Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αυτοί που μας μιλάνε για "σιγουριά" - ..."παίζουν με τα πυρηνικά"

Αυτοί που μας μιλάνε για "σιγουριά" σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που καταρρέει πάνω στο κεφάλι μας, ας σταματήσουν καλύτερα το παραμύθι τους.
Σε λίγο μόνο οι εντελώς τρομοκρατημένοι θα πιστεύουν τον "ψεύτη βοσκό".

Ας σταματήσουν λοιπόν να μας φτύνουν στο πρόσωπο τα άθλια ψέματά τους.

Η τακτική των φρικτών και επικίνδυνων εκβιασμών που εφαρμόζονταν ως τώρα στις περιοχές του τζόγου των 'ελεύθερων αγορών" τους, εφαρμόζονται πια ανοικτά σε οικονομίες χωρών και σε λαούς ολόκληρους.
Αν αυτό κρύφτηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που ακόμη ισχυρίζονται ότι κανείς δεν τους εκβιάζει κι ότι έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα μέτρα λεηλασίας έπρεπε να τα πάρουμε από μόνοι μας,   δεν κρύφτηκε καθόλου ούτε από τον πρόεδρο της Κύπρου κ.Αναστασιάδη στο διάγγελμα που έκανε, ούτε από τον υπουργό εργασιας της Κύπρου σήμερα το πρωί στο mega που είπε ότι "βρέθηκαν μπροστά σε εναν μεγάλο εκβιασμό και αναγκάσθηκαν να υποκύψουν".

Το επικίνδυνο όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά οι συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν από την απόφαση αυτή στις οικονομίες της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαικών χωρών που απειλούνται από bank run(να τρέξουν δηλ. όλοι να αποσύρουν τις καταθέσεις τους) και επομένως κατάρρευση αφού ως γνωστό οι τράπεζες πουθενά επί γης δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο και πιο ειδικά στην Ευρώπη όπου η ΕΚΤ δεν μπορεί να τυπώσει χρήμα.

Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά δικοί τους οικονομολόγοι και αναλυτές.
Πρώτος ο έλληνας Παν. Κορλύρας(πρόεδρος Κέντρου Προγραμματισμού και Οικ. Ερευνών) που είπε όταν τον ρώτησαν αν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις και άλλων χωρών: "Αυτό που έγινε είναι ότι έσπασε η εγγύηση των καταθέσεων, που θεωρούνταν "άβατο". Κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα σταματήσει αυτό"!
Την Κυριακη στους FT o αναλυτής W. Munchau έγραψε ότι θεωρεί πιθανό το bank run σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο γνωστός μας P.Krugman είπε ότι η απόφαση αυτή "λέει στους καταθέτες να τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους"!
Αλλά και ο πιο συστημικός Έλληνας δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ, με τις γνωστές εντελώς συντηρητικές και αντιδραστικές του απόψεις, Κ.Στούπας έγραψε σήμερα στο capital.gr ότι οι Γερμανοί(μόνοι το αποφάσισαν;) "...παίζουν με τα πυρηνικά".

Παίζουν με τα πυρηνικά λοιπόν πάνω από τα κεφάλια μας! Αυτή είναι η αλήθεια.
Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τους κόσμος και η περίφημη σιγουριά του.
Ας σκεφτούμε καλά τι θα κάνουμε μαζί του.
Θα περιμένουμε να "παίξει" κάποια στιγμή και με τα πραγματικά πυρηνικά ή θα τον ανατρέψουμε;

ΥΓ: Τι κάνουν άραγε τώρα οι "υπεύθυνοι" Πρωθυπουργοί και Υπουργοί της EE, την ώρα που οι "ειδικοί" τους προσπαθούν να ελεγξουν την "ανησυχία" των κερδοσκόπων στις αγορές; Προσεύχονται να βάλει ο Θεός το χέρι του και να πάνε όλα καλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis