Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Δεν θα τους βγεί

Δακρυγόνα στο σχολείο της Ιερισσού!
Τι άλλο χρειάζεται άραγε να πει κανείς;

Το μόνο που ξέρω βέβαια ειναι ότι δεν πρόκειται να τους βγεί.
Η ιστορία αυτή κρατάει χρόνια.
Το ό,τι έγινε στην Ολυμπιάδα πριν 15-20 χρόνια; επαναλαμβάνεται τώρα σε Ιερισσό, Σκουριές, Μ.Παναγία (και όχι Μ.Παναγιά).

Η μεγάλη διαφορά από τότε είναι η πονηρή συμπεριφορά και τακτική της εταιρείας. Αυτή τη φορά η εταιρεία  προσλαμβάνει, τάζει, μοιράζει χιλιάδες αιτήσεις πρόσληψης(!) και για την ώρα πληρώνει κανονικά χωρίς περικοπές και γενικά κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τους κατοίκους. Μετά θα... βλέπαμε το πραγματικό της πρόσωπο, αν προλάβαιναν τις αντιδράσεις.

Από την άλλη όμως, επειδή οι κάτοικοι που καταλαβαίνουν και ξέρουν και τι σόι "επένδυση" είναι αυτή, αλλά και τι λένε οι επιστήμονες που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία, και φυσικά δεν πρόκειται να βάλουν στη ζυγαριά της "επένδυσης" το νερό που πίνουν, τη θάλασσα και τον αέρα της Χαλκιδικής, γι αυτό το κράτος και η κυβέρνηση διάλεξαν το δόγμα "νόμος και τάξη".
Ετσι τώρα,  όπως και τότε στην Ολυμπιάδα, έχουν επιβάλει  ένα καθεστώς τρομοκρατίας με την Αστυνομία και τα ΜΑΤ να είναι παντού, με προσαγωγές, συλλήψεις, δακρυγόνα, ελέγχους σε σπίτια, προκλήσεις κάθε είδους κλπ.
Ομως με το βούρδουλα και τον εξαναγκασμό είναι φανερό ότι  χάνουν το παιχνίδι.
Ηδη αναγκάστηκαν και χθες να δείξουν το πραγματικό τους βάρβαρο πρόσωπο.
Όποιος έχει παιδιά δεν μπορεί φυσικά να ανεχτεί το να πέφτουν δακρυγόνα στις αυλές, όποια πολιτική τοποθέτηση και αν έχei , ό,τι κι αν ψηφίζει.
Αυτό που κατάφεραν με αυτό τον τρόπο ήταν το να δείξουν ότι καμιά σχέση δεν έχουν με το λαό και πως το μόνο που θέλουν είναι να στηρίξουν τα συμφέροντα της εταιρείας και την επένδυσή της. Οσο για το λαό και τα παιδιά του δε δίνουν δεκάρα.
Το που θα καταλήξουν είναι γνωστό και από την περίπτωση της Ολυμπιάδας το '97.

Kάτι τελευταίο αλλά σημαντικό που άκουσα από εκπρόσωπο των κατοίκων για τον παλιό γνωστό μας υπουργό και νυν Δήμαρχο κ.Πάχτα. Είπε ο εκπρόσωπος των κατοίκων:
"Λέει ο κ.Πάχτας ΄τι η περιοχή μας είναι το 5ο μεταλλευτικό πεδίο του κόσμου. Εμείς λέμε ότι είναι το 1ο στην Ευρώπη. Πως γίνεται το 1ο πεδίο της Ευρώπης να πουλήθηκε για 11 εκατομμύρια μόνο; Δεν είναι σκάνδαλο αυτό;"

Ειναι βέβαια φανερό ότι με καπιταλισμό και ΕΕ δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε "σωστή διαχείριση του πλούτου", ούτε Δημοκρατία, ούτε ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Ο καπιταλισμός έχει άλλα ενδιαφέροντα.
Οσο για τα δικά μας ενδιαφέροντα, αυτά μόνο η σκληρή πάλη μπορεί να τα υποστηρίξει, όσο μπορεί να το καταφέρει. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει κι αυτό το είδαμε και πάλι.

Να τι γράφει για τα χθεσινά αίσχη κρατικής καταστολής ο Ριζοσπάστης:

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ
Αγρια επίθεση των ΜΑΤ με τραυματίες ανήλικα παιδιά



Καταγγελίες για χρήση σφαιρών καουτσούκ από αστυνομικές δυνάμεις που στόχευαν στα πόδια!

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οι δυνάμεις καταστολής την Ιερισσό




Με χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ, με διπλή επίθεση των ΜΑΤ - που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ακόμα και ανήλικων μαθητών, η κυβέρνηση κλιμάκωσε χτες το όργιο αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής στην Ιερισσό, με πρόσχημα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της προβοκατόρικης εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.



Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτες το πρωί χτύπησαν με χημικά τους κατοίκους, ακόμη και τους μαθητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο προαύλιο του σχολείου. Το απόγευμα ξαναχτύπησαν τους κατοίκους, με χημικά και σφαίρες από καουτσούκ σκοπεύοντας στα πόδια...

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Χτες το πρωί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που διεξάγει τις έρευνες, είχε καλέσει 6 κατοίκους να παρουσιαστούν για δεύτερη φορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου.

Οι 6 κάτοικοι της Ιερισσού παρουσιάσθηκαν κανονικά στην Αστυνομία. Στη συνέχεια έγινε γνωστό στην Ιερισσό ότι κατευθύνονται προς το χωριό 5 - 6 διμοιρίες των ΜΑΤ μαζί με τους 6 προσαχθέντες για να ξεκινήσουν έρευνες στα σπίτια.

Αμέσως χτύπησαν οι καμπάνες και οι κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του χωριού από την πλευρά του Πολυγύρου. Οταν οι δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν στην είσοδο του χωριού, σταμάτησαν.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να μάθουν το λόγο της παρουσίας τους. Η απάντηση ήταν ότι συνόδευαν την ομάδα που στο πλαίσιο της προανάκρισης θα πραγματοποιήσει έρευνες στα σπίτια.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι κανείς δεν θα εμποδίσει τις έρευνες και ότι δεν χρειάζονται 5 - 6 διμοιρίες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν το χωριό τους.

Η απάντηση που πήραν ήταν «θα μπούμε όπως θέλουμε εμείς» και αμέσως ξεκίνησε η επίθεση με χημικά προκειμένου να απωθήσουν τους κατοίκους μέσα στο χωριό.

Στη διάρκεια της επίθεσης και της απώθησης έπεσαν χημικά μέσα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ιερισσού όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές στο πλαίσιο της κατάληψης που πραγματοποιούν από την Τρίτη. Παιδιά λιποθύμησαν, ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.


Η δεύτερη επίθεση

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην είσοδο του χωριού και ουσιαστικά απέκλεισαν την πρόσβαση. Ακολούθως ξεκίνησαν οι έρευνες στα σπίτια, παρουσία ειρηνοδίκη. Σε κάθε σπίτι, δυνάμεις των ΕΚΑΜ περικύκλωναν τον έξω χώρο. Σε κάθε τέτοια επιχείρηση, συγκεντρώνονταν σιγά σιγά και οι κάτοικοι που με συνθήματα κατήγγειλαν την τρομοκρατία και την καταστολή που βιώνουν μέρες τώρα με την αστυνομοκρατία και τις διαρκείς προσαγωγές, τις πολύωρες κρατήσεις.

Το απόγευμα σε μια τέτοια συγκέντρωση των κατοίκων, η Αστυνομία απάντησε με νέα επίθεση με χημικά και χτυπώντας τους στα πόδια με σφαίρες από καουτσούκ. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, παίρνοντας μαζί τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου και τους 6 κατοίκους που από το πρωί κρατούνταν μέσα σε μια κλούβα. Οι δυο από τους 6 αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία και οι άλλοι 4 οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Κατά τις πληροφορίες, έχουν ερευνηθεί ήδη 5 σπίτια, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σε άλλα 6.

Συνολικά τις προηγούμενες μέρες έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 100 κάτοικοι, ανάμεσά τους 15χρονα και 16χρονα παιδιά.

«Η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει τον αγώνα μας. Γελιέται. Δεν θα τα καταφέρει». Αυτό καταγγέλλουν οι κάτοικοι που απαιτούν να φύγουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ που έχουν πολιορκήσει το χωριό τους και τρομοκρατούν τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους του χωριού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis