Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γ.Βαρουφάκης(ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα πάμε συγκρουσιακά...ούτε υπονοούμενο!



«Η δική μας κυβέρνηση δεν παίζει με το Grexit. Δεν θα αφήσει ούτε υπονοούμενο. Δεν θα πάει στη διαπραγμάτευση συγκρουσιακά, δεν θα μπλοφάρει»

Aυτό και πολλά άλλα είπε ο καλός αστός οικονομολόγος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρουφάκης που όπως πολλοί καταλαβαίνουν ο λόγος του μετράει πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά ειπώθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του "Η γένεση της μνημονιακής Ελλάδας" πού έκανε στο μέγαρο Μουσικής με τη βοήθεια του συνυποψήφιου του στο ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ξυδάκη και του γνωστού δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Μπ.Παπαδημητρίου.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει τον Γ.Βαρουφάκη λέμε ότι είναι καθαρά υπέρ του ευρώ και της ΕΕ ενω θεωρεί ότι η κρίση θα είχε αντιμετωπισθεί αν "η Ευρώπη" σκεφτόταν με πιο ανοιχτό μυαλό...

"Υπάρχουν καινοτόμες, έξυπνες μορφές δημοσιονομικής μηχανικής για τη λύση του προβλήματος (του ελληνικού χρέους)" είπε ο Γ.Βαρουφάκης, θεωρώντας ότι ως τώρα το πρόβλημα με την σοβαρή αυτή καπιταλιστική κρίση ήταν ότι δεν υπήρχαν έξυπνοι  στο στρατόπεδο των αστών υπουργών και οικονομολόγων.

Βέβαια τον καπιταλισμό μπορείς να τον κατηγορήσεις για χιλιάδες πράγματα. Αλλά για βλακεία και στενομυαλιά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Κάθε άλλο...

Σε ερώτημα «τι έχει να πει στον παππού  που φοβάται το Grexit», ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε πως «ο ίδιος ο Ντράγκι απαίτησε από τη Μέρκελ να θέσει τέλος στη φιλολογία περί Grexit, λέγοντας πως "αλλιώς δεν θα μπορέσω να σώσω το ευρώ". Κάποιοι λένε πως η Ευρωζώνη μπορεί σήμερα να διαχειριστεί μια έξοδο της Ελλάδας. Η ΕΚΤ όμως, είναι ένας ιδιαίτερα συντηρητικός οργανισμός και δεν θέλει αλλαγές. Δεν θέλει να χάσει ένα απ' τα κομμάτια του παζλ της, όχι μόνο λόγω των κινδύνων απ' αυτό, αλλά και γιατί είναι Αυτοκρατορία που δεν θέλει να χάσει μέρος της επικράτειάς της».

Εδώ βέβαια πρέπει να σκεφτεί κανείς πως γίνεται ένα "αριστερό κόμμα" που μιλάει για εθνική ανεξαρτησία(λέμε τώρα...) να δέχεται να ανήκει με χαρά στην επικράτεια μιας Αυτοκρατορίας που μάλιστα είναι Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα όχι απλά δέχεται αλλά δηλώνει ότι δεν θ'αφήσει καν υπονοούμενο εξόδου! Τόσο καλά παιδιά...
» Καταλαβαίνουν πως όσο εξακολουθεί ο "εικονικός πνιγμός" της ελληνικής οικονομίας, δεν θα σηκώσουμε κεφάλι (σ.σ. αναπτυξιακά). Φοβούνται όμως μην πάμε πίσω στο 2009. Και γι' αυτό, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να τα πακετάρουμε με εύπεπτο τρόπο για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο» ανέφερε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ανάγκη «άμεσης καταπολέμησης της βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης», αλλά και «πολλών και βαθιών μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο».

Όπως φαίνεται, και στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον, υπάρχει η άποψη ότι η κρίση ήταν αποτέλεσμα των "λάθος παροχών" και του "λαϊκισμού" και επομένως δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 2009!
Το "μαζί τα φάγαμε" από άλλη πόρτα...
Όσο για τις απώλειες των 5 χρόνων λεηλασίας, τα όσα πήρε η λάβα των μνημονίων τι να κάνουμε...Θεός σχωρέσ'τα.

Ετσι λοιπόν ο κ.Βαρουφάκης θεωρεί ότι στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πρέπει να είμαστε καλά παιδιά, να τους τα πούμε με "εύπεπτο τρόπο" για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους!
Πρέπει να τάξουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις...

Να πούμε ότι ο Γ.Βαρουφάκης μιλώντας για το χρέος είπε "πως δεν υποστηρίζει την εκδοχή του κουρέματος του χρέους, αλλά τον εξορθολογισμό του". (Διαγραφή, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους, κούρεμα, εξορθολογισμός, κι ακόμα δε φτάσαμε στη συζήτηση. Πράγματι οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει όπως είπε ο Α.Τσίπρας)
Μόλις μια μέρα πριν και ο Γ.Δραγασάκης μίλησε με ανάλογο σώφρονα τρόπο, υποστηρίζοντας την σταθερότητα(!) του τραπεζικού "μας" συστήματος(παρ' όλα αυτα όλες οι συστημικές τράπεζες προσφεύγουν στο μηχανισμό στήριξης ρευστότητας ΕLA...)  Ανάμεσα σε άλλα είπε: "...o ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο."

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ετοιμάζεται να δώσει "σκληρή μάχη" στις διαπραγματεύσεις...

Αυτό που έχει θολώσει εντελώς  είναι το εναντίον τίνος θα δώσει τη μάχη...

Σε ποιο χαράκωμα θα βρίσκεται. Με τη σωτηρία της καπιταλιστικής οικονομίας ή με τη σωτηρία της οικονομίας του λαικού νοικοκυριού; 
Με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες;

ΥΓ: Θα πρέπει να πούμε οτι ο Γ.Βαρουφάκης δεν έχει σχέση με διάφορους γραφικούς ή περίεργους που έχουν μαζευτεί στο ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ρ.Μακρή κ.α. Θεωρείται σοβαρός οικονομολόγος και ξέρει πολύ καλά τι λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis