Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μπροστά σε έκρηξη;



Να λοιπόν που δε γίνεται να κρυφτεί η πραγματικότητα.
Όσο επιστημονικά κι αν προσπαθουν να την κρύψουν, το σύστημα, η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι μηχανισμοί τους δεν τα καταφέρνουν. Είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή που επιχειρούν, τόσο τεράστια η αδικία και τόσο μεγάλος ο πόνος που καποτε ξεχειλίζει ό,τι κι αν κάνουν.
Παρακολουθούμε εδώ και 2 βδομάδες τουλάχιστον, μια πραγματική παραμόρφωση της αλήθειας και των όσων ζούμε. Τη στιγμή που ο λαός δέχεται μια νεα τρομακτική επίθεση λεηλασίας με ριπές απίστευτα σκληρών μέτρων, που πέρασαν με διαδικασίες εξπρές από το ναό της αστικής τους Δημοκρατίας, έχουν επιστρατευθεί γκαζάκια, λίστες Λαγκάρντ, καλάσνικοφ, χύτρες ταχύτητος και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο μπερδεμένος νούς μας, μήπως και καταφέρουν να ρίξουν σύννεφο καπνού ανάμεσα στο λαό και την πραγματικότητα.
Να όμως που η απεργία  στα ΜΜΜ και ειδικά στο μετρό διαλύει τα χρήσιμα "σύννεφα" και ρίχνει μπροστά μας και πάλι άσχημη και αποκρουστική την αλήθεια. Η κρίση και η επιδρομή εναντίον του λαού είναι εδώ όσο κι αν κάποιοι απο μας δε θέλουν να ξέρουν.
Μετά από 7 μέρες απεργίας στο Μετρό, και παρά τις απαίσιες προσπάθειες συκοφάντησης από όλα τα συστημικά ΜΜΕ που δεν φάνηκε να αποδίδουν,  η κυβέρνηση προχώρησε σε μια χουντικού τύπου ενέργεια επιστρατεύοντας τους απεργούς!
Εντυσε λοιπόν τους απεργούς με στολή παραλλαγής και τους κάλεσε σήμερα το μεσημέρι να επιστρέψουν στη δουλειά τους μοιράζοντας δελτάρια επιστράτευσης. Ο πρωθυπουργός έκανε το απόγευμα δηλώσεις τσαμπουκά προς όλους λέγοντας πως δεν θα επιτρέψει να εξαιρεθεί κανείς από τη λεηλασία, ενώ δηλώσεις αποδοκιμασίας της Απεργίας έκανε ο κ.Βενιζέλος και μια σειρά εγκαθετοι παράγοντες όπως ο κ. Μίχαλος του ΕΒΕΑ.
Οι εργαζόμενοι όμως είχαν άλλα στο μυαλό τους. Ταμπουρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια και αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους αγνοώντας τους εκβιασμούς και τις απειλές..
Σε υποστηριξη του αγώνα αυτού προχώρησαν όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες καταγγέλοντας την επιστράτευση και εξαγγέλοντας κι αυτοί απεργία για αύριο αλλά και πρόγραμμα κινητοποιήσεων για τις επόμενες μερες.
Σε Παναττική στάση εργασίας προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Πειραια για αυριο Παρασκευή από τις 12 ως τις 4μμ.
Σε άμεσες ανακοινωσεις συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα προχώρησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αλλά και άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξ.Έλληνες(θα δούμε πόσο το πιστεύουν στη συνέχεια και ως το τέλος).

Οσο περνούν οι ώρες όμως και νεα σωματεία δηλώνουν τη στήριξη τους στους απεργούς του Μετρό και των ΜΜΜ, και ετοιμάζονται για αγώνες.
Αυριο οι απεργοί θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο, από την Κλαυθμώνος στο Υπ.Οικονομικών.

Το Σάββατο το ΠΑΜΕ διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο στις 11πμ στην Ομόνοια σε στήριξη του αγώνα αυτού αλλά και όλων των αγώνων των εργαζομένων με σύνθημα «Όχι στην επίταξη! Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων!»

Ειναι μάλλον φανερό οτι ο αγώνας αυτός δεν αφορά πια μόνο τους εργαζόμενους του Μετρό.
Πρέπει και μπορεί να απλωθεί παντού, σε όλους τους κλάδους του Δημόσιου και ιδ.τομέα.
Πρέπει και μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στον αντιλαικό τσαμπουκα του Α.Σαμαρά και της τρικοματικής κυβέρνησης.
Πρέπει και μπορεί να δωσει μια νεα πνοή στους αγώνες του λαού που δεν έχουν άλλο δρόμο από τη νίκη.
Περιμένουμε τις εξελίξεις.
Ο λαός μπαίνει και πάλι μπροστά στις ευθύνες του.


Οι δηλώσεις του Αντ.Σταματόπουλου το μεσημέρι που είπε "Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς από δώ" εδώ (στο "εδώ και τώρα")
Οι δηλώσεις της Αλ.Παπαρήγα- καλεσε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση των αγώνα αυτό,-, που τις περιποιήθηκαν τα κανάλια, εδώ("εδώ και τώρα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis