Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Δύσκολη μάχη, δυσκολότερη συνέχεια - Κόκκινα γαρύφαλλα παντού

Εκλογές...

Και σήμερα και την άλλη Κυριακή παίζονται πολλά. Παίζεται ο τρόπος που θα συνεχιστεί η ζωή μας.
Οι πιο πολλοί δεν δείχνουν να το έχουν καταλάβει.
 Αντιμετωπίζουν και αυτή τη μάχη με έναν τρόπο "αλλά παλαιά", έναν τρόπο λίγο πολύ οπαδικό χωρίς να βλέπουν ποιος είναι απέναντί μας και τι απάντηση πρέπει να δοθεί, πέρα από συναισθηματισμούς προσωπικές σχέσεις και μικροσυμφέροντα...

Το βράδυ τα κανάλια θα στήσουν πάρτυ!
Θα πανηγυρίσουν την "αποδοχή από το λαό της κυβέρνησης Σαμαρά" αφού ο χάρτης θα έχει γεμίσει με νικητές, πρώτους και δεύτερους της ΝΔ και του   ΠΑΣΟΚ σε Δήμους και Περιφέρειες. (Οι μεγάλοι Δήμοι Αθήνας- Θεσσαλονίκης λένε πολλά...)
Φαίνεται πως όσο κάποιοι βάζουν το χέρι τους στο να νομίζει ο απλός κόσμος πως τα πάντα είναι ζήτημα προσώπων και όχι πολιτικών  που ασκούνται η θολούρα θα συνεχίζεται.

Όποιος με αφέλεια νομίζει ότι σε αυτές τις εκλογές "τους τελειώνουμε", όπως λένε κάποιοι, θα δει ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Το παλιό κομματικό σύστημα, είναι εδώ, το ρουσφέτι και το βρώμικο πάρε-δώσε είναι εδώ(έχει γίνει κανονικός χαμός), αλλά κυρίως είναι εδώ η "χαλαρή" συνείδηση που είναι έτοιμη να κάνει πίσω μόλις της πετάξουν ένα ξεροκόμματο, αγνοώντας το τι σημαίνει αυτό για το αύριο και το μέλλον.

Το βράδυ θα στηθεί το σκηνικό για ολόκληρη την εβδομάδα. Από τη μιά η συγκυβέρνηση θα μιλάει για αποδοχή από το λαό της πολιτικής της, του μαρτυρίου μας δηλαδή και θα στήνει νέο εκβιασμό, κι από την άλλη ο λαός θα πιέζεται από τον Σύριζα να επιλέξει το μικρότερο κακό, για "να φύγουν αυτοί" χωρίς να μας λένε τι είναι αυτό που θα έρθει... και πόσο θα μοιάζει με το παλιό.

Ο απλός κόσμος θα έχει την ευκαιρία και με αυτές τις εκλογές να δει την αλήθεια κατάματα.
Να δει ότι αν δεν παλέψει, αν δεν οργανωθεί, αν δεν δει καθαρά ποιος είναι ο αντίπαλός του, αν δεν ξεγράψει την υποχωρητικότητα και δεν σταματήσει να πιστεύει άκριτα συνήθως τα όσα "καλοπροαίρετα" του λένε τα κανάλια για να τον εκβιάζουν και να τον φοβίζουν, η ζωή μας θα συνεχίσει να σκοτεινιάζει.

Ο κόσμος αυτός έτσι κι αλλιώς είναι χωρισμένος στα δυο.
Ο κόσμος των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεών τους από τη μια και ο κόσμος ο δικός μας από την άλλη.
Ο κόσμος της ΕΕ και των κομμάτων που την χειροκροτούν ή την αποδέχονται, και ο κόσμος του Λαού και του αγώνα του.

Ας σκεφτούμε κι ας πάρουμε θέση!

Ας ρίξουμε κόκκινο στη μέρα λοιπόν.
ΚόΚΚινα γαρύφαλλα παντού!

Με ΚΚΕ και Λαική Συσπείρωση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis