Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Με τρελό ενθουσιασμό

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση.
Ο φοβος έχει γίνει ενθουσιασμός σε πολλούς, ενώ όποιος τολμήσει να πει κακή κουβέντα ειδικά για το ντουέτο Τσίπρα-Βαρουφάκη τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Ο "λαός" μοιάζει να νοιώθει πως βρήκε τους ηγέτες που ήθελε...
Αυτούς που θα κάνουν όσα έχει ανάγκη για λογαριασμό του, την ώρα που αυτός θα κοιτάζει τη δουλίτσα του και θα χαζεύει αμέριμνος σηριαλ, διαφημισεις και Αλτσαντήρι στην τιβί.

Δυο απλά πράγματα μόνο θα πούμε.
Πρώτα απ όλα δεν έχουμε καμιά εμπάθεια με το ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιοι απο εμάς δίνουν τέτοια εντύπωση κάνουν λάθος και πρέπει να το κοιτάξουν.

Δεύτερο, δεν μπορεί να μη μας προβληματίζει  ο ενθουσιασμός των συστημικών αλλά και εθνικιστικών μέσων, τα μπράβο των αστικών εφημερίδων και δημοσιογράφων και όλο το περίεργο αλλά και πονηρό κλίμα που υπάρχει.
Αν καποιος έχει λίγη πολιτική σκέψη θα σκεφτεί πως δε γίνεται ο ΑΝΤ1, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και τ' αλλα παιδιά να χαίρονται μαζί με το λαό για το καλό που μας βρήκε και να χαιρόμαστε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, αφεντικά και φτωχολογιά.
Κάτι δεν πάει καλά , ειδικά αν κάποιος έχει μεσα του μια στάλα μαρξισμό και εξακολουθεί να βλέπει πως σ'αυτό τον άδικο ντουνιά υπάρχουν και μετά τις εκλογές πλούσιοι και φτωχοί, καταπιεστές και καταπιεσμένοι. Εννοείται πως όλοι θα θέλαμε έναν κόσμο χωρίς συγκρούσεις, αλλά καλό είναι να μην κοροιδευόμαστε. Αυτό αργεί...Λίγη τσίπα χρειάζεται.

Τρίτο, κι εγω γουστάρω τις μαγκιές του Βαρουφάκη, αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να δώσουν μεροκάματο σε κανένα φτωχό, γιατί ο ίδιος το λέει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πρέπει να υποσχεθεί "δάκρυα και αίμα¨" κι όχι παροχές. Αυτό το είπε πριν τις εκλογές. Τωρα ανάμεσα στα πολλά συμπαθητικά που λεει τονίζει απόλυτα την ανάγκη βαθιών μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα.
Υπήρξαν πολλοί στο παρελθόν που ξεκίνησαν με καλές προθέσεις και κατέληξαν στην κόλαση της λιτότητας που τώρα λέγεται "λιτός βίος". Επίσης δεν είναι κι άσχημα, ούτε στοιχίζει τιποτα να μιλάς για "λιτό βίο" από την πλούσια σκοπιά της δικής σου άνετης ζωής.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν οι ΚΚέδες δεν ονειρευόμαστε δάκρυα και αίμα για να σωθεί ο καπιταλισμός, ούτε δεχτήκαμε ότι ο καπιταλισμός είναι η μία και μόνη προοπτική που υπάρχει όπως όλοι οι άλλοι.
Εμείς ονειρευόμαστε έναν άλλο κόσμο. 
Κι όχι γιατί είμαστε ρομαντικοί, αλλά γιατί είμαστε ρεαλιστές. 
Ο σοσιαλισμός είναι ανάγκη κι όχι όνειρο των απελπισμένων.

Αυτοί λοιπόν που τώρα ενθουσιάζονται με όσα συμβαίνουν, χωρίς να έχει κερδηθεί απολύτως τίποτα, και   κοιτάζουν με μισό μάτι εμάς που βάζουμε στο τραπέζι πρώτα απ' όλα τις δικές μας ανάγκες, τις αυτονόητες καθημερινές ανάγκες της λαικής οικογένειας, ας επιτρέψουν σε κάποιους από εμάς να ονειρεύονται το δικό τους όνειρο.
Ας μας επιτρέψουν  να παλεύουμε για το δικό μας όραμα ενός άλλου κόσμου.
Αυτός ο κόσμος που ονειρεύονται, του "ανθρώπινου  καπιταλισμού", έχει περάσει και δεν υπάρχει πια. Αυτό που περιμένουν και τους φαίνεται εύκολο και εφικτό θα τους απογοητεύσει για άλλη μια φορά.
Ας κοιτάξουν λοιπόν και λίγο αλλού κι ας σκεφτούν λίγο παραπάνω.

Εμείς δε θα κάνουμε την ελπίδα κουρέλι, ονομάζοντας το συμβιβασμό αισιοδοξία και την υποταγή αντίσταση.

8 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Σας προσφέρουμε την σχετική εξαθλίωση αντί της απόλυτης!


«Όταν το σχέδιο πετυχαίνει, ο κυβερνήτης, υπηρέτης, διαχειριστής του κεφαλαίου και των υποθέσεων του κεφαλαιοκράτη, παρουσιάζεται ως ήρωας και σωτήρας, στήνει πανηγύρια και χορούς γιατί παρουσιάζει τη σχετική εξαθλίωση σαν σωτηρία, νίκη, ανάπτυξη, ευτυχία, ταξική ειρήνη και συνεργασία και γενικώς μια «ευτυχισμένη ζωή»!

Τότε υλοποιείται επακριβώς και το «όλοι μαζί μπορούμε» και να εξαθλιωνόμαστε και να πλουτίζουμε τους δανειστές και τους κεφαλαιοκράτες και να είμαστε ευτυχισμένοι»!



http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2015/02/blog-post_2.html

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η στάση και η... ξινίλα αρκετών ( ευτυχώς όχι όλων) κουκουέδων, για τις κινήσεις και διαπραγματεύσεις τις νέας κυβέρνησης, δεν μπορεί να περάσει έτσι ασχολίαστη, έχω να πω τα εξής:

επειδη η πραγματικότητα είναι ο ενφια και όχι η σοσιαλιστική προοπτική της χώρας, επειδή ο κόσμος προβληματίζεται για τους οικονομικούς συσχετισμούς δυνάμεων στην ευρώπη και όχι για την καθαρότητα του μαρξισμού-λενινισμού στο ΚΚΕ και επειδή με ενδιάφερε πρωτίστως να φύγει η δικτατορία του σαμαρά-βενιζέλου και μετά το τι θα γίνει με την δικτατορία του προλεταριάτου, στηρίζω απολυτα την κυβέρνηση της αριστεράς και θα προσπαθήσω να πετύχει. Οι δίκες προθέσεων, οι κακογλωσσια, η υποτίμηση του προοδευτικού ρόλου της και η κινδυνολογία, είναι δουλειά πρωτίστως της δεξιάς, που αποσκοπεί στην αποτυχία του συριζα για να εμφανιστεί εκείνη σαν σωτήρας.

Μπορείτε να κανετε οση κριτικη θέλετε στο συριζα, είναι δικαίωμα σας. εκείνο που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να γίνεστε πιο δεξιοί από τους δεξιούς για τον φόβο μην υπάρχει διαροοή ψήφων του κόμματος και να δίνετε συμβουλές σαν κήνσορες για το τι στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, όταν οι ίδιοι αρνείστε την ΕΥΘΥΝΗ της κυβερνητικής συνεργασίας.

Καποτε,σε μια μελλοντική σοσιαλιστική ανοικοδόμηση της ελλάδας, θα έχουμε χρόνο να διαφωνούμε για ιδεολογικά θέματα και τακτικές και υπεραναλυσουμε για άλλη μια φορα τι θα μπορουσε να γινει αλλιως το 1944 και τι εννούσε ο Λένιν το 1905. Μέχρι τότε όμως, η πραγματικότητα της ανεργίας, της ανέχειας ειναι εδω, οπως ειναι ομως και η ελπιδα. Ειτε μας αρεσει είτε οχι,σε αυτή τη ζωή, σε αυτή την κοινωνία και σε αυτή την πραγματικότητα θα παλέψουμε. Για τους υπόλοιπους "καθαρούς", υπάρχει και το μοναστήρι...

φιλικα,
Ενας - συμφωνα με το ΚΚΕ - παραπλανημένος, οπορτουνιστής, σοσιαλφασίστας, αντιδραστικός ψηφοφόρος του σύριζα

Γιώργος Σαρρής είπε...

φίλε του ΣΥΡΙΖΑ, όσο μεγάλο το νικνειμ τοσο πολυλογάδικο και το σχόλιο. Πολυ κλάμα ρε γμτ. Δε χρειάζεται. Η αλήθεια θα φανει γρήγορα. Το επικοινωνιακό του Τσιπρα κ του Βαρουφάκη δε θα λύσει προβλήματα. Φυσικα και ειναι ο ΕΝΦΙΑ και πολλα άλλα το προβλημα, αυτο ακριβως λεμε εμεις κα όχι εσεις. Αυτα θέλουμε να λυθουν και όχι η δικταορία του προλεταριάτου όπως λες για να θολώσεις νερά και να προβοκάρεις. Λυστε τα λοιπόν, και σταματείστε να ζητάτε να βάλει πλάτη ο λαός, δλδ να συμβιβαστεί με το τίποτα και να μη ζητήσει όλη τη ζωή που του αξίζει. Ο λαός βαζει πλατη εδω και αιώνες. Κόφτε το παραμυθι λοιπον. Βαρκιζα τέλος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Αφού σκίσαμε μερικές γάτες στην Ευρώπη, αφού σκορπίσαμε τον πανικό και τον όλεθρο σε όλα τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (στο μεταξύ η Μέρκελ έχει να κοιμηθεί μέρες και ο Ομπάμα έχει γοητευτεί από τον Αλέξη και γονυπετής προσφέρει τις υπηρεσίες του) τι θα γίνει με τα 1.500.000 ανέργους; Έχει κανένας ΣΥΡΙΖΑίος καμιά ιδέα ή ....

Ανώνυμος είπε...

“τρελος ενθουσιασμος” με “πολυ κλαμα” δεν ταιριαζει καθολου. αποφασιστε τελικα, για τι μας κατηγορειτε.

Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο να τηρειτε την αυστηρη κομματικη γραμμη και τον «δημοκρατικο» συγκεντρωτισμο και να μην μπορεις να χαρεις τιποτα, τιποτα απολυτως. Εμεις παντως χαρουμενοι ειμαστε για το σημερα ,για το αυριο θα παλεψουμε και λαθη θα κανουμε, γιατι λαθη κανει καποιος οταν δρα.

και το κκε παλιοτερα εκανε λαθη,πολλα λαθη, γιατι αγωνιζοταν να αλλαξει καταστασεις, επαιρνε πρωτοβουλιες, ηθελε να ειναι πρωταγωνιστης στις εξελιξεις, δρουσε. Τωρα, κανεις δεν μπορει να το κατηγορησει για τιποτα. Συνεπεια, αποστασιοποιηση, απομονωση.

Μεινετε λοιπον στο μοναστηρι της αριστερας και αφηστε τους υπολοιπους να δρασουν και να αγωνιστουν για το σημερα, το τωρα, το παρον και ας μην εχουμε σοσιαλισμο.

φιλικα,
ενας παραπλανημενος, οπορτουνιστης, κτλ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανωνυμε "οπορτουνιστή" κλπ. δε χρειαζεται να πω τιποτα εγώ. Ριξε μια ματια στους δεικτες του Χρηματιστηρίου σήμερα και στους τίτλους των οικονομικων σάιτ περί "θετικής εκλογίκευσης της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ" Κ ΘΑ ΈΧΕΙς ΤΗΝ απάντηση στο γιατί σας κατηγορούμε. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟς της ΝΔ σήμερα εμφανιστηκε χωρίς γραβάτα χαμογελαστός και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για όσα κανει η κυβερνηση. Ειπε ότι στις καλλιτεχνικές κωλοτούμπες υψηλής τεχνικής αξίζει χειροκρότημα. Στο ΣΚΑΙ ο Σπηλιοτόπουλος έλεγε ότι θα σταθούν δίπλα στην πατριωτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μας είναι ότι αυτοί χειροκροτάνε όλοι μαζί παρέα με τις αγορές και μεις προειδοποιούμε τον καημένο το λαό για το τι τον περιμένει, και τον καλούμε να σταθεί όρθιος και να παλέψει.

zoot horn rollo είπε...

Όσο παίζει το έργο με όρους σοουμπιζ, τόσο το χειρότερο με την αποκρουστική πραγματικότητα που έρχεται.
Είμαστε προσγειωμένοι και δεν απολογούμαστε γι'αυτό.

akrat είπε...

καλημέρα

ωραία τα είπατε για να δούμε

ShareThis