Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πολύ καλός ο Δ.Κουτσούμπας το πρωί στη ΝΕΤ -"Τσιράκι του συστήματος η Χρ.Αυγή"

Πολύ καλή η πρώτη εμφάνιση του ΓΓ του ΚΚΕ στην τηλεόραση σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ.
Ηταν ήρεμος, καθαρός και σαφής σε όλα τα θέματα που αναφέρθηκε, κυρίως όμως έδειξε ότι δεν είναι από εκείνους που μπορούν οι εκπαιδευμενοι σε αυτό δημοσιογράφοι να διακόπτουν, να μπερδεύουν και να στρέφουν σε άλλη κατεύθυνση όταν δεν τους αρέσει αυτό που λένε.
Ο Δ.Κουτσούμπας τελείωνε τις απαντήσεις του και ό,τι ήθελε να πει, αδιαφορώντας αν στη διάρκεια της απάντησής του έπεφτε βροχή από άλλες ερωτήσεις όπως συμβαίνει συνήθως.
 Αν και δεν μπορούμε να κρίνουμε από μια μόνο τηλεοπτική παρουσία, μπορούμε να πούμε ότι δεν δείχνει να έχει την αμεσότητα και τη λαικότητα της Α.Παπαρήγα, σημείο που σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί, αλλά έχει μια αυστηρότητα και καθαρότητα στο λόγο που δεν αφήνει κανένα κενό παρερμηνείας σε όσα λέει. Δεν πλατιάζει, έτσι ώστε να χάνει χρόνο σε δευτερεύοντα, και μένει διαρκώς στοχευμένος σε αυτό που θέλει να πει χωρίς να μπερδεύεται από τις παρεμβολές.
Έτσι νομίζω ότι αν σήμερα είχε στο νού του να μιλήσει για 10 πράγματα κατάφερε τελικά να μιλήσει και για τα 10.

Παρότι ήταν η πρωτη φορά που εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή ως ΓΓ, δεν έδειξε ούτε στο ελάχιστο αγχωμένος όπως θα ήταν φυσιολογικό.
Για τη ΝΕΤ τωρα θα πούμε οτι οι τίτλοι που έβαζε στο κάτω μέρος της οθόνης ήταν άσχετοι και μερικές φορές δεν έβγαζαν καν νόημα. Κάποιοι μάλιστα ήταν λάθος όπως "Έξοδος από το ευρώ με ισότιμες σχέσεις με όλους" αντί έξοδος από την ΕΕ. Η σε άλλη απάντηση, "Συνέχεια του αγώνα και όχι απεργία διαρκείας μεσα στις εξετάσεις" ενω εκείνη την ώρα ο ΓΓ έλεγε ότι "το ΚΚΕ δεν ήταν ενάντια στην απεργία στις εξετάσεις γενικά, αφού μάλιστα και η πρόταση του ΠΑΜΕ έπιανε την πρωτη μέρα των εξετάσεων με τη 48ωρη απεργία που πρότεινε, αλλά στην προοπτική που εδινε και ότι δεν ήταν δυνατόν μετά από ουσιαστική αγωνιστική ανομβρία ή κινητοποιήσεις με μικρή συμμετοχή να πάνε οι καθηγητές σε διαρκείας και μάλιστα μέσα στις εξετάσεις".
Για το ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν και από τις πρώτες ερωτησεις, είπε ότι "σοσιαλδημοκρατικοποιείται συνεχώς, ενώ παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ", ενώ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα που έχει προκύψει με τις συνιστώσες του και είπε ότι "αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν επεμβαίνουμε"

"Η συμμαχία δεν θα ασχολείται μόνο με τα άμεσα, αλλά πρέπει να έχει και πολιτικούς στόχους"

Ο Δ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της λαϊκής συμμαχίας, λέγοντας ότι "το ΚΚΕ δεν βλέπει τη συμμαχία σε επίπεδο κορυφών και κομμάτων, αλλά στη βάση" και ότι "η συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ είναι η πιο ευρεία αφού δεν χωρίζει τους ανθρώπους σύμφωνα με το τι ψηφίζουν αλλά περιλαμβάνει όλους όσους έχουν κοινά προβλήματα, σύμφωνα με την κοινωνικη, την ταξική τους θέση"."Η συμμαχία" είπε,"δεν θα ασχολείται μόνο με τα άμεσα, αλλά πρέπει να έχει πολιτικό στόχο"
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε πως "δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά φαίνεται πως ενσωματώνει αποφάσεις της ΕΕ που έχουν μέσα τους τη θεωρία των 2 άκρων, που εξισώνουν το φασισμό με το κομμουνιστικό κίνημα και τους ναζί με τα εκατομμύρια των νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα"
Για τη Χρ.Αυγή είπε ότι "είναι τσιράκι του συστήματος και πως η ιστορία δείχνει ότι η σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο στήριξαν την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία του '30 για να προστατευθεί το σύστημα"."Η αντιμετώπιση της ΧΑ μπορεί να γίνει μόνο από τους οργανωμένους εργαζόμενους. Αν χρειαστεί κάποιος πρόσθετος νόμος ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, πρέπει να είναι καθαρός και σαφής"
Για το θέμα των οικονομικών των κομμάτων είπε ότι "είναι μεγάλο ψέμα ότι το ΚΚΕ αρνείται τον έλεγχο στα οικονομικά του. Το ΚΚΕ ελέγχεται κανονικά από το κράτος σύμφωνα με το νόμο με τακτικές εκθέσεις όπως συμβαίνει με όλους.Αυτό που αρνείται το ΚΚΕ είναι να δώσει λίστα με τους εργαζόμενους που προσφέρουν ποσά στο ΚΚΕ και δεν θέλουν να έχουν δημοσιότητα για τους γνωστούς λόγους. Οι άλλοι δημοσιεύονται κάθε μέρα στο Ριζοσπάστη με το όνομα και το ποσό της προσφοράς τους"

ΥΓ:Εντύπωση μας κάνουν οι τίτλοι "Επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ.Κουτσούμπας" Ειλικρινά δεν το πρόσεξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis