Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΠΜΣ:Τους καταδίκασαν γιατί ξέχασαν ότι ήρθαν στον κόσμο «να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ’ έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων»


Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για την καταδίκη των Χαλυβουργών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το μεγαλείο του αγώνα των Χαλυβουργών δε μειώνεται. Ο εννιάμηνος αγώνας εκατοντάδων εργατών που διεκδικούσαν αξιοπρεπή ζωή, που διεκδικούσαν αυτά που τους ανήκουν δε λερώνεται. Η αλληλεγγύη πολλών χιλιάδων εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο δε σταματά με δικαστικές διώξεις.

Οι δικαστές βρήκαν την Τετάρτη 9 Απρίλη, ημέρα Γενικής Απεργίας για να δικαιώσουν το Μάνεση και τις αστήρικτες κατηγορίες του. Καταδίκασαν 24 χαλυβουργούς χωρίς να μπορέσουν να στηρίξουν, ή να προσωποποιήσουν καμία κατηγορία, μόνο γιατί τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι τους. Τους καταδίκασαν γιατί ξέχασαν ότι ήρθαν στον κόσμο «να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ’ έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων» όπως έγραφε και ο Κώστας Βάρναλης.

Η απόφαση αυτή δεν είναι το τέλος ενός ηρωϊκού αγώνα. Αντίθετα πρέπει να γεμίσει οργή κάθε εργαζόμενο, να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάθε αυταπάτη για ‘τυφλή’, ‘αντικειμενική’, ή ‘αταξική’ δικαιοσύνη. Να τον βοηθήσει να καταλάβει ότι η αποχή, η απογοήτευση, η αποστράτευση θα οδηγήσει σε υποχώρηση το κίνημα και αυτόν στη βαρβαρότητα.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών απέδειξε ξεκάθαρα πως τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργατών αλλά το κηνύγι του καπιταλιστικού κέρδους. Οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων είναι αναπόφευκτες σε ένα σύστημα που δεν κινείται με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων αλλά το κέρδος των καπιταλιστών. Άρα η μόνη λύση για να μην υπάρχουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο εργοστασίων είναι να λείψουν οι όροι της καπιταλιστικής εκμετάλευσης.

Πρέπει να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα στο εξής ζήτημα: το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο δεν το έκλεισε ο αγώνας των απεργών, αντίθετα το έκλεισε ο Μάνεσης με την στήριξη της κυβέρνησης και για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, την (πάντα πρόθυμη) Χρυσή Αυγή, τα ΜΑΤ και τέλος την Δικαιοσύνη. Εξάλλου μια σειρά εργοστάσια κλείσανε ή είναι σε διαδικασία κλεισίματος χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως απεργία. Τα εργοστάσια θα συνεχίσουν να κλείνουνε, μέχρι να μπορέσει η εργατική τάξη να τα πάρει από τους καπιταλιστές και να τα αξιοποιήσει για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Μόνο έτσι θα υπάρξουν οι όροι ώστε ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος να αξιοποιείται για την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να προβληματιστεί, να ξεπεράσει την απογοήτευση, να έρθει στο Σωματείο, να αγωνιστεί για τη ζωή του.



Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε τη δική μας γιορτή με προοπτική το δικό μας δρόμο ανάπτυξης.



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος Νίκος Στρατηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis