μην τα αναλύουμε τώρα, δεν θα βγει πουθενά, αλλά όπως (και πάλι) προείπα, παραβλέπεις το ρατσισμό και το μίσος που κουβαλάει μεγάλη μερίδα από αυτούς τους "καημένους".

Gryzor είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς δουλεύω ανάμεσά τους (δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες). Το τί έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφεται, και πάλι δεν έχω δει πολλά γιατί το πρώτο πράγμα που με προειδοποίησαν οι ίδιοι ήταν "δεν θα περπατήσεις εκεί ποτέ μόνος σου". Το "αν αντιμετωπιστούν ανθρώπινα θα φερθούν κυρίως έτσι" είναι δείγμα άγνοιας για το τί επικρατεί στις κοινότητες των λαθρομεταναστών, όπου η τιμή και η ζωή του διπλανού τους έχει μηδενική αξία -πόσω μάλλον των "ντόπιων". Κάτι που μου είπε κάποτε ένας Πακιστανός (ο οποίος έφυγε από τη χώρα του γιατί παντρεύτηκε κρυφά μία 2η ή 3η ξαδέρφη του η οποία ήθελε να ξεφύγει από προξενιό και τους κυνηγάγανε να τους σκοτώσουνε - ζήτω η ανθρωπιά δηλαδή ένα πράγμα) που δούλευα μαζί του κάθε μέρα, "μπορεί να μοιραζόμαστε φαΐ κάθε μέρα, αλλά αν εγώ θελήσω να μείνω εδώ (ήταν νόμιμος κανονικά ο άνθρωπος) δεν θέλω να μείνω σε μια ξένη χώρα αλλά να μεταφέρω το σπίτι μου στη χώρα αυτή. Αν σκεφτείς ότι εμένα με κυνηγάνε γιατί είμαι μετριοπαθής και δεν τολμάω να πατήσω στις γειτονιές τους, καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορείς να πας μόνος" (δεν τα θυμάμαι 100%, πάει πάνω από χρόνος).

Ο κύρ Παντελής μπορεί να είναι ηλίθιος, βολεμένος, ακαμάτης, "νυκοκοίρης", αλλά από πού κι ώς που αυτό σημαίνει ότι στα 80 του θα τον μαχαιρώσουν για 5 ευρώ δεν φαίνεται. Ας λείπουν οι ηθικολογίες περί φτώχιας και κακομοιριάς. Πολύ μικρός συνειδητοποίησα πως οι δύσκολες συνθήκες δεν σε κάνουν χειρότερο άνθρωπο - απλά σε κάνουν περισσότερο από αυτό που ήδη είσαι: αν είσαι καλός θα γίνεις καλύτερος. Αν είσαι κακός, θα γίνεις χειρότερος. Φτωχούς είχαμε πάντα στην Ελλάδα. Το κακό αυτό, ποτέ. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η φτώχια αλλά οι άνθρωποι.

Λες πως δεν είπες να ανοίξουμε τα σύνορα. Μα... αν δεν τους σταματάμε...;;; Μα όλη η συζήτηση από αυτό ξεκίνησε!

Και βέβαια δεν μίλησα περί ανωτερότητος πολιτισμών* κτλ, αλλά -ξαναλέω- (πραγματικά, πόσα έχω ήδη πει; :D ) πως το ότι *κάποιες* απόψεις τις συμμερίζονται οι ακροδεξιοί δεν σημαίνει, στην πορεία μιας *λογικής* συζήτησης, απολύτως τίποτε. Το όργανο, το μπουζούκι και ο χωροφύλακας. Ξεχνάς πως και οι πρακτικές της Αριστεράς ομοιάζουν πολύ (στεναχωρήθηκε κανείς για την εκτέλεση του τσάρου Νικόλαου;), η διαφορά έγκειται στην αιτία της δράσης και στον ορισμό του "εχθρού". Έτσι, ο νεοναζί μπορεί να πει "πάμε να σκοτώσουμε τους κατώτερους και να πάρουμε τη γή τους". Ο πατριώτης (αριστερός ή δεξιός ή δεν ξέρω γω τί) θα πει "πάμε να τους σκοτώσουμε γιατί έρχονται στο σπίτι μας". Μία μικρούυυυυλα διαφορά (και μπορείς να αντικαταστήσεις το "σκοτώσουμε" με ό,τι ρήμα θες, ήταν σχετικά τυχαίο μια που σκέφτηκα το lebensraum των Γερμανών).

Και εννοείται πως η αδιαφορία και η έλλειψη αλληλεγγύης είναι καθολική, αλλά, γι άλλη μία φορά, και η πιο αλληλέγγυη χώρα της ιστορίας να είμαστε δεν θα βοηθούσε στο μεταναστευτικό. Ίσα ίσα, θα είχαμε βουλιάξει μία ώρα αρχύτερα.


*άσχετο, αλλά το μάντρα κάποιων αριστερίζοντων περί ισότητας πολιτισμών είναι απλά αστείο. Και πάλι, από το "είμαστε ίσοι" καταλήγουν στο "είμαστε ίδιοι", λες και είναι φυσικώς δυνατόν να είναι όλοι οι πολιτισμοί το ίδιο σημαντικοί ή "καλοί". Το να λες "ο Ελληνικός είναι ο αρχαιότερος όλων και όλα προέρχονται εξ'αυτού" είναι το ίδιο γελοίο με το να λες πως η πολιτιστική επίδραση του Μπαγκλαντές στην Ευρώπη είναι θετική. Το λέω αυτό, όχι γιατί θα πρέπει να φερόμαστε σε κάποιον χειρότερα επειδή προέρχεται από κατώτερο πολιτισμό ή καλύτερα γιατί προέρχεται από ανώτερο, αλλά γιατί φαίνεται πως πραγματικά η εξίσωση των πολιτισμών -κατ'εξοχή καπιταλιστικό εφεύρημα- χρησιμοποιείται ώς όχημα για πολλά. Και btw, μάλλον στην τρέχουσα συγκυρία οι Φινλανδοί μας "έχουν" όλους!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Για τους οργισμένους που μπαίνουν και βρίζουν εμένα.
Βρίζοντας με τοσο μίσος εναν καλλιτέχνη φανταζομαι τι εχετε μεσα σας για όποιον ειναι διαφορετικός από σας με οποιονδηποτε τρόπο.
Οταν ξεχειλίζεις από μισος για καποιο επειδη είναι κομμουνιστής προσπαθειτε να πεισετε μετα οτι δεν υπάρχει ρατσιστικό μισος και ρατσιστικά εγκλήματα;
Η καημένη η Μυρτώ έπεσε θύμα ΚΤΗΝΟΥΣ και όχι Πακιστανού, Γερμανού, Αμερικανού ή Έλληνα.
Το κτήνος που βίαζε τα παιδιά του στην Ηλεία πριν χρόνια δεν ήταν ξένος.Ηταν Έλληνας και θα έλεγε πως είναι και χριστιανος.Δε θυμαμαι τίποτα χειρότερο απ αυτό. Οι "άνθρωποι" επίσης που πετουσαν κομμουνιστές σε τσουβάλια μαζί με γάτες στη θάλασσα στα Μακρονήσια και τους βασάνιζαν με κάθε αηδιαστικά απάνθρωπο τρόπο το '50 και μετά ήταν επίσης Έλληνες απ' αυτούς που προσπαθείτε να δημιουργήσετε εσείς τώρα, χωρίς να καταλαβαίνετε τι κάνετε οι πιο πολλοί από σας, που γράφετε στα διάφορα άθλια μπλογκ σας παρασύροντας απελπισμένα άψαχτα παιδιά στο μίσος.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το κτηνος λεγόταν Μ.Δουρης και ηταν στην Αργολίδα κι οχι στην Ηλεία το 1996. Σκότωσε τελικα άγρια το μικρό ανήλικο γυιό του και τον εξαφάνισε κι ύστερα εμφανίστηκε κλαίγοντας κι έλεγε πως χάθηκε το παιδί του. Ηταν ό,τι πιο αηδιαστικό θυμαμαι στη ζωή μου.

Gryzor είπε...

Γιώργο,

Δεν ξέρω γιατί να ασχολείσαι με αυτούς (κρίμα που έσβησες τα σχόλια, είχαν πλάκα αν μη τί άλλο).

Διακρίνω όμως δύο θέματα από αυτά:
-Αφενός, με μία ΣΥΡΙΖοκρατούμενη αριστερά οι ντεμέκ απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περνάνε και ώς απόψεις όλου του αριστερού φάσματος. Έτσι αμφισβητείται στα μάτια πολλών ο πατριωτισμός του ΚΚΕ. Το δε ΚΚΕ προσπαθεί να κρατήσει κάποια ισορροπία σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που στήνει Υπατίες και άλλες γελοιότητες, αλλά είναι εμφανής η αμηχανία και η έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής.
-Αφετέρου, μπορεί να υπήρξε ένας Δουρής (για τον οποίο απ'ό,τι θυμάμαι υπήρξαν διάφορες πληροφορίες περί μαγειρέματος στοιχείων, αλλά τέλος πάντων), και μπορεί κάποιος κάποτε να έσφαξε τη γυναίκα του και να την πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών, αλλά αυτά τα δύο περιστατικά και την οργή προκαλέσανε και υπήρξαν θέμα συζήτησης για πάρα πολύ καιρό γιατί ήταν πρωτοφανή. Και διαταραγμένοι υπάρχουν παντού και άρρωστοι και διεστραμμένοι. Όταν όμως βρίσκουν πτώματα σωρηδόν (και αυτό είναι ίσως το ελάχιστο) και δεν σηκώνεται ένα φρύδι, πλέον, συγγνώμη αλλά αυτό κάτι σημαίνει. Και συνεχίζεις και τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι. Και αν θεωρείς το Δουρή το πιο αηδιαστικό που θυμάσαι στη ζωή σου τότε προφανώς έχεις ξεχάσει τα άπειρα όσα περιστατικά εκπόρνευσης, εκμετάλλευσης, βασανισμού και δολοφονίας ανήλικών από τους λαθρομετανάστες. Λυπάμαι, αλλά δεν θα βάλω στην ίδια γραμμή την Ελληνική κοινωνία, με τα όποια και όσα ελαττώματά της και τα σάπια ποδάρια της, με κοινωνίες όπου η ανθρώπινη ζωή έχει ελάχιστη αξία, στο όνομα κάποιας απέλπιδας "φιλίας των λαών".

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σε λίγο αν δε γινει κατι σπουδαίο η "Ελληνική κοινωνία" θα αποτελεί ένα ωραίο ανέκδοτο.
Εχω ζήσει σε φτωχογειτονιά του Πειραιά με χωματόδρομο κάρο και παγοπώλη κι εχω δει τι παει να πει κοινωνία με τα ελαττώματά της, αλλά κοινωνία.Δε μοιάζει και πολύ μ' αυτό που βλέπω να έρχεται

Gryzor είπε...

Δε θα διαφωνήσω, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους αυτής της διάλυσης είναι και αυτό που συζητάμε.

ShareThis