Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τι θα κάνουμε Θε μου χωρίς πλούσιους...


Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και ποιος κυβερνάει αυτό τον πλανήτη αξίζει μια ματιά στην παρακάτω είδηση.
7 πολυεθνικές αιολικών εκβιάζουν και απειλούν ότι θα αποχωρήσουν αν δεν τοους κάνουν τα κέφια. Ετσι κι αλλιώς οι νόμοι και το πλαίσιο της ΕΕ τους καλύπτει απόλυτα. Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς δηλαδή. Δική τους η ΕΕ δικοί τους κι οι νόμοι. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ένα πράμα.
Δεν θέλουν λένε να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.
Είδατε ανυπακοή οι πολυεθνικές; Για να μη λένε δηλαδή οι κόρακες της ενημέρωσης ότι το ΚΚΕ καλέι σε ανυπακοή. Η διαφορά είναι ότι οι πολυεθνικές το λένε και το κάνουν με το έτσι θέλω. Κι αν τους παραζαλίσουν θα τα μαζέψουνε και θα πάνε αλλού. Όπου γουστάρουν. Θα ζητήσουν διαβατήριο από τον Πούτιν.

Οσο για μας πρέπει μάλλον να πέσουμε στα γόνατα και να τους παρακαλέσουμε να μείνουν.
Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε καλά παιδιά κι ότι θα πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό.
Αρκεί να μη μας αφήσουνε μόνους.
Τι θα κάνουμε Θε μου χωρίς πλούσιους...

(Οσο κι αν είναι πραγματικά γελοίο ο Χάγιεκ κι οι οπαδοί του πιστεύουν ότι η ζωή  χωρίς πλούσιους  θα ήταν κόλαση. Μάλλον εννοούν τη ζωή των πλουσίων)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ
Επτά πολυεθνικές αιολικών απειλούν με αποχώρηση


"Το νομοσχέδιο δίνει στους ξένους επενδυτές την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση αποσύρει τη στήριξή της προς την αιολική ενέργεια.


Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έκτακτη εισφορά στον τζίρο των φωτοβολταϊκών σταθμών κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), ενώ επτά πολυεθνικές αιολικών πάρκων, με νέα, τη δεύτερη, κατά σειρά, επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Aντώνη Σαμαρά και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη προειδοποιούν για ενδεχόμενη αποχώρησή από τη χώρα λόγω της έκτακτης εισφοράς στον τζίρο των αιολικών πάρκων και των νέεων «περιοριστικών» ρυθμίσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

«Η εφαρμογή των μέτρων θα μπορούσε να μας αναγκάσει να επανασχεδιάσουμε την επενδυτική μας πολιτική για την Ελλάδα», φέρονται να αναφέρουν στην επιστολή η Iberdrola - Rokas, η ιταλική Enel, η γαλλική EdF, οι ισπανικές Acciona και Gamesa, η ελβετική Jasper και η δανέζικη Vestas, που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες, μέσω των θυγατρικών τους στην Ελλάδα.

Οι εταιρίες εκφράζουν επίσης αμφιβολία για τη νομική βάση των ρυθμίσων που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετες προς κάθε «λογική επιχειρηματική πρακτική»

Το νομοσχέδιο δίνει στους ξένους επενδυτές την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση αποσύρει τη στήριξή της προς την αιολική ενέργεια και καταργεί τις δεσμεύσεις της για την ενίσχυση του τομέα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας 2009/28/ΕΚ, αναφέρει, μεταξύ άλλων η η επιστολή των εταιρειών..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis