Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η γραμμή ανυπομονησίας


Υπάρχει μια γραμμή που μες την ανυπομονησία της, και φυσικά την έλλειψη εμπιστοσύνης στο λαό, πιστεύει πως η "ανατροπή" είναι στο δρόμο και θα προκύψει ξαφνικά σήμερα-αύριο από μια συμπλοκή ή επεισόδια που θα φουντώσουν και θα "παρασύρουν συναισθηματικά" το λαό σε εξέγερση. Πρόκειται φυσικά για αστεία υπόθεση. Δυστυχώς πρέπει να κουραστούμε λίγο παραπάνω για να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο. Αυτά γίνονται όταν ο λαός και η συνείδησή του θα έχει κάνει πολλά βήματα παραπάνω και δε θα δέχεται πια την εξουσία που τσακίζει τη ζωή του (δε θα εμπιστεύεται δηλ και δε θα ψηφίζει με τόση ευκολία σωτήρες τύπου ΝΔ,ΠΑΣΟΚ κλπ ουτε θα ψήνεται από Πρετεντέρηδες και Παπαχελάδες), δηλαδή σε μια κατάσταση που λέγεται "επαναστατική κατάσταση"(όπου οι κάτω δεν θέλουν να κυβερνηθούν, οι πάνω δεν μπορούν να κυβερνήσουν).

Η άποψη αυτή βέβαια δεν είναι μόνο αστεία αλλά και επικίνδυνη. Τόσο επικίνδυνη που σε βάζει σε σκέψεις για αυτούς που την υποστηρίζουν. 
Αυτό που με βγάζει όμως από τα ρούχα μου είναι ότι όλοι αυτοί τελικά είτε ανοιχτά είτε ύπουλα υπονοούν ότι το ΚΚΕ που δε συμμετέχει σε όλα αυτά είναι δήθεν δειλό και υποχωρητικό και κάποτε το τραβάνε κι άλλο("προδοτικό" κλπ)
 Το πόσο "δειλό" είναι το ΚΚΕ θα το δουν όλοι σύντομα. Το βλέπουν ήδη αφού τα στελέχη και τα μέλη του, είναι πρώτης γραμμής στόχος των φασιστών της ΧΑ που είναι και ο μπράβος του καπιταλισμού.

ΥΓ: Εννοείται ότι δε μπορούμε να συζητήσουμε καν την άποψη ότι η ανατροπή είναι "μια κυβέρνηση με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis