Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νόμοι

Tο να μπουκάρεις σε ένα σπίτι, όπου μένει μια οικογένεια με παιδιά, φορώντας κουκούλες και σπάζοντας τις πόρτες στις 3 τα ξημερώματα, είναι σίγουρα μια άγρια επίδειξη βίας και είναι παράνομη πράξη. Εκτός φυσικά αν είσαι το κράτος.
Τότε δεν είναι ούτε βία ούτε παράνομη, είναι απλά εφαρμογή του κώδικα ποινικής δικονομίας.
Δεν είναι κατάργηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι εκτέλεση των αποφάσεων της δικαιοσύνης.
Το να προσπαθείς με αυτό τον τρόπο, να ταυτίσεις ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη καν δικαστεί με εγκληματίες, επομένως στέλνοντας μήνυμα πως όποιος αντιδρά στις αποφάσεις  τους είναι εγκληματίας και έτσι θα αντιμετωπίζεται, δεν είναι πρόκληση, αλλά  είναι υπεύθυνη στάση του κράτους δικαίου.
Το να σου σπάνε το κεφάλι επίσης σε μια διαδήλωση διαμαρτυρία και να σε ψεκάζουν με χημικά δεν είναι ούτε αυτό βία ή επίθεση αλλά είναι υπεράσπιση της νομιμότητας και διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης προς όφελος των πολιτών.
Εν πάση περιπτώσει το αστικό κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους νόμους. Δικό του το "εργοστάσιο", όσους θέλει κατασκευάζει.
Δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά το είπε κάπως έτσι:
Αν χρειαστεί το αστικό κράτος μπορεί να κάνει τόσους νόμους ώστε όλοι να είμαστε παράνομοι.

Σε λίγο θα είναι στο χέρι τους να μας δίνουν ή να μας αφαιρούν το δικαίωμα ακόμη και να αναπνέουμε.

Εκτός κι αν τους πάρουμε το "εργοστάσιο", κι όχι αν απλά γίνουμε διευθυντές τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μου το δικαίωμα να αναπνέουμε το πληρώνουμε με φόρους, με χαράτσια, με εισφορά "αλληλεγγύης", με "κούρεμα" των αποθεματικών των δικών μας ταμείων, άρα το "κρατικό εργοστάσιο" το έχει κόψει το δικαίωμα της δωρεάν ανάσας.

ShareThis