Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αφήστε τους να μιλάνε

Δεν υπάρχει κανείς αστός πολιτικός, οικονομολόγος, αναλυτής, δημοσιολόγος που να μην προτείνει κούρεμα καταθέσεων πάνω από τις 100000. Λες και είναι αυτό λύση...
Δεν υπάρχει κανεις από τους παραπάνω επίσης που να μην προτείνει είτε υποταγή στην ΕΕ, είτε "να τρέξει η Κύπρος στη Ρωσία ή στην Ουάσιγκτον"! Λες κι εκεί θα τους περιμένουν με τριαντάφυλλα.(Σοφός ο διαχωρισμός του ΚΚΕ που ΕΊΠΕ:"Το "όχι" στο σχέδιο της ΕΕ δεν είναι ενιαίο. Υπάρχει το "όχι" του λαού και το "όχι" εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων.)
Δεν υπάρχει κανείς επίσης από αυτούς που ψάχνουν λύση εντός συστήματος , δηλαδή εκεί που δεν υπάρχει, που να μην κοιτάζει λοξά στα Ασφαλιστικά Ταμεία(να πεινάσουν οι ασφαλισμένοι για να σωθεί ποιός;). Κανείς από τους "συνετούς" που να μην στοχεύει στα όποια αποθέματα ή διαθέσιμα, λαικές οικονομίες, εκκλησιαστική περιουσία, "λαικά ομόλογα" και όποια άλλη "εναλλακτική". Αρκεί να μην πουν τη λέξη ανατροπή ή απόλυτη χρεοκοπία του καπιταλισμού.
Και όλα αυτά ονομάζονται λύσεις και μάλιστα "φιλολαικές"!
Αφήστε τους να μιλάνε.
Αφήστε τους να συμφωνούν ότι πρέπει να σωθούν οι "τράπεζές ΜΑΣ".
Αφήστε τους να ταυτίζουν τη σωτηρία των χρεοκοπημένων τραπεζών με τη σωτηρία του λαού και να λένε ότι αξίζει τον κόπο να θυσιαστεί ο λαός για να ορθοποδήσουν οι τράπεζες(!), που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τους γνωστούς τζογαδόρικους τρόπους κάτω από τα δήθεν άγρυπνα βλέμματα των εποπτικών αρχών της ΕΕ και της ΕΚΤ!
Να συμφωνούν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για "όλους", πλούσιους και φτωχούς, τραπεζίτες καί άνεργους, βιομήχανους και εργάτες, με την οποία "λύση" όμως ο λαός θα συμφωνήσει να σφίξει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του για να σώσει αυτούς που έχουν την εξουσία. Να λένε δηλαδή, πως αν δε σωθούν οι πλούσιοι  πάση θυσία, ο λαός δεν αξίζει τίποτα, πως είναι ανίκανος να τα καταφέρει  και θα χαθεί! 
Αφήστε τους να λένε χυδαία πως υπάρχει αυτό που λένε "κοινό καλό" κι ότι η εξουσία δεν ανήκει πουθενά, ότι δε νοιάζεται να σώσει μόνο τον εαυτό της αλλά το λαό και τον τόπο!

Όσο πιο πολύ μιλάνε τόσο πιο πολύ εκτίθενται. Το παιχνίδι είναι τόσο σκληρό που οι πολυλογάδες τρομοκρατημένοι αστοί και μικροαστοί δεν μπορούν να το αντέξουν.

Οσο κι αν το κρύβουν, στο τέλος ακόμη κι οι κουφοί θα το ακούσουν, ακόμη κι οι τυφλοί θα το δουν. Ακόμη κι οι ίδιοι οι ψεύτες θα αναγκαστούν να το ομολογήσουν.

Ο καπιταλισμός τους σάπισε και κατασπαράζει τον ίδιο του τον εαυτό και όποιν άλλο βρεθεί στο δρόμο για να σωθεί..

Το θηρίο ξεψυχάει. Ας μην το αφήσουμε να πέσει πάνω μας και να μας λιώσει.
Πρέπει να ανατραπεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis