Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ευτυχώς δεν μπερδεύτηκαν όλοι...


"1,5 εκατομύριο Γάλλοι βάδισαν στο Παρίσι εναντίον της βίας και του εξτρεμισμού"... γράφουν οι τίτλοι όλων των μεγάλων ΜΜΕ.

Ηταν λένε η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε...

Τι έκαναν όλοι αυτοί μες την πολιτική αφέλεια και την άγνοιά τους όμως;

Εστειλαν μήνυμα προς το σύστημα ότι δεν έχουν πάρει είδηση για το  τι παίζεται πίσω απ'την πλάτη τους.
Με την παρουσία τους έδωσαν συγχαρητήρια στα μέσα προπαγάνδας του συστήματος ότι η δουλειά τους πιάνει τόπο.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσεις αυτή την εικόνα όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από αυτούς που υφίστανται τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των μέτρων που παίρνουν οι κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται πολύ για τη σωτηρία του καπιταλισμού και καθόλου για τη σωτηρία του λαού, βάδισαν παρέα με τους εκπρόσωπους των καταπιεστών τους πρωθυπουργούς και προέδρους.
Και μόνο τα ονόματα αρκούν.
"Περισσότεροι από 45 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έδωσαν το «παρών» στην πορεία δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ. Ανάμεσά τους οι Άνγκελα Μέρκελ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι, Αντώνης Σαμαράς, Μαριάνο Ραχόι, Σαρλ Μισέλ, Χέλεν-Τόρινγκ Σμιτ, καθώς και πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς."

Όσο για την εικόνα με τους αρχηγούς κρατών μπροστά από τους διαδηλωτές, που οι πιο πολλοί είναι υπεύθυνοι για τους τόσους πολέμους γύρω, τις τόσες επεμβάσεις και καταστροφές κρατών, δεν μπορεί παρά να  γεμίζει το σύστημα με ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη για το μέλλον...
Κατάφεραν και πάλι να μπερδέψουν τον κόσμο και να τον κάνουν να πιστέψει πως λαός και ιμπεριαλισμός είναι "όλοι μαζί", κι αδερφωμένοι παλεύουν εναντίον ενός εχθρού-φάντασμα, που όποιος είναι λίγο λογικός και πληροφορημένος μπορεί να καταλάβει ότι ο ίδιος ο ιμπεριαλισμός και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι γέννησαν και μεγάλωσαν σαν δικό τους παιδί που είναι.

Όταν βλέπεις τον σφαγέα Νενατανιάχου αλλά μπρατσέτα με τη Μέρκελ τον Ολαντ και τον Κάμερον, αυτούς που τρομοκρατούν ολόκληρους λαούς να ηγούνται σε διαδήλωση κατά της βίας και της τρομοκρατίας, κι από πίσω 100ντάδες χιλιάδες λαού, το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι οι λύκοι και τα πρόβατα έδωσαν τα χέρια. Και λίγο πιο πίσω μαζί τους οι φιλοΕΕ εκπρόσωποι της λεγόμενης "αριστεράς"...
Ως γνωστό στη διαδήλωση συμμετείχε εκτός του Α.Σαμαρά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά πολλές "αριστερές" φιλοΕΕ οργανωσεις και τέως κραταιά ΚΚ.
Οι λύκοι λοιπόν φαίνεται πως έπεισαν πάρα πολλά θύματά τους πως μπορούν να κοιμούνται ήσυχα στην αγκαλιά τους και να αφήσουν τη ζωή τους στα χερια τους!
Όχι όλα όμως...

Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί οι λίγοι τρελοί που φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη ότι οι καταπιεσμένοι δε γίνεται σε καμιά περίπτωση να βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα με τους καταπιεστές δυνάστες τους.
 Όταν οι λύκοι κάνουν τα γλυκά μάτια κι αγκαλιάζονται με τα πρόβατα τό μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πως να τα καταβροχθίσουν. Ειδικά όταν η πείνα τους και η φυσική τους ανάγκη είναι τεράστια όπως τώρα.

Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι λίγοι τρελοί που τις κόκκινες γραμμές τους δεν τις βάζουν σε δήθεν διαπραγματεύσεις. 
Τις βάζουν εκεί που βρίσκονται αντικειμενικά, ανάμεσα στις τάξεις και λένε: Από εδώ οι εργάτες και η φτωχολογιά και μεις οι κομμουνιστές μαζί τους και απέναντι μας το χρήμα, το κεφάλαιο και οι πλουτοκράτες εχθροί μας. 

Σε μια δύσκολη στροφή της ιστορίας για τους λαούς λοιπόν, ο ιμπεριαλισμός με τα μέσα του κατάφερε να μπερδέψει πάρα πολλούς.
Άρπαξε την ευκαιρία από ην άγρια και απαίσια δολοφονία των εργαζόμενων του Γαλλικού περιοδικού και την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο διώχνοντας από πάνω του την τεράστια ευθύνη που έχει.
 Και σ'αυτό έβαλαν το χεράκι τους και οι διάφοροι "αριστεροί" όλων των ευρωπαϊκών κρατών που κρύβουν προσεκτικά ποιος είναι ο εχθρός και ο αντίπαλος που πρέπει να πολεμήσουμε, που κρύβουν προσεκτικά τον ιμπεριαλισμό, την πονηριά του και τα εργαλεία του.

Δεν κατάφερε να μας μπερδέψει όλους όμως.

Ευτυχώς υπάρχει και το ΚΚΕ!

1 σχόλιο:

Tolis είπε...

Συμφωνω στο αρθρο σφε αλλα η πορεια τους ηταν θερμοκηπιου , μπορεις να την πεις και περιφρουρημενη αλλα απο τον στρατο και απο την αστυνομια.
http://error.gr/?p=5266&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Errorgr+%28Error.gr%29

ShareThis