Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

"Ολοι μαζί" ή όλοι ναζί

Έχει αρχίσει από τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μια περίεργη πίεση από πονηρές πλευρές που απευθύνονται στο συναίσθημα των απλών ανθρώπων που ζητάει "κοινή σταση" "όλων" απέναντι στην Χ.Α. Το ακούσαμε σχεδόν από όλους τους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και όχι μόνο.

Οι κομμουνιστές δεν μπορούν να "τα βρουν" με τα αστικά κόμματα ούτε στο ζήτημα του φασισμού για τον απλό λόγο ότι τα κόμματα αυτά δεν θέλουν στην ουσία να αντιμετωπίσουν το φασισμό. Το μόνο που τους ενοχλεί στην ουσία είναι ότι τους κλέβει ψήφους που πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναγυρίσουν στη δική τους δεξαμενή.

Οι κομμουνιστές όμως είναι υποχρεωμένοι να πουν και τώρα την αλήθεια ακόμη κι αν ακούγεται σκληρή και άβολη.
  Ο φασισμός δεν είναι τίποτα άλλο από τη βίαιη μορφή του καπιταλισμού και η αντιμετώπιση του μόνο σε αντικαπιταλιστική βάση μπορεί να συζητηθεί.
 Το να καθίσεις λοιπόν στο ίδιο τραπέζι με όλους αυτούς που κρύβουν την αλήθεια για τη φύση του φασισμού μπορεί πολύ εύκολα να κάνει περισσότερο κακό από το όποιο "καλό" λένε ότι θα κάνει αυτοί που προωθούν την ιδέα.
 Ξερίζωμα του φασισμού σημαίνει ανατροπή του καπιταλισμού και τίποτα λιγότερο από αυτό. Αλλιώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο φασισμός θα έρπει ανάμεσα στις ζωές μας, θα λερώνει ή θα δολοφονεί.
Κάποιοι θα κάνουν το λάθος βέβαια να καθήσουν σ'αυτό το τραπέζι και να "τα βρούν" προσπαθώντας να δείξουν καλή συμπεριφορά. Ας ξέρουν όμως ότι σε τέτοιες στιγμές το σύστημα δείχνει όλη του τη μαεστρία στο να πιέζει και να φέρνει προς το μέρος του κόμματα, πόσο μάλλον άτομα, που δεν έχουν κανένα επαναστατικό χαρακτήρα και παρά τις διακηρύξεις τους το μόνο που θέλουν είναι τα κλειδιά της διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis