Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Έφοδος με το καλημέρα -Ζήτω το πρωτογενές πλεόνασμα...

Ζήτω το πρωτογενές πλεόνασμα!!! Και τώρα φέρτε ό,τι έχετε και δεν έχετε!

Mε ...χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία υποδέχεται η κυβέρνηση τη νέα χρονιά.
Με την ελπίδα ότι θα τσακίσει ό,τι έχει απομείνει χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση από τους ήδη πληγωμένους από τα απανωτά χτυπήματα κάτω από τη μέση του "επιτυχημένου" 2013.
Ετσι, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο που κάνει το κατάμαυρο άσπρο και φωτεινό, με το ξημέρωμα κιόλας της νέας χρονιάς κάνει κυριολεκτικά έφοδο.
"Θα είναι χωρίς αμφιβολία μια πολύ καλή χρονιά λένε"! Για ποιούς άραγε;
"Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι εδώ και φέτος θα μπούμε και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης..."
Πως θα γίνει αυτό;
Μα το δείχνουν ήδη με πράξεις. Το φωνάζει το 25άρι που ζητούν από φτωχούς και ανήμπορους στα νοσοκομεία, το λένε οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, το διαλαλούν τα "δώρα" στις τράπεζες(όπως στην ΑΛΦΑ) με το καλημέρα.

Είναι εν τω μεταξύ εντελώς προκλητικό, την ίδια στιγμή που άνεργοι και φτωχοί ανατριχιάζουν με τον κυνισμό του υπουργού υγείας που δε χάνει εκπομπή για εκπομπή διαλαλώντας τσαμπουκαλίδικα ότι "θα εφαρμοστεί ο νομος" (λες κι ο νομος είναι εκ Θεού και δεν τον έφτιαξαν οι ίδιοι), αυτός να προσπαθεί να πείσει ότι το 25 άρι είναι υπέρ τους αφού έτσι θα βρίσκονται πόροι για να λειτουργούν τα νοσοκομεία αλλά και ότι αυτό δεν θα το πληρώνουν οι φτωχοί αλλά οι "έχοντες"!!
Αν ξέρει κανένας κάποιο πλούσιο που πάει και στηνεται στις ουρές των Δημόσιων νοσοκομείων να μας τον πει να τον κάνουμε είδηση. Δεν υπάρχει όυτε μισός. Οι έχοντες πηγαίνουν σε θεση lux στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και δεν ενδιαφέρονται  καθόλου για το τι συμβαίνει στα Δημοσια.
Από αυτά δεν περνάνε ούτε απ' εξω μην τους πάρει κανα μάτι...Δεν ξέρουν καν κατά που πέφτουν.

Ας τα αφήσει λοιπόν αυτά ο ψεύτης υπουργός, γιατί ουτε οι εντελώς ηλίθιοι δεν θα του μείνουν για ακροατήριο. Αν και αυτός βέβαια, ποντάρει στο ότι οι ηλίθιοι είναι μάλλον πάρα πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis