Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό αλαλούμ πολλών μποφώρ και απαγορευτικό απόπλου Δημοκρατίας

Παρα το ότι οι Αποκριές τέλειωσαν το πολιτικό μασκέ των αστικών κομμάτων των "επαγγελματιών" της Δημοκρατίας είναι σε τρομερό φόρτε.
Χωρίς ίχνος τσίπας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ αλλά και η ΔΗΜΑΡ υποχρεώνονται σε κανονικό στριπτίζ, δείχνοντας πως στόχος τους είναι η με κάθε τρόπο υποκλοπή της λαικής ψήφου και τίποτα παραπάνω, όταν βέβαια οι συνθήκες και τα μεγάλα αφεντικά το επιτρέψουν. Εχουμε λοιπόν το παρακάτω τραγελαφικό σουρεάλ σκηνικό.

Η Ν.Δ. δηλώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης ενώ ήδη είναι σε συγκυβέρνηση και ενω ξέρει καλά πως χωρίς συνεργασία τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση και πρωθυπουργία δεν θα δεί ούτε ζωγραφιστή. Ταυτόχρονα βέβαια καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ για την καταστροφική  πολιτική του 1ου μνημονίου, παρότι παρεμπιπτόντως είχε ψηφίσει τους περισσότερους νόμους του, το οποίο ΠΑΣΟΚ ομως δια στόματος Βενιζέλου "νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τον κ.Σαμαρά για τη σθεναρή υποστήριξη του έργου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ"!

Το ΠΑΣΟΚ  καταγγέλει τη ΝΔ την ίδια στιγμή που την "ευχαριστεί θερμά", βρίσκει κοινα σημεία πλεύσης ανάμεσα σε Αριστερά και ΛΑΟΣ(!) και όλα αυτα εν μέσω εσωκομματικής τρεμούλας για το τι μπορεί να κρύβει η διαδικασία ανάδειξης νεου αρχηγού, αλλά και το τι καινουργιο θα εμφανιστεί από τους διαγραμμένους.
Να πούμε ακόμη ότι θα είναι η πρωτη φορά που τα 2 τέως μεγάλα κόμματα την ίδια ώρα που θα "συγκρούονται ανελέητα", μυστικά θα εύχονται ό ένας για τον άλλο τα καλύτερα από τα βάθη της καρδιάς τους, γιατί αν το άθροισμά τους είναι κάτω από το όριο που χρειάζεται τότε θα κλάψουν πικρά κι οι δύο. Ειναι η πρωτη φορά που είναι τόσο απαραιτητοι ο ένας για τον άλλο.

Το ΛΑΟΣ χαμενο στις δημοσκοπικές ομίχλες, αντιπολιτεύεται τους 2 τέως δικούς του και τη συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου,  στην οποία όμως συμμετείχε και στην οποία ορκιζόταν αιώνια πίστη και στήριξη, αλλά τώρα πιά στηρίζει μόνο το μνημόνιο σωτηρίας 1 και όχι το μνημόνιο 2 που είναι καταστροφή, ενώ ακριβώς αντίθετα η ΝΔ στηρίζει το σωτήριο 2 και όχι το καταστροφικό 1. Τώρα σε ποιά βάση τα έβρισκαν και συμφωνούσαν τόσο καιρό και δεν τα βρίσκουν τωρα μόνο αυτοί ξέρουν.
Η Ντόρα Μπακογιάννη  επιτίθεται και  ζητάει τα ρέστα για το "παιχνίδι που στηθηκε εναντίον της" αφου το εκατομμύριο για το οποίο ζητούσε την παραίτηση του αμαρτωλού βουλευτή ήταν τελικά του συζύγου, όπως έμαθε ξαφνικά σήμερα που τον ρώτησε, αλλά ήταν νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η ΔΗΜΑΡ  καταγγέλει τη Γερμανική Αριστερά που καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση στη Γερμανική Βουλή για λαικισμό, ναι αυτή την ίδια που και αυτή καταψήφισε στην Ελληνική Βουλή. Κατόπιν  αλλάζει γνώμη και αποσύρει την καταγγελία από το σάιτ της  και  σφυρίζει αδιάφορα ενω το ένα στέλεχος κατηγορεί το άλλο για προβολή προσωπικής άποψης που δεν εκφράζει το κόμμα κλπ.κλπ.
Οσο για τους διαγραμμένους, άλλοι ψάχνουν νεα σχήματα και χρηματοδότηση για να υπάρξουν και κάποιοι από αυτούς ήδη γελοιοποιούνται αφου μεσα σε λίγες μερες το μεγάλο ΟΧΙ γίνεται γλειώδες και παρακαλετό ΝΑΙ προκειμένου να εξασφαλιστεί μια θεσούλα στα ψηφοδέλτια και τους μηχανισμούς από όπου θα γίνει η νεα έφοδος κατά του Δημοσίου χρήματος.

Σχετικά με τα της Ευρώπης τώρα, έχουμε ένα άλλο τρελό σκηνικό με εκθέσεις ειδικών που διαπιστώνουν πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά σε Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία (για την οποία η Citigroup βλέπει κούρεμα αλλά ελληνικά), την ίδια στιγμή που πιέζουν την Ελλάδα να μιμηθεί το καλό παραδειγμα των τριών ...που δεν πάνε καλά, και να κάνει ότι μπορεί για να γίνει πιο αδύναμη συρρικνωνοντας το ΑΕΠ της, έτσι ώστε εξαφανίζοντας τα έσοδά της να...  μπορέσει να τους επιστρέψει τα δανεικά που της δίνουν. Μόνο που την ίδια ώρα που ψηφίζουν στα κοινοβούλια τη δανειακή σύμβαση σωτηρίας, δηλώνουν όλοι ότι αυτή η πολιτική είναι λάθος! Μα τότε γιατί την ψηφίζουν άραγε;
Πολύ απλά γιατί τρεμουν ακόμη και τώρα την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παρά το παραμύθι που πουλάνε για να τρομοκρατήσουν και εμάς αλλά και τους υπόλοιπους πεσοντες στην ανάγκη τους αναξιοπαθούντες των Μνημονίων.

Τέλος έχουμε την τραγική και ντροπιαστική παρέμβαση Γιουνκέρ που απειλεί χονδροειδώς πως αν ο λαός ψηφίσει αντιμνημονιακά κόμματα που δεν θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή του (λάθος) προγράμματος "σωτηρίας", τότε θα αναγκαστουν να "αποχωρησουν" κι εκείνοι κι έτσι να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, λές και τωρα  πάμε για τον Παράδεισο της ευημερίας. Οπότε καταλαβαίνει κανείς κάτω από τι αξιοθρήνητο κλίμα εκβιασμών και τρομοκρατίας θα γίνουν οι ..."ελεύθερες" εκλογές στην Ελλάδα Θεού θέλοντος και Τρόικας επιτρέπουσας.
Κανονικό καπιταλιστικό πολιτικό αλαλούμ λοιπόν, με τους αέρηδες της κρίσης να δυναμωνουν, τη θερμοκρασία στην οικονομία να πέφτει υπό το μηδέν και τη Δημοκρατία να περιμένει εξοργισμένη άρση του απαγορευτικού απόπλου για να βγεί σε ανοιχτή και αχαρτογραφητη φουρτουνιασμένη θάλασσα και να βρεί διέξοδο.
Για την κοινωνία βεβαια δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Παραμένει στα κάγκελα...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

"Η κοινωνία δεν έχει κανένα κοινό μεγάφωνο..." Μπ.Μπρεχτ-Για τους καλλιτέχνες και τον καθένα μας


"...Αν ο ηθοποιός δε θέλει να είναι παπαγάλος ή μαϊμού, πρέπει να κάνει κτήμα του τη γνώση της εποχής του πάνω στην κοινωνική ζωή, παίρνοντας μέρος στους ταξικούς αγώνες. Μπορεί αυτό να φανεί σε μερικούς σαν κατάπτωση, μιας και τοποθετούν την τέχνη, αφού προηγουμένως έχει τακτοποιηθεί η πληρωμή, στις πιο ψηλές σφαίρες. Οι περισσότερες, όμως, αποφασιστικές μάχες του ανθρώπινου γένους δίνονται πάνω στη γη, όχι στους αιθέρες και "έξω" στη ζωή, όχι μες στους εγκεφάλους. Κανείς δεν μπορεί να υψωθεί πάνω από τις αντιμαχόμενες τάξεις, γιατί κανείς δεν μπορεί να υψωθεί πάνω απ' τον άνθρωπο. Η κοινωνία δεν έχει κανένα κοινό μεγάφωνο, όσο είναι χωρισμένη σε τάξεις. Ετσι, όσοι λένε πως δεν ανακατεύονται στην πολιτική, σημαίνει πως ανήκουν στην άρχουσα τάξη..."

Αυτά έλεγε ο Μπρεχτ και ήξερε καλά τι έλεγε. Κάποιοι καλλιτέχνες βεβαια έχουν την ψευδαίσθηση και την αυταπάτη οτι μπορούν να σταθούν σε ουδέτερες ζώνες, προσπαθώντας δηθεν να ενωσουν αυτά που δεν γινεται πια να ενωθούν. Αυτό που κάνουν όμως  τελικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας  κομπασμός του μικροαστού που καυχιέται πως αυτός. αυτοπροσώπως, κατάφερε με τη μεγάλη του δόξα να γίνει το "κοινό μεγάφωνο"!

Κάποιος παλιός μου είπε ότι ο μικροαστός δε γίνεται ποτέ του επαναστάτης ό,τι κι αν λέει. Κι όταν ρώτησα  το γιατί, μου εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ποτε του δεν μπορεί να ενταχτεί στην υπηρεσία του λαού, αλλά πάντα θέλει να στέκει σε μια θέση ξεχωριστή λίγο πιο έξω και λίγο ή πολύ πιο πάνω από το λαό. Ειναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβως εννοούν όταν λένε "ΕΓΩ δεν αντέχω το "μάντρωμα"" ... ή 'οπως αλλιώς τους αρέσει να το λένε βάζοντας όμως μπροστά ένα δυνατό ΕΓΩ.
Ομως στους δυσκολους καιρούς οι αυταπάτες ειναι ομίχλες που τις σκορπίζει ο αέρας που φυσάει διαρκώς, και τότε έρχεται για τον καθενα η στιγμη ν'αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, κι εκείνη την περίεργη στιγμή βεβαια κανενός το ένδοξο παρελθόν δεν είναι άρκετό για να τον βγάλει λάδι στα μάτια όσων υποφερουν και ζητάνε στήριξη από εκείνους που για χρόνια έχουν στηρίξει.
Το δίλημμα είναι εκει και περιμένει απάντηση. "Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες".

 Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει, όπως και αποφασεις χωρίς βάρος. Η τέχνη στην εποχή μας δεν μπορεί να έχει την ίδια σπουδαιότητα με οποιαδήποτε άλλη "δουλειά". Ειδικά όταν μιλαμε για καλλιτέχνες που επηρρεάζουν ψυχές και συνειδήσεις.

Μήνυμα του ετοιμοθάνατου ποιητή στη νεολαία -Μπ.Μπρέχτ



Εσείς οί νέοι άνθρωποι των εποχών πού έρχονται
 Καί της καινούργιας χαραυγής πάνω στίς πολιτείες
Πού δέ χτίστηκαν ακόμα, καί σεις
 Πού δέ γεννηθήκατε, άκούστε τώρα
 Τη φωνή τή δική μου, πού πέθανα
 Όχι δοξασμένα.


 ‘Αλλά
Σάν τόν αγρότη πού δέν όργωσε τό χωράφι του
Καί τόν χτίστη πού ξετσίπωτα τό ‘βαλε στά πόδια
Σάν είδε την τρύπια στέγη,


Έτσι κ’ εγώ,
Δέ βάδισα μέ τήν εποχή μου, ξόδεψα τίς μέρες μου,
Καί τώρα πρέπει νά σας παρακαλέσω
Νά πείτε εσείς αυτά πού δέν ειπώθηκαν,
 Νά κάνετε αυτά πού δέν έγιναν, καί μένα
 Γρήγορα νά μέ ξεχάσετε, σας παρακαλώ,
Γιά νά μήν παρασύρει καί σας
Τό δικό μου κακό παράδειγμα.


 Αχ, γιατί κάθησα στων στείρων τό τραπέζι
Τρώγοντας τό φαΐ
Πού αυτοί δέν ετοίμασαν;
 Αχ, γιατί ξόδεψα τά καλύτερα μου λόγια
Στη δική τους
 Άσκοπη κουβέντα. Έξω όμως
 Διάβαιναν οι άδίδαχτοι
 Διψασμένοι νά μάθουν.


Αχ, γιατί
Τά τραγούδια μου δέν υψώνονται στά μέρη εκείνα
 Πού θρέφουν τίς πολιτείες, εκεi
 Πού ναυπηγούνται τά καράβια;
Γιατί δέν υψώνονται
Απ’ τίς γρήγορες ατμομηχανές
Σάν τόν καπνό
Πού αφήνουν πίσω τους στόν ορίζοντα;


Γιατί ο δικός μου λόγος
Είναι σταχτη και μεθυσμένου παραλήρημα στο στόμα
 Εκείνων πού είναι χρήσιμοι καί δημιουργικοί.


 Ούτε μιά λέξη
 Δέν ξέρω νά πω σέ σας, γενιές των εποχών πού έρχονται,
 Μήτε μιά υπόδειξη δε θά μπορούσα νά σάς κάνω
Μέ δάχτυλο τρεμάμενο,
Γιατί πώς τό δρόμο νά δείξει
 Αυτός πού δέν τόν διάβηκε!


 Γι αυτό σε μένα που τη ζωή μου
Έτσι σπατάλησα άλλο δέ μένει
Παρά νά σας ζητήσω
Νά μή δώσετε προσοχή σε λέξεις
Πού βγαίνουν άπό τό δικό μας
 Σάπιο στόμα, μήτε καί συμβουλή
 Καμιά νά μή δεχτείτε
‘Απ’ αυτούς πού στάθηκαν τόσο ανίκανοι,
‘Αλλά μόνοι σας ν’ αποφασίσετε
Ποιό τό καλό γιά σάς καί τί σάς βοηθάει
 Τόν τόπο νά χτίσετε πού εμείς αφήσαμε
 Νά ρημάξει σάν τήν πανούκλα,
Καί γιά νά κάνετε τίς πολιτείες
 Κατοικήσιμες.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Χαράτσι μεσω ΔΕΗ τέλος!-Δεν κόβεται το ρευμα - Να που κανένας αγώνας δεν πάει χαμενος

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ τέλος!
Το ειδικό τέλος μετά 120 μερες που θα μενει απλήρωτο μεταφέρεται στις εφορίες. Αυτο είπε πριν λίγο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ Κ.Στεριώτης. Το ρευμα θα κόβεται μόνο οταν το ποσό του λογαριασμού του ρευματος και των Δημοτικών τελών (όχι του ειδικού τέλους) που είναι απλήρωτο ξεπερνάει το ποσό του ειδ.τέλους(χαρατσιού) του 2011(Α+Β δόση).
Βεβαια το χαράτσι δεν χαρίζεται αφου μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Ομως και ο εκβιασμός "αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρευμα" δεν τους πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα  κομάτι του λαού που πιστευει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο.
Οσο κι αν προσπαθησουν να θαψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά οτι όταν ο λαός συσπειρώνεται έστω και σε κάποιο βαθμο, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ο,τι κι αν λένε κανένας αγώνας δεν παει χαμένος!
Να θυμίσω ότι οι επιτροπές που είχαν δημιουργηθει έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά. Εβγαλαν, τύπωσαν και μοίρασαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν τις αιτήσεις-δηλώσεις άρνησης πληρωμής, οργάνωσαν συγκεντρώσεις, συζήτησαν με όσους μπορούσαν και εξήγησαν τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει. Κινητοποίησαν κόσμο στις γειτονιές με συγκεντρώσεις παραστάσεις στους Δημους και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ. Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν οτι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν.  Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του. (Το είδα αυτό στην εδώ επιτροπή της Γλυφάδας και  μην σας μπερδευει το ονομα του Δημου. Εχει πολλές λαικές γειτονιες η Γλυφαδα που ο κόσμος τα βγάζει πολύ δυσκολα πέρα και σιγά-σιγά αποφασίζει να τα βαλει με το θηρίο.)
 Με όλα αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάζει θέση και να εκτίθεται, να στριμώχνεται στη γωνία -θυμάστε τις μέρες του χιονιά τότε που έληγαν οι προθεσμίες και θα άρχιζαν οι διακοπές που τελικά πάρθηκαν πίσω όπου έγιναν- και να μην ξέρει τελικά τι να κάνει. Τελικά αποφάσισαν να μην κόβουν το ρεύμα και να χρεώσουν άλλο ένα χαράτσι στις εφορίες.
Να λοιπόν που οι τρελοί τα κατάφεραν. Και σίγουρα το κερδος θα ειναι ότι όσοι συμμετείχαν ειναι άνθρωποι που τους κερδίζει η πάλη. Ανθρωποι  που έμαθαν, πολλοί για πρώτη φορά, να μην παραδίνονται άνευ όρων σα δούλοι χωρίς να βγάζουν άχνα.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πείσμα, υπομονή, οργάνωση, προετοιμασία-Το επόμενο κύμα θα τους θάψει

Δυσκολο να βρεις μεσα σε 2-3 μερες τι συμβαίνει.
Επεισαν τα ΜΜΕ τον κόσμο -που ακόμη ειναι σε σύγχυση και για το τι του συμβαινει και για το τι ακριβώς θέλει- ότι η συμφωνία ήταν λύτρωση, ανάσα ή θρίαμβος; Δεν το νομίζω. Σιγουρα όμως φρεναραν τις αντιδράσεις.
Εχει τον έλεγχο η κυβερνηση; Ουτε αυτό το λές παρ'ότι με τα όπλα που διαθέτει ακόμη και σε αναπηρικό καροτσάκι τα καταφέρνει να πυροβολεί στο ψαχνό.
Δείλιασε ο λαός ή πέφτει σε ηττοπάθεια όπως θα ήθελαν οι σωτήρες; Θα το δούμε πολύ σύντομα αν και ο βομβαρδισμός θα είναι τόσο βαρύς και άμεσος-79 υπουργικές αποφάσεις με μέτρα ειναι αυτές, δεν τρώγονται με τίποτα- που παρά το σοκ που συνεχίζεται, είναι μάλλον αδύνατο να τον παγώσουν και να τον σωπάσουν. Στην άλλη ζωή δε θαχει δρόμους για να αντιδράσει. Αυτην εδώ έχει μόνο κι εδω θα παλέψει θελει δε θέλει
Κατα τα άλλα χθες αυτό που είδαμε ήταν ενα μεγάλο βροχερό συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ, που όμως με τίποτα δεν ηταν ανάλογο αυτού που συμβαίνει, και μια ασχολίαστη συγκέντρωση από ζάχαρη από ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια που έλιωσε από το ψιλόβροχο και το κρυο στο Συνταγμα.

Ξερω οτι οι αντιδράσεις εξελίσσονται σε κύματα, όποτε παρά την ανυπομονησία  και το θυμό που με πιάνει κι εμένα και όλους, δεν πρεπει να περιμενουμε ευθεία γραμμή και συνεχόμενα ανοδική αντίδραση. Αν ήταν έτσι θα τους είχαμε ξεφορτωθεί από καιρό. Βλέπω ακόμη ότι ΄κάθε κορύφωση είναι πιο ισχυρή από την προηγούμενη. Το επόμενο κύμα θα τους θάψει. Ας είναι όσο πιο γρήγορα.

Οπότε μέχρι τότε πείσμα, προετοιμασία, υπομονή, οργάνωση παντού, με κάθε τρόπο κι αλληλεγγύη. Ας μιλήσουμε μεταξύ μας από κοντα. Ας δεσμευτούμε προσωπικά κοιταζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια οτι δεν θα κανουμε πίσω. Αυτη είναι η ουσία που δα δωσει ενέργεια και ρευμα σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα.

Δεν απογοητεύομαι με τίποτα. Ακόμη κι αν όλα ήταν εντελώς χάλια-που δεν είναι- υπάρχουν πάντα αυτοί που δεν το βάζουν κάτω ποτέ. Τωρα είναι πολύ περισσότεροι.
Δε σκέφτομαι το χθεσινό συλλαλητήριο. Εχω στο μυαλό μου εκείνο της Κυριακής 12 του μήνα. Και το επόμενο, το καλό. Κι ασε τον Guardian να λεει. Οταν καταλάβουν κι οι Αγγλοι από συλλαλητήρια και λαικό ξεσηκωμό θα έχουμε πια σοσιαλισμό.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ολοι στα συλλαλητήρια Τετάρτη 22/2 στις 5μμ!-ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ

Στις 5μμ στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ ή στο Συνταγμα με τα Πρωτοβάθμια

Ας τους αφήσουμε να πανηγυρίζουν όσο θέλουν.
Ας πουνε όσα ψέματα θέλουν, ας ανακουφιστούν όσες φορές θέλουν με όποιο τρόπο θέλουν.
Εμεις ας δείξουμε και αυριο πως δεν είμαστε ηλίθιοι.

Από το πρωί γίνεται ενα όργιο προπαγάνδας. Μιλάνε για σωτηρία και ιστορικών διαστάσεων συμφωνία! Κρύβουν όμως το τί στοιχίζει και η νεα "μη σωτηρία". Κρυβουν τις 79 υπουργικες αποφάσεις που θα ακολουθήσουν που θα πλημμυρίζουν βαρβαρότητα,
Περνάνε ντούκου το τεράστιο θέμα του περάσματος του χρέους στο Αγγλικό δικαιο. Τωρα δεν χρωστάμε πια σε ομολογιούχους αλλά σε κράτη που μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου με το Αγγλικό δίκαιο και να κατάσχουν Δημόσια περιουσία σύμφωνα με το Μνημόνιο. Πριν οι ομολογιούχοι ως επενδυτες δεν δικαιούνταν τίποτα.Απλά έπαιξαν κι έχασαν όπως τοσοι και τόσοι στις Χρηματαγορές.
Κρυβουν τις στρατιές ειδικών τεχνοκρατών που θα έρθουν εδώ για να επιβλέπουν τα πάντα καταργώντας κάθε ίχνος Ανεξαρτησίας.
Και πιο πολύ μιλάνε ψιθυριστά για το ότι συμφώνησαν πως προτεραιότητα έχει η αποπληρωμή του χρέους και όχι η ζωή των ανθρώπων που ζούν σ' αυτή τη χώρα, χωρίς να δωσουν σημασία ούτε στη στοιχειώδη ανθρωπιά αλλά ούτε καν στο Διεθνές δίκαιο που λεει ακριβώς το αντίθετο. Και μάλιστα δεσμεύτηκαν να το συμπεριλάβουν στο Ελληνικό Σύνταγμα!!
Αλλά ο σεβασμός στη νομιμότητα υφίσταται μόνο οταν τους βολεύει.

Γι αυτά πανηγυρίζουν; Για την απόλυτη φτωχοποίηση; Για την κατάργηση κι άλλων δικαιωμάτων μας;
Για την απόλυτη λεηλασία της ζωής μας;
Για την ταπείνωση της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας που άλλοι κέρδισαν με αίμα;

Εμείς δεν πανηγυρίζουμε καθόλου!
Βγαίνουμε στο δρόμο και παλεύουμε μεχρι το τελος!
Δεν τους πιστευουμε.
Δεν καταπίνουμε άλλα αισχρά παραμύθια σαν κι αυτά που μας πουλάνε εδω και δυο χρόνια.
Τους πετάμε στα μούτρα τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους.

Οργανωνόμαστε στα σωματεία, στους συλλόγους, στις επιτροπές, σε καθε κύτταρο κοινής δράσης και κάθε συλλογικότητα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και παλεύουμε μέχρι τη νίκη.
Αυτο το παιχνίδι θα το χασουν οπωσδήποτε. Ό,τι κι αν κάνουν.
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 5ΜΜ.
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ Η ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Αποφάσισαν πως δεν υπάρχουμε-Εμείς τι αποφασιζουμε;

 Αλλη μια "ιστορική συμφωνία" Αλλη μια "μεγάλη εθνική επιτυχία". Αλλη μια φορά που σώζεται η χωρα από την καταστροφή και τη χρεοκοπία...με μεγαλύτερη καταστροφή.

Το ζήτημα όμως δεν ήταν και δεν έιναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι. Ειμαστε ήδη σε χρεοκοπία. Χρεοκοπία είναι να δηλωνεις αδυναμία να αποπληρώσεις το χρέος σου. Αυτό δηλαδή που έγινε και χτες, όπου όλοι συμφώνησαν ότι ή Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρεος της. Ο λαός από την άλλη είναι ήδη σε χρεοκοπία αφου κι αυτός πρώτα από όλους δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς όλων των ειδών.
Το ζήτημα ήταν οι όροι που γίνεται η χρεοκοπία και το ποιός χρεωνεται τα βάρη. Και επίσης το αν θα πάμε κάποια στιγμή σε άτακτη χρεοκοπία.
Ας δουμε ένα-ενα με απλά λόγια.
 Υπόγραψαν χθες μια φριχτή, ντροπιαστική συμφωνία που προβλέπει οτι η Ελλάδα θα βάλει στο Συνταγμα της ως πρώτη προτεραιότητα όχι τη ζωή των ανθρώπων, του λαού της, αλλά την αποπληρωμή του χρεους της!!
Υπόγραψαν χθες μια  συμφωνία περικοπής ενός μέρους του χρέους, ζητώντας κι άλλες θυσίες και "μεταρρυθμίσεις" που δεν μπορούν να γίνουν. 
Οι μεταρρυθμίσεις που λένε δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Ειναι α-πο-λύ-σεις και γδάρ-σι-μο!
Ο νεος όρος που χρησιμοποιούν τώρα είναι "οι προαπαιτούμενες ενέργειες".
Με την οικονομία να βουλιάζει και φέτος σε ύφεση ενός επι πλέον 7%(!) ,παρά τις αντίθετες "προβλέψεις"-στάχτη στα μάτια-, δεν υπάρχει ούτε μια "μεταρρύθμιση" που να έχει στόχο το ξαναζέσταμα της μηχανής της οικονομίας. Αντίθετα οι γαμομεταρρυθμίσεις τους αφαιρούν  κι άλλο ρευστό από την αγορά, αφού προβλέπουν απολύσεις με κλείσιμο οργανισμών και μείωση δημοσίων δαπανών, με σίγουρο αποτέλεσμα το κλείσιμο κι άλλων μαγαζιών και επιχειρήσεων και παραπέρα βάθεμα της ύφεσης. Απλά και καθαρά είναι τα πράγματα και δεν μπορούν να κρύβονται συνέχεια με ψέμματα.
Αρα οι θύτες και οι υπαίτιοι της κρίσης, που είναι οι τράπεζες και οι καπιταλιστές μέτοχοι-κροίσοι και η κρίση του συστήματός τους, ενοχοποιούν τα θύματα και τους φορτώνουν τα βάρη ενω οι ίδιοι -έστω προσωρινά μέχρι το επόμενο επεισόδιο- διασώζονται με δεκάδες δις, παρα το ότι είναι εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα. Να θυμίσουμε ότι η κρίση αυτή ξεκίνησε όταν  τράπεζες και χρηματοοικονομικό σύστημα ξέφυγαν εντελώς στον άγριο τζόγο χρεοκοπώντας μέσω των οικιστικων χρηματοοικονομικών προιόντων που δημιούργησαν, ειδικά στην Αμερική το 2007-8. H τραπεζική κριση εγινε κριση κρατικών χρεών όταν οι χρεοκοπημένες τραπεζες άρχισαν να πουλάνε ομόλογα κρατων με μεγάλο αλλά εντός ορίων μέχρι τότε χρεος για να σωθούν οι ισολογισμοί τους που είχαν γίνει κουρέλια(και ακόμα είναι). Αν οι τράπεζες δεν ηταν χρεοκοπημενες απο το τζογο δε θα πουλούσαν  κρατικά ομόλογα που πλέον έγιναν επενδύσεις ρίσκου και δε θα είχαμε φτάσει εδώ τουλάχιστον τώρα.
Αρα αιτία της κρισης=τραπεζες και χρηματιστηριακός τζόγος=καπιταλισμός
 Αυτός είναι ο τρόπος "ανάπτυξης" που έχει επιλέξει ο καπιταλισμός για να αυξήσει τα κέρδη του και επομένως αργά ή γρήγορα θα καταλήγαμε εδώ. Το κακό μάλιστα είναι ότι παρά το ότι όλοι το ξέρουν τίποτα δεν έχει γίνει για να περιοριστεί ο χαμός και ο ανεξέλεγκτος τζόγος στις λεγόμενες αγορές που τολμάνε μετά από όλα αυτα να κουνανε το δάχτυλο σε οικονομίες και κράτη.
Αντίθετα λαμβάνονται μέτρα και σχεδιάζονται "μεταρρυθμίσεις" εναντίον των λαών!
Ξαναγυρνώντας λοιπόν στο θέμα μας αυτό που συμβαίνει είναι το επι πλέον ξεγύμνωμα, χτύπημα  και αφοπλισμός της οικονομίας την ώρα που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Την ώρα δηλαδή που αποδεικνύεται με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι η πολιτική του μνημονίου 1 απέτυχε και βούλιαξε την ήδη προβληματική Ελλάδα και όχι μόνο, προχωρούν σε μνημόνιο 2 και δανειακή σύμβαση καταστροφή που την ονομάζουν σωτηρία. Μαλιστα ζητάνε σαν εγγύηση για να μπορέσουμε να τους πληρώσουμε τα δανεικά που μας δίνουν να τους υπογράψουμε ότι θα γίνουμε ακόμη πιο αδύναμοι και φτωχοί με ακόμη μικρότερα έσοδα, με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ανεργιας, με ένα λαό εξοργισμένο που δεν πιστευει και δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει όσα του λένε.
Φανταστείτε ένα στρατό να πηγαίνει σε κρίσιμες μάχες κάτω από τετοιες συνθήκες και ενώ του λένε ότι απέναντί του θα συναντήσει τέρατα, ταυτόχρονα για να τον πείσουν ότι θα τα καταφέρει του ζητάνε να παραδώσει όπλα, ρούχα και προσπαθούν να τον πείσουν να μείνει νηστικός για να...αντέξει και να ...νικήσει.

Για το άλλο θέμα της άταχτης χρεοκοπίας δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Ηδη πριν τη χθεσινή "ιστορική" συμφωνια το ίδιο το ΔΝΤ είπε οτι το χρέος το 2020 δεν θα είναι 120% αλλά 129%. Χθες το βράδυ το μαγείρεψαν πάλι και αποφάσισαν οτι θα είναι λεει 120,5%! 120,5 ή 120,6; Για να ξέρουμε... Κάνουν προβλέψεις για το τι θα γίνει σε μια καταρρέουσα οικονομία μετά 10 χρόνια όταν έπεσαν έξω σε όλα σε ορίζοντα 6μήνου. Και μάλιστα χωρίς κανείς να ξέρει τι θα γίνει το επόμενο τρίμηνο σε όλο τον κόσμο και περιμένοντας αργά ή γρήγορα να ξεσπασει η κρίση σε όλη την Ευρώπη.
Λένε ότι αυτά θα γίνουν αν όλα πάνε καλά ενώ είναι σίγουρο οτι δεν θα πάνε καλά. Καλλιεργούν δηλαδή όπως λενε ένα προίον-συμφωνία που για να αναπτυχθεί θέλει "καλοκαίρι", ενω προ των πυλών είναι χειμωνας και μάλιστα βαρύς και παγωμένος!

 Η "άτακτη" χρεοκοπία λοιπόν -δηλαδή η δήλωση ολοκληρωτικής αδυναμίας πληρωμής του χρεους που δεν είναι διαχειρίσιμο- με αυτους τους τρόπους έχει έρθει ακόμα πιο κοντά όπως λένε οι καλύτεροι οικονομολόγοι και δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί ,αλλά αν πραγματικά ετοιμαζόμαστε σαν λαός και σαν οικονομία με πολύ συγκεκριμένους τρόπους γι αυτό. Κι αυτοί οι τρόποι δεν είναι άλλοι από την προώθηση μετρων ενίσχυσης της εσωτερικής παραγωγής και προετοιμασίας της οικονομιας για να τα βγάλει πέρα όταν έρθει η ώρα που θα κλείσει η στρόφιγγα του δανεισμού, και  σε καμιά περίπτωση δεν είναι η φτωχοποίηση και οι απολύσεις. Και βέβαια δεν μιλάμε για μετά 10χρόνια αλλά για μετά από μερικούς μήνες.

Αποφάσισαν χθές τις πιο φριχτές λεπτομέρειες, και η "Ελληνική πλευρά" συμφώνησε. Αποφάσισαν το Αγγλικό δίκαιο που τους δίνει το δικαίωμα να συρουν την Ελλάδα στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου κι όχι τα δικά μας. Αποφάσισαν  "... την ενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τόπου". Αποφάσισαν ακόμη και τα επιτοκια 4,2% από το 2024 μέχρι το 2042!! Βγαζουν τους Ελληνες στους πάγους γυμνούς και αισθανονται ικανοποιημένοι. Τόσο άνθρωποι είναι και οι "εταίροι" και οι "δικοί μας" δολοφόνοι.
Πως πηγαίνουμε λοιπόν σε αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή;
Με τα όπλα μας η άοπλοι; Με το όποιο κοινωνικό κράτος έχει μείνει ή χωρίς αυτό; Με όποια δημοσια υγεία και παιδεία μας έχουν αφήσει ή χωρίς; Με 1,5 εκ. ανέργους ή με πολύ περισσοτερους. Με αυτά τα Δημοσια έσοδα ή με λιγότερα; Με αυτή την ήδη κλονισμένη ψυχολογία του απλού κόσμου ή με πολύ χειρότερη; Με τον λαό στα κάγκελα αλλά ακόμη με κάποια κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη όπως τώρα ή με συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας και σύνθημα "ο σωζων εαυτόν σωθήτω" τρώγοντας ο ένας τις σάρκες του άλλου;

Πως θα πέσουμε στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο θα βουλιάξει για να παλέψουμε; Με ελεύθερα έστω χερια για να μπορούμε να παλέψουμε και με την ξηρά κοντά ή δεμένοι χειροπόδαρα, με βαρίδια αντί σωσίβιο και ανοιγμένοι στο πέλαγος;
Χθες βράδυ οι σωτήρες μας αγκαλιά με τους δολοφόνους της τρόικας  αποφασισαν το χειρότερο...
Εμείς τι αποφασίζουμε για μας;

Η ιστορία μας δίνει το λόγο. Τα παιδιά μας περιμένουν να ακούσουν. Το μέλλον μας κοιτάζει στα μάτια.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Από το "εδώ και τώρα"-Επιλογή



Η δημοσκόπηση της ΜRB(συνέχεια)-Κατάρρευση Παπαδήμου-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά
Στο 129% του ΑΕΠ το χρέος της Ελλάδας το 2020
Οι "ελεύθερες" εκλογές με ένα σκίτσο
Βαρουφάκης: Τα μνημόνια είναι η λογική της σίγουρης πτώχευσης(βίντεο)
Λαπαβίτσας: Να πάμε σε αθέτηση πληρωμών με επιστροφή στη δραχμή
Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

ΑΚΟΥΤΕΕΕ; - Συγκλονιστική κραυγή (Βίντεο)

Ηταν μια διαμαρτυρία για το χαράτσι της ΔΕΗ την Παρασκευή 17/2 το πρωί στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Ηταν άνθρωποι μαζεμένοι. Η ΝΕΤ έκανε σύνδεση. Ειπαν επιχειρήματα, απόψεις σωστές, λογικές από αυτά που εχουμε ακούσει κι άλλες φορές. Καποια γυναίκα όμως ήθελε να μιλήσει, να πει κάτι. Από αυτούς που ποτέ δεν είχαν φωνή πουθενά. Ηθελε να τα πει, επέμενε και τελικά της δώσανε το μικρόφωνο. Ητανε πια στον αέρα. "Προσεκτικά" ακούστηκε να λέει ο Αρβανίτης. Κι εκεινη άρχισε να μιλάει... και να ραγίζει κόσμο...


"Να πιάσουνε ν'ακυρώσουνε το χαράτσι απ'τους φτωχούς.
Να δώσουνε τα λεφτά που ανήκουνε στους φτωχούς από τη σύνταξη γιατί τη δουλέψανε, δεν τη κλέψανε. Εμείς δε χρωστούμε πουθενάααα. ..Αυτοί που χρωστούνε να τα δώσουνε. Δεν έχω να φάω σήμερα. Ποιός με ρωτά; Πήγα να πάρω τη σύνταξη σήμερα που την έχω δουλεμένη. 32 χρόνια δούλεψα. Βαρέα ανθυγιεινά και μου λένε δε στα βάλανε. Τρώνε, πίνουνε, καλοπερνούνε, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους αυτοί, κι εμάς, μας έχουνε, στην πείνα.
Λοιπόν, πείνασα σα νάμουνα 14 χρονώ, τάζησα αυτά ... γιατί γεννήθηκα το '46 μετα τον πόλεμο. Λοιπόν. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 'ΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ" Φωνάζει πια και μπουκώνει ο ήχος παραμορφώνει. Ο Αρβανίτης παρακολουθεί άναυδος. Οποιος είναι στη ΝΕΤ εκείνη την ώρα, εννιάμιση το πρωί ανατριχιάζει, το ίδιο και ΄γω! Συνεχίζει...
"ΔΕ ΧΡΟΥΣΤΑΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΊΑΑΑ... Να τα δώσουνε αυτοί που χρωστούνε(η φωνή της σπάει.Συγκίνηση). "Ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Τσοχατζόπουλος...Ειμαι άρρωστη ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΊΡΝΩ. ΑΚΟΥΤΕΕΕΕ;; ΑΚΟΥΤΕΕΕΕ..."

Σε λίγο ελπίζω θα υπάρχει και το βίντεο. Ειναι σοκ. Δεν υπάρχουν λόγια. Πραγματικά

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για κλάματα

Φαίνεται πως η ΓΣΕΕ συνεχίζει την καλή δουλειά που κάνει στην προσπαθεια να απογοητεύσει τον κόσμο που αντιδρά. Σημερα διοργάνωσε μόνη μαζί με την ΑΔΕΔΥ "μεγάλο" συλλαλητήριο ελαχίστων και μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος, αντί να την κάνει σε κανένα κινηματογράφο. Θυμαστε τις Γεν.Απεργίες τις περασμένης εβδομάδας που διοργάνωνε ξαφνικά μια μερα πριν, ενω σε εκείνην της Τρίτης 7/2 δεν διοργάνωσε καθόλου απεργιακή συγκέντρωση.
Συσπείρωσε πάντως διάφορους που βλέπουν τον εχθρό όχι στο σαπισμένο σύστημα, όχι στο συνάφι των τραπεζών(και των κεφαλαιοκρατών μετόχων τους) αλλά στα κόμματα αδιακρίτως. Νοσταλγοί του γύψου, ξύπνιοι προπαγανδιστ'ες,  ή απλώς κουφιοκεφαλάκηδες;
Φανταζομαι όσοι αποφασισαν να κατεβουν στο Συνταγμα νομίζοντας οτι οι ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ εκπροσωπουν κάτι θα έπαθαν ένα μικρό σοκ.
Πιο αναλυτικά δείτε από το "Αριστερά και πολιτική": Ποια συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ;

Το απόγευμα στις 6 μμ στο Σύνταγμα η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων.

Aν...

Αν μιλούσες,
αν άρθρωνες λόγο
θα ήμουν
Αν ηχούσες
στην άγρια σου δόνηση
απ' τη ρίζα μου
θα έτρεμα
Αν σεισμουργούσες
θα ξαστέρωναν τ'αρχαία μου χείλη
και για πρώτη φορά
θα φιλούσα κι εγώ
την κλωστούλα του χρόνου
κι ας κοβόταν
ακόρεστο
 το άστρο μου
.           .            .γιώργος σαρρής.            .               .

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κλειδώνουν οι μειώσεις...ξεκλειδώνει το κούρεμα της Δημοκρατίας


 "Παρήγγειλα στις δημόσιες υπηρεσίες
να σταματήσουν επιτέλους να μου στέλνουν
καθημερινά φόρμες δηλώσεων υποταγής

αφού ο δειλός μου εαυτός, ειναι πλεον νεκρός

και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανείς

που να ενδιαφέρεται να υπογράψει."

Από το δόξα σοι ο Θεός στο Κύριε ελέησον

Πριν καλα καλα τελειώσουν τα δόξα τω Θεώ, και παρα τις τρομερες απώλειες που είχαν τα παλληκαρια του μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξανάρχισαν τα Κύριε Ελέησον.
Τωρα λενε ανακαλύπτουν οτι "διαρκώς μπαίνουν και νεες απαιτήσεις στο τραπέζι"!
Τωρα αρχιζουν να νοιωθουν οτι δεχονται εκβιασμό! Μεχρι ο Πρόεδρος ξεσηκώθηκε και αναφώνησε "ποιος ειναι αυτός ο Σόιμπλε επιτέλους"! Μέχρι σήμερα δεν ειχαν αντιληφθεί τιποτα.... Ωραίοι.
Βεβαια κι εγω στη θεση του Βενιζέλου τα ίδια θα έλεγα. Τι νάλεγα δηλαδή. Οτι με συρανε καροτσάκι ως εδώ αναγκάζοντας με να λέω συνεχεια ψέμματα, και αφου τους έδωσα τα πάντα και ξόδεψα και την τελευταία μου δεκάρα πολιτικού κεφαλαίου, τωρα με ξεφτιλίζουν λέγοντας πως δεν με εμπιστευονται και ζητάνε κι άλλα;
 Η οτι ειχαν δικιο όσοι έλεγαν οτι η δουλοπρέπεια σε πάει ή στο χωμα ή στη φυλακή;

Από κοντα και τα περισσότερα ΜΜΕ-μερικά μάλιστα αντιμνημονιακά- που κραυγάζουν οτι "Δυστυχώς οι εταιροι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και γι αυτό ζητάνε κι άλλες διασφαλίσεις"
Φυσικά εννοειται οτι "ανησυχουν τρομερά" και ότι υπάρχουν σκέψεις "να μας πετάξουν έξω απο το ευρώ " Ω Θεοί!
Αν λέγανε και καμια αληθεια δε θα τους έκανε και πολύ κακό.

Η πραγματικότητα  ειναι οτι δεν ειναι οι πολιτικοί της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που δεν εμπιστευονται οι εταίροι. Αυτούς μια χαρά τους εμπιστευονται. Αυτούς τους είδαν τόσο καιρό τι καπνο φουμάρουν και πόσο υπόδουλοι και υποτακτικοί είναι. Σιγα που δεν κατάλαβαν οι γάτοι της ΕΕ και της Τρόικας! Τετοιους πρόθυμους και υπάκουους ούτε στον ύπνο τους. Απόδειξη αλλωστε οτι απαιτούν τη διατήρησή τους στην εξουσία. Δεν τους ανησυχει αυτωνών η σταση λοιπόν.
Ο λαός είναι που τους ανησυχεί, ειδικα μετά και τις τελευταίες κινητοποιήσεις του σε μια στιγμή που νόμιζαν πως είχε λουφάξει. Η ΕΕ και η  Τρόικα πήραν την Κυριακή δυο μηνύματα. Το δουλικό ΝΑΙ των απίστευτων βουλευτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με ολίγη από ΛΑΟΣ και από την αλλη ένα τρομερό ΟΧΙ από τους δρόμους που δεν ξέρω αν  το περίμεναν τόσο τρανταχτό. Ξαναλέμε οτι η προχθεσινή διαδήλωση που ήταν η κορυφαία μιας σειράς Απεργιών, κινητοποιήσεων, πορειών, συλλαλητηρίων κλπ. ήταν η μεγαλύτερη και δυναμικότερη των τελευταίων 40 χρόνων τουλάχιστον.(Αυτό δεν σημαίνει οτι το λαικό κίνημα ζει μέρες δόξας αλλά σίγουρα δηλώνει σοβαρά παρόν.)
Το διάβασαν λοιπόν καλά και είδαν οτι το αδύναμο ΝΑΙ των απαξιωμένων κομμάτων της κυβέρνησης δε φτάνει, αφου δε δίνει καμια απολύτως εγγύηση οτι ο λαός εχει υποκύψει και πως το μνημόνιο θα εφαρμοστει. Ισα-ισα  βλέπουν οτι το ακριβώς αντίθετο είναι πιο  πιθανό να συμβεί.. Η φωνή μας λοιπόν ακούστηκε δυνατά, πολύ πιο δυνατά από όσο περίμεναν οι περισσότεροι.
Τι μενει λοιπόν; Τι πρέπει να κάνουν;
Τι άλλο; Να συνεχίσουν την επιχείρηση υποδούλωσης και υποταγής του λαου. Το κτύπημα του με κάθε τρόπο μεχρι να φτύσει αίμα και να σκύψει επιτέλους το κεφάλι. Και βεβαια επιχειρώντας κάτι τετοιο θα πλήρώσουν το τίμημα, αφου πρέπει να πετάξουν τις μάσκες και να δούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης καθαρά με ποιούς έχουν να κανουν και τι τους περιμένει κι εκείνους στη συνέχεια.
Εφτασε λοιπόν η στιγμή του μεγάλου εκβιασμού απ'ευθείας από τους ισχυρούς της Τρόικας. Και δεν θα είναι αυτη τη φορά εκβιασμός των ηγετών ή των βουλευτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.
Θα είναι απ'ευθείας εκβιασμός του λαού!

Κούρεμα "Δημοκρατίας" και διχασμός

Ξερουν  καλά πως αυτά που ζητανε δεν ειναι δυνατόν να γίνουν σε συνθήκες έστω κι αυτής της κουτσουρεμένης Δημοκρατίας. Το πρωτο που θέλουν και πρέπει να περιμένουμε λοιπόν είναι το όσο γίνεται μεγαλύτερο "κούρεμα" της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ετσι κι αλλιώς αφού πάνω κάτω προσπαθούν να ακολουθήσουν συνταγή Χιλής προφανως ήδη σκεπτονται και τις αντίστοιχες πολιτικές πρακτικές, δηλαδή το γύψο που θα κάνει την Ελλάδα να τρεξει σαν τρελή χρόνια πίσω και να ανατριχιάσει, κι αυτή κι ο κόσμος ολόκληρος. Μόνο που ο λαός δεν θα τους κανει το χατήρι. Ο φασισμός δε θα περάσει δευτερη φορά απ' την ίδια γενιά.
Μαζί τους θα έχουν σύσσωμο  ίσως το αστικό πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ που θα αναγκαστούν επίσης να πεταξουν της μάσκες της πονηρής διαχειρισης και να πάρουν θεση. Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες που λέει σοφά και το γνωστό σύνθημα.
Θα δοκιμασουν όλα τα μεσα. Και τη βία και την εξαθλιωση και την τρομοκρατία και τον πολιτικό εκβιασμό των απλών πια ανθρώπων. Δεν ξερω αν και πότε θα γινουν οι εκλογές. Αυτό πάντως που έχουμε στο μυαλό μας ως "ελεύθερες εκλογές" δεν πρόκειται να συμβεί σε καμιά περιπτωση.
Θα πρέπει να περιμένουμε τον πιο σιχαμερό πολιτικό εκβιασμό που έχει γίνει ποτέ. Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αναγκάσουν το λαό να συνεχίσει να κυβερνιέται από αυτούς που σιχαίνεται, εκφοβίζοντάς  πως αλλιώς θα πέσει πάνω του συμφορά μεγάλη.  Θα επιχειρήσουν δηλαδή να μετατρέψουν ελεύθερους ανθρώπους σε εθελόδουλους τρομοκρατημένους σκλάβους που θα προτιμούν να ζήσουν στο βούρκο αυτοκτονώντας παρά να κάνουν ένα βήμα μπροστά προς το αυριο παίρνοντας επιτέλους την τύχη τους στα χέρια τους.
Μα πιο πολύ προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, ετοιμάζονται να επιχειρήσουν έναν άθλιο, βρωμερό και τρομερά επικίνδυνο διχασμό του λαού. Θα προσπαθήσουν να χωρίσουν το λαό καί πάλι -για 3η φορά μεσα στον ίδιο αιώνα- σε πατριώτες και μή, σε καθαρούς λογικούς Ελληνες και σε ανθέλληνες, σε εθνικόφρονες και απάτριδες  που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα "τώρα που ετοιμάζεται να κάνει το βήμα της σωτηρίας". Και οι απάτριδες και ανθέλληνες βέβαια θα είναι όσοι τωρα αντιστέκονται στους τόπους δουλειάς και τους δρόμους.
Ετσι στρέφοντας τον ενα φτωχό εναντίον του άλλου, τη μια λαική οικογένεια εναντίον της άλλης, διαλύοντας κάθε ίχνος συνδετικού ιστού μεσα στην κοινωνία θα προσπαθήσουν να επιβληθούν και να επιβιώσουν. Και μάλιστα θα το κάνουν μέσα σε μια τρομερά δύσκολη και κρίσιμη συγκηρία όπου η ανθρωπια και η αλληλεγγύη είναι ό,τι πιο απαραίτητο για την επιβίωση. Αυτοί είναι!
Μόνο που αυτή τη φορά πρεπει να γίνει αυτό που λέει ο λαός: Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη  τρείς και η κακή τους μερα.
Ο καιρός γαρ εγγύς...
 "Υπάρχουν κάτι θάλασσες και παραλίες ξωτικές
που δεν τις γράφουνε οι χάρτες μ΄ακούς;
Που τις βρίσκουνε μονάχα αυτοί που ερωτευτήκαν τα ταξίδια
Αυτοί που φάγανε ισόβια στην τρέλα
και δεν καταλαβαίνουνε Χριστό "

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η "ηρωικη" έξοδος και η ώρα της αλήθειας


Η ταπεινη μας γνώμη είναι ότι η "ηρωικη" έξοδος των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τα κόμματά τους, ειναι ενα γεγονός που δεν είναι τόσο απλό να εξηγηθεί. Δεν αξιολογείται δηλαδή με ένα ενιαίο τρόπο του τύπου μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί.
Αυτοί που έφυγαν δεν έφυγαν ολοι για τον ίδιο λόγο. Αλλοι το έκαναν πράγματι γιατι δεν πίστευαν στην πολιτική αυτή, άλλοι το έκαναν για να σωθούν πολιτικά οσο γίνεται και φυσικά είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι προς πάσα χρήση σαν επαγγελματίες πολιτικοί και άλλοι το έκαναν κατ' εντολήν  εν όψει πιθανού σχηματισμού νέων κομματων ή και για να επιστρέψουν αργότερα πριν τις εκλογες δίνοντας φιλολαικό άλλοθι στα κόμματά τους που όπως είπαν είναι τα σπίτια τους.
Αν δεν σχηματισθούν άλλα νεα αστικά σχήματα με κάποιου τυπου  "αντιμνημονιακό" χαρακτήρα(ή δεν βρεθεί τρόπος να απαλυνθούν οι εντυπώσεις από την ξεδιάντροπη πολιτική συμπεριφορά των κυβερνητικών κομμάτων) οι ψηφοφόροι που σιχάθηκαν όσα συμβαίνουν αναγκαστικά στρεφονται προς τα αριστερά. Αρα ο στόχος των  ενεδεχόμενων νεων σχημάτων είναι να σταματήσει η διαρροή προς τα Αριστερά και να επιχειρηθεί ο εγκλωβισμός του λαού σε κόμματα που θα μιλάνε μεν αντιμνημονιακά και φιλολαικά, αλλά βεβαια αυριο με ευκολία θα μετατραπούν σε κόμματα που θα υπογράψουν ταπεινωτικές δηλώσεις υποταγής όπως έγινε με τη  ΝΔ και όπως πολύ φοβαμαι θα συμβεί αργα ή γρήγορα και με άλλους προοδευτικούς σχηματισμούς με Ευρωπαικό προσανατολισμό.
Η αστική τάξη που εκφραζόταν ως τωρα πολιτικά κυρίως μεσα από τα 2 τεως μεγάλα κόμματα  αυτη τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε ένα χωρίς προηγούμενο αδιέξοδο και προσπαθεί να καλύψει τα κενα πολιτικής εκπροσώπησης που δημιουργούνται με κάθε τρόπο. Ομως και το πέρασμα και η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, απαιτούν την κατασκευή-δημιουργία  ενδιάμεσων πολιτικών "σκαλοπατιών"-εφεδρειών που να καθυστερούν την έκφραση της λαικής δυσαρέσκειας προς τα Αριστερά με κάθε τροπο προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.
Γι αυτούς θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε να υπάρξει άμεσα ένα ή παραπάνω κεντρώου χαρακτήρα αντιμνημονιακά κόμματα, που θα ήταν ελεγχόμενα και που αφού εγκλώβιζαν ικανό αριθμό ψηφοφόρων, που χωρίς αυτά θα πήγαινε προς τα Αριστερά,στη συνέχεια θα αναγκάζονταν κάτω από τις ακόμη πιο δυσκολες συνθήκες που θα δημιουργηθούν να υποχωρήσουν και να υποταχθούν "για το καλό της πατρίδας"
Η αναπόφευκτη ριζοσπαστικοποίηση όμως του λαού και η οργάνωση του στα σωματεία και  γενικά η αναμενόμενη έντονη και απαιτητική παρουσία του στο προσκήνιο, θα είναι μεγάλο εμπόδιο σε τέτοια σχέδια.
Βαδίζουμε στη δημιουργία δύο όλο και πιο καθαρών πόλων. Του πόλου των συμφερόντων των εργαζομένων και του πόλου των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ειναι πραγματικά ή ωρα της αλήθειας και για το λαό και για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα.

Θέλουν να μας κλείσουν το στόμα-Νo pasaran!

H απαίτηση της τρόικας (αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα) να μη γίνουν εκλογές, με το απίστευτο επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα φερει πολιτική αποσταθεροποίηση αφού ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν εξασφαλίζουν αυτοδυναμία, πλημμυρίζει τους δρόμους όλων των ΜΜΕ και εξοργίζει όσους έστω και λίγο πιστευουν στη Δημοκρατία. Δειχνουν πια καθαρά το φρικιαστικό τους πρόσωπο. Τι τις θέλουμε τις εκλογές φωνάζουν αφού η κάλπη διαφωνεί με τα συμφέροντά μας! 
Αυτή ειναι η Δημοκρατία τους! Αυτός είναι ο καπιταλισμός στο βάθος!
Θα εκβιάσουν το λαό μέχρι εκεί που δεν πάει πιστεύοντας ότι θα τον αναγκάσουν να υποκύψει.
Θέλουν και απαιτούν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής εξαθλίωσης που δολοφονεί κάθε μερα ανθρώπους, ακόμη κι αν γίνουν εκλογές και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα! Και τα εδώ σκυλιά τους στα ΜΜΕ βρίσκουν φυσικά τα επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την "εξόφθαλμα λογική απαίτηση"(ευτυχώς υπάρχουν και αρκετοί που διαφωνούν)!
Υπάρχουν πάντα "λογικά" επιχειρήματα ακόμα και για το πιο άγριο έγκλημα. Αυριο θα απαιτήσουν και θα εκβιάσουν ανοιχτά να ψηφίσει ο λαός υπέρ τους και να επιλεξει μόνος του την καταδίκη του σε θάνατο. Αλλιώς θα μας βρουν καταστροφές και συμφορές θα πουν. Θα βρούν κάποιο "λογικό τρόπο" να το κάνουν, πάντα βρίσκουν.
Ας τους βουλώσουμε τα στόματα.
Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η σχεδιαζόμενη νομοθέτηση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων(!) που μας σπρωχνει 40 χρόνια πίσω στην εποχή της χούντας.
Η Ελλάδα ετοιμάζεται για γύψο!
Ο φασισμός είναι έξω από την πόρτα μας!

Εχουμε καθήκον να αντισταθούμε!
Ενα αρθρο από το "ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" που ξέρει πολύ καλά τι λέει και πού έχει ξανα προειδοποιήσει με προηγούμενο άρθρο εδώ("Επικίνδυνη πολιτική αποσταθεροποίηση"):


Κρυπτοφασισμός!



Πρωί - πρωί στις 16/2/2012, ο κύριος Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ είπε να υπερασπίσει το δικαίωμα της δημοκρατίας και κομματικής πολυφωνίας στην Ελλάδα. Συντάχθηκε έτσι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια που απέρριψε (καθυστερημένα και αγκομαχώντας) ως προσβλητικές τις απόψεις Σόιμπλε και Γερμανών περί υποταγής όλων των κομμάτων στης Ελλάδας σε μία και μόνη πολιτική, αυτή της τρόικας, δηλαδή της Γερμανίας.

Αμέσως όμως μετά

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι κατέστρεψαν την Αθήνα- Ποιοι ειναι αυτοι που κλαψουρίζουν

 Η Αθήνα καταστράφηκε από την αντιπαροχή του εθνάρχη Καραμανλή λόγω του κομμουνιστικού κινδύνου στην επαρχία!

Ολοι είδαμε την Κυριακή τις συμμορίες των κουκουλοφόρων να καίνε με σχέδιο ό,τι μπορούν, παλευοντας απεγνωσμένα να κρύψουν την τεράστια διαδήλωση που σόκαρε ΕΕ και εληνικό αστικό πολιτικό συστημα εξουσίας. Δε μιλάω βεβαια για τους απλούς διαδηλωτές που εξαγριωμένοι από τον ψεκασμό και το απρόκλητο κυνηγητό από τα ΜΑΤ  αμύνθηκαν με όποιο τρόπο είχαν εκείνη τη στιγμή. Οποιος δεν είδε το βίντεο με τις μηχανες των ΔΙΑΣ  (κάντε κλικ στο γαλάζιο λίνκ) να πέφτουν πάνω σε κόσμο και μετά να σκορπίζουν τον τρόμο με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ας του ρίξει μια ματιά και θα καταλάβει. Αυτοί όμως που αμύνθηκαν, δεν κουβάλαγαν μαζί τους πετρέλαιο ουτε είχαν στο μυαλό τους να καψουν νεοκλασσικά κτίρια. Κανένας δεν καίει το ιδιο του το σπίτι για να εκδικηθεί άλλους. Ας μην τρελαθούμε, απλά είναι τα πράγματα.
Αυτοί όμως που κλαψουρίζουν επισήμως εδω και δυό μερες για τις "ομορφιές της Αθήνας" που χάθηκαν, ας σκεφτούν λίγο κι ας βγάλουν τη μασκα. Οσο για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν έναντι αντιπαροχής στο παιχνίδι  τι να πώ...κρίμα.

Ποιος κατέστρεψε την εικόνα της νεοκλασσικής Αθήνας, πότε και γιατί;

Η Αθήνα καταστράφηκε ουσιαστικά όταν ή χωρίς ορια εφαρμογή της αντιπαροχής ξέφυγε εντελώς μετά τα μέσα της δεκαετίας του '50. Ποιος ήταν ο υπεύθυνος της Αντιπαροχής; Ο εθνάρχης Κων. Καραμανλής κι αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο πραγματικός λόγος. Κι αυτός ήταν η προσπάθεια να αδειάσει η επαρχία για το φόβο νέου ξεσηκωμού αφου το 2ο αντάρτικο και ο εμφυλιος ήταν μόλις λίγα χρόνια πίσω. Οχι κυριοι, η αιτία  δεν ήταν η επίλυση της έκρηκτικής αυξησης του πληθυσμού στην Αθήνα λόγω των καταστροφών του εμφυλίου και του πολέμου. Αν ήταν έτσι θα ειχαν προχωρήσει σε ανασυγκρότηση των επαρχιακών πόλεων με σχέδιο ανθρώπινο όπως έγινε και αλλού. Αντί γι αυτό όμως "άφησαν" τον πληθυσμό στην Αθήνα να αυξηθεί κατα 200% μεσα σε 20 χρονια και μάλιστα αφήνοντας τους κατασκευαστές και τους δικούς τους να καταστρεψουν την Αθήνα για να κερδοσκοπήσουν, παίρνοντας κι αυτοί βεβαια το κατι τίς τους.
Τα όρια της Αθήνας δεν ήταν και δεν είναι βεβαια τέτοια που να δεχτούν 5εκ. κόσμο.
Τότε λοιπόν από τη δεκαετία του '50 και μετά κατεδαφίστηκε άγρια το μεγαλύτερο μερος των υπέροχων νεοκλασσικών ή εν πάσει περιπτώσει δεν ανακατασκευαστηκε μετά τις καταστροφές όπως έγινε σε αλλες ευρωπαικές πόλεις. Για ποιο λόγο ας πουμε τα κτίρια γυρω από το Συνταγμα δεν ανακατασκευαστηκαν κατα τα πρτυπα Τσιλερ; Τόσα λεφτά έγιναν χαρτοπόλεμος, αυτό δεν άξιζε τον κόπο;
Φυσικά για τους ίδιους λόγους δεν πάρθηκαν ποτέ μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλ.επαρχίας και την άφησαν να μαραζώσει γιατί κατα τη γνωμη τους βρώμαγε ακόμα μπαρούτη.
Αλλά ακόμη και οι πολυκατοικίες που χτίστηκαν θα μπορούσαν φυσικά να είναι αλλιώς. Υπάρχουν και αλλού πολυκατοικίες και δεν είναι στο χάλι των δικών μας. Υπάρχουν και στην Αθήνα ακόμη κάποιες λίγες. Αντι όμως να ακολουθηθεί η γραμμή των πολυκατοικιών Μπαουχάους ή άλλων που είχαν μια ανθρώπινη αισθητική(τετοιες είχαν αρχίσει να χτίζονται από το '30 και στην Αθήνα, π.χ. Μπλέ Πολυκατοικία στα Εξάρχεια κ.α.)) άφησαν με τις λαμογιές και τις γνωστές συνδιαλλαγές που σφράγισαν τόσα χρόνια την αηδιαστική  συμπεριφορά των 2 αστικών πολιτικών δυνάμεων(ΕΡΕ,ΕΚ που έγιναν μετά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να καταστραφεί πραγματικά η Αθήνα χωρίς να χύνουν τόσα χρόνια ούτε ένα δάκρυ.
Ισα ίσα το έκαναν "σωζοντας" και τότε την Ελλάδα από το "πρόβλημα της αστυφιλίας" και στο βάθος από τον κίνδυνο του κομμουνισμού, καταστρέφοντας και την αισθητική, και την ανθρωπιά των πόλεων και την οικονομία!
Ας μην παριστανουν λοιπόν τις θλιμένες χήρες οι διάφοροι κλαίοντες στα κανάλια και στα πεζοδρόμια με κεράκια. Ας πανε λίγο πίσω, ας ρίξουν μια ματιά στην ιστορία και σε φωτογραφίες και θα δούν πότε. ποιός και πως κατέστρεψε την μια φορά κι ένα καιρό όμορφη Αθήνα.
Ηταν αυτοί οι ίδιοι και μάλιστα το έκαναν ανοίγοντας σαμπάνιες και χωρίς κουκούλες.
Οπως και να έχει πάντως, δυστυχώς θα είμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν το πρόβλημα μας ήταν κυρίως αυτό. Η πραγματική καταστροφή έχει αρχίσει να πατάει επικίνδυνο γκάζι. Η ΕΕ και η τρόικα με την ανοιχτή συνεργασία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ και της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης προχωράει σε προδοσία και ξεπούλημα της χωρας, σε προδοσία του λαού και άγριο κυνηγητό της εργασίας.
Και για να το πετύχει ετοιμάζεται άμεσα για παραπάνω απίστευτη εκτροπή της δημοκρατίας και σοβαρή πολιτική ανωμαλία.
Ο λαός πρεπει να αμυνθεί οργανωμενα και με κάθε τρόπο.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Είμαι βέβαιος!

To ποιο ήταν το γεγονός της Κυριακής δεν ξερω πόσοι ακριβως το ξέρουν. Σιγουρα οι 250000-300000 που κατέβηκαν στο κεντρο και όσοι άλλοι συμμετείχαν στις συγκεντρωσεις των άλλων πόλεων. Οσοι ηταν στην τηλεόραση μεχρι το απόγευμα ήξεραν ότι ήταν μερα προδοσίας και βεβαια αντίστασης.
Μετά τα καναλια πηγαν να τους πείσουν οτι δεν ηταν ουτε το ένα ουτε το άλλο. Ηταν λεει μερα καταστροφών. Δεν θα υποτιμησω φυσικα τις καταστροφές ουτε τη δράση των γνωστων ομάδων που εχουν αναλάβει τη διάλυση διαδηλώσεων και το κρυψιμό τους από τα ΜΜΕ, αλλά και λίγη αλήθεια παραπάνω δεν κάνει κακό.
Με βγάζει απ' τα ρούχα μου  όσο δε λέγεται η μεθοδευμένη υπερβολή και το στημένο, τόσο που κάποτε να περνάω  από την αλλη μεριά και να παρεξηγούμαι ή να εκτίθεμαι.
Ομως πραγματικά κάηκε η Αθηνα; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν ζημιες σε κτίρια και σε μερικά πολύ σοβαρές. Αλλά όποιος κάνει μια βόλτα στο κέντρο θα δει αν "καηκε η Αθήνα". Σε λίγες μερες κανείς δεν θα το συζητάει πια. Δε θα χρειάζεται άλλωστε.
Οσο για την πραγματικη καταστροφή, το πραγματικό πλιάτσικο, την αληθινή λαίλαπα, θα μαίνεται καθε μερα μεσα στα σπίτια μας καταστρεφοντας΄ότι υπάρχει που να θυμίζει τα ανθρώπινα, που να μοσχοβολάει κοινωνία και αληθινή ζωή. Τα πραγματικά ερείπια θα γεμίζουν όλα τα δωμάτια και τους διαδρόμους της ζωής μας κάθε στιγμή, όχι στο γυαλί της τηλεόρασης όμως από χαμηλό γκρο πλαν-ή όπως αλλιώς λέγεται- αλλά στην πραγματική ζωή  ή ότι άλλο μενει που να της μοιάζει.
Αυτοί τέλος που κατ' εντολή μαζευτηκαν με κεράκια μεσω fb να θρηνήσουν τα κτίρια, απλά ξεπερνανε το γελοίο. Να θρηνησουν για τους εκατοντάδες που εχουν πηδηξει από τα μπαλκόνια δε σκέφτηκαν; Να αγανακτήσουν για τους εκατοντάδες χιλιάδες που εχασαν τις δουλειες τους; Ουτε κι αυτό. Ισως αν καταντήσουμε ζώα να στενοχωρηθούν λίγο έστω και ψευτικα. Ως φιλόζωοι βεβαια.


 Να τι λέει η Πυροσβεστική που είναι και πιο αρμόδια:
"Σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκδηλώθηκαν 65 πυρκαγιές εκ των οποίων οι 28 σε καταστήματα, 20 σε τράπεζες και δύο σε κινηματογράφους. Τα υπόλοιπα συμβάντα ήταν μικροεστίες ως επί το πλείστον σε κάδους απορριμμάτων." Εκαναν τρομερή δουλειά τα γνωστά παρακρατικά παιδιά χωρίς αμφιβολία.
Αλλο όμως εκδηλώθηκαν πυρκαγιές κι άλλο κι άλλο έγιναν "σταχτη 50 κτίρια". Οπως θα διαπιστώσουμε μάλλον  2 ή 3  ίσως, "έγιναν σταχτη". Σταχτη έγινε ο ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ-Κ.ΜΑΡΟΥΣΗΣ πριν 30 χρόνια, στάχτη έγινε η ΜΑΡΦΙΝ. Οχι 50 κτίρια προχθές λες και πέρασε ο Αρμαγεδώνας.

Και βεβαια ακόμα πιο σταχτη γίνεται η ζωή μας κάθε μέρα, κάθε μερα φίλε μου.
Αλλα ακόμη κι έτσι, ποιος και τι φταίει για όλο αυτό; 
Τι άλλο μπορεί να φταίει από την κρίση που περναμε...
Οι ομαδες που κατέστρεψαν και εκαψαν ηταν οι εξής: Προβοκάτορες και οργανωμένοι παρακρατικοί δολοφόνοι, οργισμένοι μουρλοί, χουλιγκάνοι αλήτες και ληστές για πλιατσικο ειτε επαγγελματιες ειτε της αναγκης. Βεβαια αν δεν εδινε την αιτία η φοβερή κρίση και τις αφορμες η καταστολή τίποτα από όλα αυτα δεν θα γινόταν και καμια ομαδα δε θα αναλάμβανε δράση.

Και βεβαια αν δεν είχαμε προχθες το μεγαλύτερο και δυναμικότερο συλλαλητηριο όλων των τελευταίων 40 χρόνων που έπρεπε να εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων πάση θυσία(όπως κι έγινε) ούτε οι προβοκατορες θα έπαιζαν μπάλα ανενόχλητοι όπως είδαμε.

Το τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι φανερό. Να τους ξεφορτωθούμε εδω και τώρα.

Λυπάμαι πραγματικά για τους επαγγελματίες που έπαθαν ζημιές όπως λυπάμαι και για τους εργαζόμενους των καταστημάτων που θα μείνουν μερες χωρίς δουλειά. Πρεπει όμως κι αυτοί πιο πολύ από όλους να δουν ποιος είναι ο εχθρός τους και η αιτία που δημιουργεί όλο αυτό το κλίμα. Και όλο αυτό βεβαια όχι μόνο δεν θα εξαφανιστεί με την ενταση των κατασταλτικών μετρων και της "νομιμότητας" αλλά θα γίνει ακόμη χειρότερο.  Η κυβερνηση αυτή είναι τόσο επικίνδυνη όσο δε λέγεται και ως γνωστον δεν είναι κυβερνηση ΠΑΣΟΚ πια. Ειναι κυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που από κοινού συναίνεσαν σε όλο αυτό που είδαμε και βλέπουμε καθημερινά. Προσπαθησαν να τρομοκρατήσουν, να κρύψουν την αλήθεια, να ταπεινώσουν,  και να υποτάξουν το λαό. Απέτυχαν όμως.
Το μονο που κατάφεραν ήταν να πείσουν μερικούς που ήταν έτοιμοι να πειστούν. Και βεβαια να εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα ματια των υπολοίπων και να γελοιοποιηθούν. Το ίδιο και τα ολοφάνερα δικά τους ΜΜΕ όπως το ΣΚΑΙ και το ΜΕGA  που φυλλοροούν καθημερινά.
Οτι κι αν κανουν όμως, θα είναι πια εναντίον τους.
Το παιχνιδι αυτό θα το χασουν.
Η αρρώστεια είναι πολύ βαριά και δεν εξαφανίζεται με σπρευ και παλιά κόλπα.
Παλευεται στους δρόμους με αγώνες και όπως φαίνεται οργανωμένους αγώνες.
Ο λαός καταλαβαίνει όλο και πιο πολύ την ανάγκη της οργανωμένης πάλης. Το είδα με τα ματια μου την Κυριακή το απόγευμα όταν τουλάχιστον τις πρωτες ώρες του συλλαλητηρίου όσο άδειαζε η πλατεία από τα δακρυγόνα τόσο δυναμωναν τα οργανωμένα μπλοκ.
Ο λαός οργανώνεται και θα τους συντρίψει. Είμαι βέβαιος

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητηριο 12 Φεβρουαρίου-Μια σπουδαία μέρα-Βιντεο

Δεν ανήκω στο ΠΑΜΕ και ότι πω ειναι απλά ο τροπος που ειδα τα πραγματα.
Το ακολούθησα στη χθεσινή κρίσιμη διαδήλωση αλλά και την εβδομαδα που περασε για μια σειρά από λόγους και δεν το μετάνοιωσα.  
1.Το ΠΑΜΕ είχε  καθαρή πρόθεση να πάει στο Συνταγμα, έχοντας εκεί κι άλλα μπλοκ από τους στυλους του Ολυμπίου Διος προς Αμαλίας
2. Δεν είχε σα στόχο να πλακωθεί οπωσδήποτε στο ξυλο με τα ΜΑΤ αλλα να κρατήσει δυναμικά τις θεσεις του και να δηλώσει οτι ο λαός είναι εδω και δεν πρόκειται να δεχτεί την κόλαση που του ετοιμάζουν και θα αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορεί. Και μαζί να δείξει με τη σταση του ότι θα περιφρουρήσει και θα προστατέψει τον κόσμο που υπήρχε μεσα στα μπλοκ του.
3. Να κάνει βηματα μπροστά μαζί με τον πολύ κόσμο που ακολουθούσε καλώντας τον να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι ξεκομμένο από αυτόν σαν φωτισμένη ομάδα κρούσης που αδιαφορεί για τις διαθεσεις και τις αντικειμενικές δυνατότητες του ίδιου του λαού. Θα πω εδω οτι πριν αρχίσει η πορεία αλλά και οταν αρχισε, αρκετοί έβγαιναν από τα μπλοκ και πήγαιναν προς το Συνταγμα μόνοι. Οταν έπεσαν όμως στα επεισόδια άλλοι έφυγαν κι άλλοι ξαναμπήκαν στα μπλοκ παρά την αρχική επιθετική διαθεση που είχαν.
4. Νοιαζόταν για την τελική έκβαση κι όχι μόνο για χτες. Το χτες  ήταν ενταγμενο σε μια πορεία που έχει δρομο μπροστά της.

 Γυρω στις 6 λοιπόν και με πάνω από 100000 να είναι στην Ομόνοια και να ξεχειλίζουν στους γυρω δρόμους ανακοινώθηκε ότι ξεκιναει η πορεία για το Συνταγμα μεσα σε κλιμα ενθουσιασμού.
 Θα ανεβαινε από 2 δρόμους την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου όπως είχε σχεδιάσει, εκμεταλλευόμενο όλα τα όπλα, δηλαδή και τον όγκο, και την πειθαρχία αλλά και το ότι δεν είναι  εύκολο να κτυπηθεί το ΚΚΕ γιατί τότε αυτό μπορεί να σημανει παρα πολλά.
Αρεσε και σε μενα και σε όλους ότι μπροστά βρίσκονταν, στη Σταδίου οι ηρωικοί Χαλυβουργοί ενώ στην Πανεπιστημίου οι Οικοδόμοι. Οταν ξεκίνησε η πορεία ο κόσμος που ξεχείλιζε τα πεζοδρόμια ξεσπασε σε χειροκροτήματα.
Φτανοντας κοντα στην Κοραή η πορείες έπεσαν πάνω στους διαδηλώτες που υποχωρούσαν με τα ΜΑΤ πίσω τους. Καποια στιγμή ακουγαμε το θόρυβο από το κτυπημα που έκαναν στις ασπίδες τα ΜΑΤ για να σκορπίσουν τα μπλοκ που ήταν μπροστά από το ΠΑΜΕ(δεν απείχαμε πάνω από 20-30μ) κι είχαν κολλήσει στις αλυσίδες του.
Εκει σταματησε κι οταν η πίεση από τον κόσμο που κατέβαινε ήταν πολύ μεγάλη έκανε 100μ πίσω γιατι υπήρχε κίνδυνος να ποδοπατηθεί κόσμος που αν ήθελε έμπαινε στα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Δυο φορές ακόμη επιχειρήθηκε το ίδιο πάνω κάτω μέχρι που αναψαν οι φωτιες στην Κοραή κι εκει καναμε πίσω μεχρι κοντά στα Χαυτεία και το ίδιο έκαναν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το "Δεν πληρώνω" που βρέθηκαν μπροστά μας και που  είχαν έρθει από πιο ψηλά στη Σταδίου σπρωγμενοι από τα επεισόδια. Περίπου το ιδιο γινόταν και από την Παν/μίου. Με τον αέρα να βρωμαει δακρυγόνα και γυρω καπνό, με τα κτυπήματα στα ρολά και τις βιτρίνες από τις ομάδες που τασπαγαν να ακούγονται λίγο πιο  πάνω και με ανθρώπους να τρεχουν ξαφνικά στα πεζοδρομια προς τη μεριά της Ομόνοιας, η ένταση γινόταν στιγμές-στιγμες πολύ μεγάλη.
Πάντως σε κανεναν μας δε δόθηκε η αισθηση οτι το σκάμε, οτι κανουμε μεταβολή. Κάθε άλλο. Οποτε έγινε οπισθοχώρηση ήταν σε στιγμές ασφυξίας και που δεν φαινόταν να μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
 Μείναμε μεχρι τέλος. Ειναι βεβαια καθαρό οτι είναι πολύ διαφορετική η συμπεριφορά ένός μεγάλου μπλοκ σε μια επικίνδυνη διαδήλωση από εκείνην μιας ομάδας ή ενός ατόμου. Ομως κι εγω σαν άτομο χτες ήταν η πρωτη φορά που εκτιμώντας τα πράγματα δεν πήγα στο Συνταγμα(ετσι κι αλλιώς και για τα ξεχωριστά άτομα δεν ήταν καθόλου απλό με όσα γινόντουσαν). Δεν είχε νόημα να επιλέξω να είμαι ανάμεσα σε σκόρπια άτομα που τρεχουν στα στενά και όχι μεσα σε ένα δυναμικό μπλοκ που διαδήλωνε από τις 4.30 ως τις 10.30.
Ειναι λίγο τρελό πάντως να γίνεται θέμα συζήτησης το αν έφτασε τελικά ή όχι το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα και το αν κρυβεται ή όχι κάτι πίσω από αυτό. Κι αυτό γιατί δεν είναι φυσικά  η πρώτη φορά που κάποιο εργατικό ή κομματικό μπλοκ,  ειδικά όταν είναι μεγάλο, δεν καταφερνει να φτασει στο Συνταγμα εξ αιτίας επεισοδίων. Οποιος παρακολουθεί τις διαδηλώσεις ξερει πολύ καλά ότι πολλές φορές στο Συνταγμα εχουν κοπεί στα 2 συλλαλητήρια από επεισόδια με αποτέλεσμα να μενουν μεσα στη Σταδίου χιλιάδες διαδηλωτές. Χθες ήταν μια από αυτες τις φορές. Αλλοτε ήταν ο ΣΥΝ ή η ΟΛΜΕ. Χθες  ετυχε πίσω να είναι το ΠΑΜΕ.  Ετσι κι αλλιώς όμως τις προθέσεις όλων θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις διαπιστώσουμε μεσα στους αγώνες. Τα λόγια είναι  φτωχεια. Αυτα για τα γεγονότα.
Κατι τελευταίο γυρω από τις διαδηλώσεις.
Αυτό που κυρίως μπορούμε να πετύχουμε κατά τη γνώμη μου με διαδηλώσεις σαν τη χθεσινη είναι να εκθέσουμε την εξουσία στα ματια του λαού, πραγμα που έγινε και με το παραπάνω, και να δημιουργήσουμε ρήγματα και αλλαγες συσχετισμών που να διευκολύνουν τους αγώνες και να φερνουν τους στόχους πιο κοντά. Αν λοιπόν ο στοχος χθες κάποιων ήταν να καταλάβουμε τη Βουλή(ποιοί και με ποιό στόχο άραγε; και μετά τί;) τοτε χασαμε. Αν ήταν όμως να προκαλέσουμε πολιτική κρίση, να φέρουμε το σύστημα εξουσίας σε αδιέξοδα ώστε να κάνει βεβιασμένες και λάθος κινήσεις,  να δείξουμε σε όλους το χαος αναμεσα σε εξουσια και λαό και να στείλουμε μύνημα ότι τα μνημόνια δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, και πως ο λαός οργανώνεται για να τους συντρίψει τοτε νομίζω ότι χθες ήταν μια πολύ μεγάλη μερα για το κίνημα που θα γεννήσει πολλούς και επικίνδυνους ανέμους για το καρυδότσουφλο του μαυρου μετώπου που παραδέρνει σα μεθυσμενο πια. Κι ας μη νομίζουμε οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι το χαρήκανε το χθεσινό Ξερουν πολύ καλά τι έγινε
Οσο για την εξέγερση που όλοι θέλουν αλλά λίγοι ξερουν περί τίνος προκειται, άλλωστε μαθαίνουμε όλοι σε αυτή την πορεία κι εγώ μαζί, αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση ή μάλλον μια μεγάλη επιστήμη που μπορούμε να κουβεντιάσουμε άλλη φορά.
Το παράκανα λίγο στην πολυλογία αλλά ειλικρινα σας λέω είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που είδα χτες. Η διαδήλωση λειτούργησε σχεδον σα ένα έργο όπου παίχθηκαν διαφοροι χρησιμοι ρόλοι από πολλούς και τελικά πέτυχε το στόχο της.
Η χθεσινή μερα στοίχισε πολύ ακριβά στο μνημονιακό τρίο του μαυρου μετώπου. Οι  45 διαγραφές είναι ένα τεράστιο θέμα που δρομολογεί εξελίξεις και που φυσικά αν είμασταν σε κανονική δημοκρατία θα είχε αμέσως προκαλέσει πτώση της κυβερνησης ειδικά μετά και την παραίτηση 6 Υπουργών. Τωρα όμως για ποια Δημοκρατία να μιλήσουμε; Τα μνημονιακά κόμματα κουρελιάζονται και οι αρμόδιοι εξουσιαστές βγαζουν από τα συρταρια τις επόμενες επιλογές παγίδες και "λύσεις" καθως τα πράγματα επιταχύνονται και κυλάνε όλο και πιο γρήγορα προς το Δελτα των τεράτων.

Μπορούμε βεβαια και καλύτερα, αλλά αυτό θελει υπομονή κι εγω άρχισα να το μαθαίνω λιγο λιγο κι αυτό.

Το πραγματικό χάος

Ε λοιπόν όχι! Αυτό που έγινε σήμερα στην Αθήνα δεν είναι οι εικόνες που βλέπω τωρα γυρίζοντας από το κέντρο. Αυτό που εγινε ήταν μια συγκλονιστική ιστορική διαδήλωση που θα την θυμάται για χρόνια η Αθήνα και όχι γιατί έγιναν επεισόδια ή γιατι μπήκαν φωτιές σε κτίρια. Αλλά γιατί ο λαός της Αθήνας τους πέταξε σήμερα το μνημόνιο στα μούτρα με μια συντριπτική ενωτική απάντηση περικυκλώνοντας τη Βουλή από κάθε γωνιά του κέντρου.
Πράγματι σήμερα κάποια κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες από παρακρατικούς ή από εξοργισμένους ή ανεγκέφαλους. Όμως όσο κι αν προσπαθήσουν να πουν και πάλι φριχτά ψέματα, όσες εικόνες "χάους και βιβλικών καταστροφών" κι αν δείξουν, όσο κι αν χαμηλώσουν τις κάμερες για να κάνουν να φαίνονται -εκτός από τα κτίρια που είπαμε- όλες οι εστίες φωτιάς σαν τεράστιες πυρκαγές μιας άλλης Ρωμης που καίγεται, ο λαός που συμμετείχε δεν θα ξεχασει οτι σήμερα στην Αθήνα γράφτηκε ιστορία. Δεν θα ξεχασει οτι περήφανα πραγματικά οι Αθηναιοι από καθε γωνιά, καθε συνοικία και Δήμο αγνόησαν την τρομοκρατία που εξαπολύθηκε το τελευταίο διήμερο στα δικά τους ΜΜΕ, αγνόησαν και αντιστάθηκαν στη μεθοδευμένη και απρόκλητη καταστολή, αψήφησαν όχι μόνο τους φοβερούς εκβιασμούς αλλά και τα δακρυγόνα και έμειναν κάτω από φοβερες συνθήκες για πάνω από 6 ώρες στους δρόμους δίνοντας μάχη να διαδηλώσουν και να παλέψουν για τη ζωή τους.
Ειναι καθαρό για όποιον δεν είναι αφελής ότι αυτό που παιζεται αυτες τις ώρες στα κανάλια που στήριξαν και στηρίζουν το μνημόνιο δεν είναι παρά μια απελπισμένη προσπάθεια να κρυφτεί η φοβερή παρουσία του λαού της Αθήνας και το βροντερό του ΟΧΙ πίσω από τα επεισόδια. Πάνω από 250000 λαού αποφασισμένου για όλα βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας κι ανάγκασαν τα κανάλια να κάνουν εκτιμήσεις για 20000(ναι το άκουσα ο ίδιος στο ΜΕGA!) και να γελοιοποιηθούν Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τη συγκέντρωση χτυπώντας από νωρίς στο Σύνταγμα, κι όταν είδαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο , τότε άρχισαν να μπαίνουν φωτιές και πυρκαγιές σε κτίρια για να επιχειρηθεί αργότερα να εξαφανiστούν από τα δελτία οι εικόνες του τρομερού συλλαλητηρίου και να αντικατασταθούν από εικόνες "χάους και βιβλικής καταστροφής".Το εχουν  ξανακάνει πολλές φορές αλλά σήμερα η  απάτη τους βγάζει ματι. Ειναι απίστευτο ότι ψάχνοντας φωτογραφίες της διαδήλωσης για να  βάλω σε αυτό το άρθρο -αφου λόγω της νύχτας οι δικές μου δεν ήταν καλές-  δεν μπορούσα να βρω σε κανενα μεγάλο σάιτ ουτε μία!
Μιλάνε για χάος και βιβλικές καταστροφές. Ομως το μόνο πραγματικό χάος είναι αυτό που χωρίζει αυτή τη μάυρη κυβέρνηση από το λαό. Και βεβαια οι καταστροφές και το όποιο πλιάτσικο, που είτε από οργή, είτε από βλακεία, είτε με βαση οργανωμένο παρακρατικό σχεδιο -το οποιο αυτή η κυβερνηση φυσικά ούτε  μπορει ουτε  θελει πραγματικά να αντιμετωπίσει- με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με την παραγματική καταστροφή που προκαλείται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία από την ψηφιση του απίστευτου αυτού μνημονίου, ή με τη ληστεία και το πλιάτσικο που γίνεται στο εισόδημα και την περιουσία των απλών ανθρώπων που σε΄τίποτα δεν έχουν φταίξει και καμια ευθύνη δεν έχουν για την καπιταλιστική κρίση.
Σημερα, για άλλη μια φορά αλλά με ακόμη πιο τρανταχτό τρόπο φάνηκε πως η κυβέρνηση αυτή είναι πραγματική καταστροφή για το λαό και τη χώρα.
Πρεπει να φυγει όσο πιο γρηγορα γινεται.
Η  λύση μπορεί να έρθει ΄μόνο  αν βγάλουμε με κάθε τρόπο τη Δημοκρατία από το βούρκο που την έχουν βυθίσει και την αφήσουμε να λειτουργήσει.
Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εξεγερμένη πόλη


Εικόνες εξεγερμένης πόλης στην Αθήνα. Δεκάδες χιλιάδες κόσμος παραμένουν στο δρόμο και αντιστέκονται στη τρομοκρατία. Οι φωτιές δεν θα μπορέσουν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την ιστορική σημερινή διαδήλωση ό,τι κι αν κάνουν τα ΜΜΕ. Πυκνός κόσμος τώρα στην Ομόνοια στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και στους γύρω δρόμους στα μπλοκ των άλλων αριστερών οργανώσεων. Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο το μαύρο μέτωπο.
Προσπάθεια εκκένωσης στην Ομόνοια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μου τόπε!

Βαθύ σκοτάδι ολόμαυρο
αζύγιστο άστρο, άλυωτο
τυφλό φεγγάρι σ' άγνωστη τροχιά
να ορίσει κύκλο ακύκλωτο
παλεύει
Φιλάει βοριάς το στόμα μου
το κέντρο μου θυμός
κι ο φόβος άχνα


Φυσάν μεσα μου χίμαιρες
χρυσάφι σκοτεινό
τραντάζει η ζάλη τ' άρμενα
της λογικής λατίνια
ή σακολέβες.
Χύνεται αυγή στ' αλάφιασμα της γύμνιας
μα όποιος ξεχνιέται με έρωτα
ψέμματα λέει
ας βγάλει το σκασμό


Φεύγουνε πλοία δαιμονικά
στα δυό κομμενα
Αλλού τραβάει το σκαρί
κι αλλού η ρότα


Μιλάει το θαύμα
πείσμα δροσερό
Άπνοια ψαριού, σπασμένη φλέβα, μαύρο αίμα


Φεγγάρι ασήμι λίμνασε
στο βλέμμα του ουρλιαχτού
Καιρός για γκρεμοτσάκισμα!


Βράδυ αξεδίψαστο
βροχή σπάζει τα τζάμια
κι οι εκβολές σβήσανε φώτα για καλά..

Σε λίγο θ'αρμενίζουμε στο Δέλτα των τεράτων

Στο μάτι του μονόφθαλμου κυκλώνα
τα πόδια ανοίγει και οργάζει η καταιγίδα
Σπορά τυφώνα ή θύελλας;


Φεγγάρι ασήμι άλυωτο αζύγιστο άστρο,
Θα το γλέντήσουνε οι άμοιροι, βραδυάζει,
στων σκιάχτρων τους χρησμούς
θα βγάλουν γλώσσα


Μαζί μας θα πλαγιάσει απόψε η Θέαινα
Μου τόπε! 
.            .             .γιώργος σαρρής.             .               .

Συγχαρητήρια κ.καθηγητές!


Και σήμερα πρωί-πρωί παρακολουθούμε τα κανάλια με τη βοήθεια "ειδικων" και καθηγητών να συνεχίζουν το βομβαρδισμό τρομοκράτησης της συνείδησης των απλών ανθρώπων.
Λένε ψέμματα! Και το κακό γι αυτούς ειδικά είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Οδηγούν με βεβαιότητα, και γνωρίζοντας το πολύ καλά, το λαό και τη χώρα σε σίγουρη ασυντακτη χρεοκοπία χωρίς την παραμικρή προετοιμασία. Αυτό υπόσχεται και αυτό το μνημόνιο. Αντί να κανουν κάτι για να ειδοποιήσουν, όπως τόσοι άλλοι που σωζουν το κύρος των καθηγητών, διαστρέφουν την αλήθεια κόντρα σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, κόντρα στην πραγματική λογική ακόμα κι αυτης της ίδιας της καπιταλιστικής αγοράς. Και κυρίως κρύβοντας αντί να αποκαλύπτουν την πραγματικότητα  οδηγούν σε μεγάλη σύγχυση βοηθώντας να στραφούν κομμάτια του λαού το ένα εναντίον του άλλου.
Ειναι μάλιστα κάποιοι από αυτούς, οι ίδιοι που αναρωτιόντουσαν τί όφελος μπορει να έχουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα, που τη μια μιλάνε "υπέρ του λαού" για να διατηρούν το κοινό τους που ξερουν πως υποφέρει, αλλά στις κρίσιμες στιγμές ξεχειλίζουν τις οθόνες τρόμο αλλά και δουλοπρέπεια και υποταγή.
Συγχαρητήρια κ.καθηγητές! Συγχαρητήρια κ.Χιόνη. Μενεις σταθερός στην αιώνια πίστη σου στις τράπεζες και τις αγορές.
Συγχαρητήρια κ.Πετράκη. Διδάσκεις δειλία, συνδιαλλαγή και υποταγή. Γιατί οικονομικά δεν διδάσκεις και το ξέρεις. Τι θα λές αυριο όμως στους φοιτητές σου που οι οικογένειες του θα καταστρέφονται για να σωθεί δήθεν η πατρίδα και να γελάσουν πάλι οι τραπεζίτες;
Το πάτημα σε 2 βαρκες πάντα ήταν επικίνδυνο σπορ. Τωρα ακόμα περισσότερο.

Σκοτώστε λοιπόν την ψυχή των απλών ανθρώπων και μετα κοιμηθείτε ήσυχοι με το μισθό σας κάτω από το μαξιλάρι εξασφαλισμένο. Ειστε δικοί τους. Δεν μπορεί. Θα το αναγνωρίσουν όλοι.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις(βίντεο)- Ας τους σαρώσουμε

Μεγάλες συγκεντρώσεις και σήμερα(χθές 10/2) στην Αθήνα.
Θα πω όμως πως όσοι έχουμε παρακολουθήσει την πορεία από την αρχή της κρίσης ως τώρα δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τις σημερινή εικόνα σε σχέση με την κρισιμότητα αυτών των ημερών που περνάμε. Και αυτό βεβαια είχε να κάνει εκτός από την απεργία του μετρό (δεν κάνει κακό το περπάτημα πάντως), κυριως με τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής της Απεργίας που ήταν και το κύριο σήμερα. ΕΙναι μάλλον γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι εκείνων που μπήκαν με ενθουσιασμό στους αγώνες των 2 τελευταίων χρόνων, είτε επειδή πίστευαν ότι ολα θα κρινόντουσαν σε λίγες πορείες, είτε γιατί εξουθενώθηκαν οικονομικά από τα συνεχόμενα μέτρα δεν συμμετέχουν στις απεργίες. Βεβαια το ρόλο της παίζει και η σταση της ΓΣΕΕ που κάνει ό,τι μπορεί για να αποτύχουν οι κινητοποιήσεις, αποφασίζοντας την προκήρυξη των απεργιών την προηγούμενη μερα με αποτέλεσμα η προετοιμασία και η ενημερωση να είναι ανυπαρκτες. Με 2 γενικές απεργίες την ίδια εβδομάδα είναι παράξενο το οτι δεν υπάρχει ούτε μια αφίσσα στον τοίχο που να δημιουργεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα που χρειάζεται. Εχει γινει φανερό ότι με τους  εργαζόμενους, πιεσμένους τόσο οικονομικά όσο και από την προπαγάνδα-πλυση εγκεφάλου της τηλεόρασης μια απλή ανακοίνωση προκύρηξης Γεν.Απεργίας δεν είναι αρκετή.
Υπαρκτές βέβαια είναι και οι ευθύνες των ίδιων των εργαζόμενων που πρέπει να πάρουν επιτέλους την απόφαση να αντισταθούν με ένα δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα κόντρα στην τρομοκρατία που έχει εξαπολυσει κυβερνηση και τρόικα, ξαναπουλώντας τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα  για την καταστροφή που θα έρθει από την χρεοκοπία. Οι δικαιολογίες που είναι πάντα παρούσες και με λογική βάση, δεν πείθουν ό,τι είναι και οι παραγματικοί λόγοι που κρατούν μεγάλες μάζες εργαζόμενων που υποφέρουν έξω από τους αγώνες.
Η χρεοκοπία όμως δεν ΘΑ έρθει. Ειναι ήδη εδώ.
Ας μιλήσουμε απλά. Χρεοκοπία είναι να μην έχεις να πληρώσεις τις υποχρεωσεις σου, τους λογαριασμούς σου και ο λαός δεν έχει, γιατί ήδη έχει χρεοκοπήσει. Ολα τα άλλα είναι άγρια προπαγάνδα που έχει στόχο την ολοκληρωτική φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού. Κρίση εχουμε όταν το χρήμα που κυκλοφορεί δεν φτάνει για όλους. Τοσο απλά ή έστω απλοικά για να μπορέσουμε επιτέλους να συνεννοηθούμε. Τι ειναι αυτό που μας κάνει να πιστευουμε λοιπόν ότι ο τραπεζίτης Πρωθυπουργός μας νοιάζεται για μας και όχι για τους Τραπεζίτες και τους πλούσιους μετόχους τους επιχειρηματίες σε μια στιγμή που είναι καθαρό το "Η εμείς ή αυτοί"; Τι προσπαθούν να κάνουν; Απλά να μας πείσουν να συμφωνήσουμε ότι προτεραιότητα δεν έχει η δική μας ζωή και η ζωή των παιδιών μας αλλά η επιβίωση των τραπεζών και του κεφαλαίου και ότι δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς. Γι αυτό λοιπόν και τα πάνω από 100δις που έχουν ήδη δοθεί με διάφορους τρόπους στις τράπεζες που τζογαραν και έχασαν και τωρα τα φορτώνουν σε μάς. Για αυτό και τα 35δις που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση τους χωρίς καμιά εγγύηση και με το 2ο μνημόνιο, ενω από την άλλη απαιτούνται αιματηρά μέτρα κατα των εργαζόμενων και του λαού.
Θα το δεχτούμε;
Μετά και τις σημερινες εξελίξεις και τις παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών που δείχνουν και πάλι σημάδια κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος εξουσίας μπορούμε να δούμε ότι η κυβέρνηση του μαυρου μετώπου παρά το εντυπωσιακό 255 δεν είναι καθόλου πανίσχυρη. Ισα-ισα στηρίζεται σε πήλινα πόδια και αν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του μπορεί να τους ξεφορτωθεί και να ανοίξει ο ίδιος το δρόμο της δικής του σωτηρίας αδιαφορώντας για το ποια είναι τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των απανταχού καπιταλιστών. Αν δεν  πιστέψει όμως πως μπορεί και δείξει αδυναμία και δειλιάσει, η πραγματική εξουσία θα λάβει το μήνυμα και θα περάσει στα σχεδια που έχει βάλει μπροστά εδώ και καιρό από την αρχή σχεδόν της κρίσης, απαιτώντας τη "συναίνεσή" μας σε περικοπές, όχι μισθών απλά, αλλά και της ΄΄ιδιας της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της αντίθεσης του λαού, που μπαίνει εμπόδιο στην ολοκλήρωση της σφαγής.

Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτια μας στη σιχαμερή προπαγανδα των καλοπληρωμένων της τηλεόρασης που προσπαθουν με ψέματα και αθλιότητες να τρομοκρατησουν το λαό και να τον κάνουν να δεχτεί μοιρολατρικά το ρόλο του σκλάβου που του επιφυλάσσουν.
Ας βγούμε στο δρόμο τωρα κι ας τους σαρώσουμε κάνοντας με πράξεις και αγώνες μια σοβαρή κατάθεση στο μέλλον και το αυριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Δεν τους έχουμε ανάγκη. Δεν είναι τίποτα χωρίς εμάς ενω εμείς χωρίς αυτούς όλα.

ShareThis