Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: Ο λαός παρών!


Ξύπνησε πάλι η Αθήνα χθές το απόγευμα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την υγεία!
Ένα πραγματικά μεγάλο συλλαλητήριο, ένα ακόμη λαικό ποτάμι πλημμύρισε για λίγες ώρες το κέντρο θυμίζοντας σε όλους  ότι, είτε το θέλουν είτε όχι, ο λαός εξακολουθεί να είναι παρών!

Όταν οι προσυγκεντρώσεις έστριψαν στα Χαυτεία και μπήκαν στην Ομόνοια όσοι πίστευαν ότι θα είχαμε ένα αναιμικό, "τυπικό" συλλαλητήριο, μια ακόμη μικρή διαμαρτυρία, κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος. Η Ομόνοια πλημμύρισε κόσμο σε πυκνή διάταξη, ενώ ένα μεγάλο μπλοκ ήταν μέσα στην Αθηνάς.
Ο λαός λοιπόν που λεηλατείται δήλωσε παρών και το έκανε και πάλι κάτω από τα πανώ και τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ έδειξε ακόμη μια φορά ότι είναι ο μόνος δυνατός και αξιόπιστος πόλος αντίστασης, πράγμα που έχει να κάνει με την ποιότητα και το ταξικό περιεχόμενο που δίνει στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.
Να πούμε ότι όταν η ουρά της πορείας περνούσε από την Κλαυθμώνος η κορυφή έφθανε από την άλλη μεριά στο ύψος των Προπυλαίων έχοντας κάνει τη διαδρομή Σύνταγμα, Όθωνος, Αμαλίας και επιστροφή από την Παν/μίου!

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια κουβέντα από "αριστερούς¨ κύκλους που λέει ότι το ΠΑΜΕ δεν κάνει κινητοποιήσεις κι έτσι "βάζει πλάτη" στην κυβέρνηση!! Πιο βρώμικος παθαίνεις γάγκραινα...

Η απάντηση ήρθε και χθές, έρχεται και από τα μπλόκα, αλλά και από τις καθημερινές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ παντού μέσα από τα σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ.
Το πραγματικό ερώτημα βέβαια είναι άλλο.
Που είναι όλοι οι άλλοι;
Που είναι το 27% του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι αυτοί που λένε ότι αντιστέκονται, αλλά διαλέγουν να το κάνουν από το σπίτι τους βρίζοντας την τηλεόραση ή σχολιάζοντας διαδικυακά στο fb και το twiter;
Που είναι αυτό το μεγάλο πλειοψηφικό "αντιμνημονιακό" μέτωπο και τι ακριβώς διεκδικεί που να έχει σχέση με τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα του λαού;

Το ταξικό κίνημα και χθές αλλά και κάθε μέρα δηλώνει παρόν.
Αυτοί τι δηλώνουν;
Γιατί, μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά το τίποτα σημαίνει προετοιμασία για υποταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis