Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μάχες στη Χαλκιδική- Κουκουλοφόροι και "εργαζόμενοι" της εταιρείας με πέτρες εναντίον διαδηλωτών

Ο Δήμος  απλά υπέρ της ειρήνης στην περιοχή...


Φαινόμενα που μας πάνε στα χρόνια του παρακράτους των "αγανακτισμένων πολιτών", κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '60 είχαμε την Κυριακή  στη Χαλκιδική.


Η ιστορία έχει ως εξής.
Οι κάτοικοι που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού(και όχι μόνο) στη Χαλκιδική είχαν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η εταιρεία, βάζοντας μπροστά εργαζόμενους(και άλλους όπως δείχνουν τα βίντεο...) οργάνωσε αντισυγκέντρωση για να εμποδίσει τη διαμαρτυρία εναντίον της.
Η αστυνομία και τα ΜΑΤ δεν απαγόρευσαν και δεν εμπόδισαν την αντισυγκέντρωση να φτάσει στα σημεία απ΄όπου θα πέρναγαν οι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία εναντίον της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα ήταν, οι "εργαζόμενοι" με κίτρινα πλαστικά αδιάβροχα της εταιρείας μαζί με περίεργους κουκουλοφόρους να επιτεθούν και να αρχίσουν να πετούν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών!

Το όλο θέμα παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ με δήθεν ουδέτερο τρόπο, ως σύγκρουση ανάμεσα σε δύο πλευρές, που θα πρέπει να σταματήσει... Ο τρόπος βέβαια είναι ένας κατά τα συστημικά ΜΜΕ. Να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων εκεί εναντίον της "επένδυσης" Χρυσού.
Μάλιστα αν κάποιος δεν το πολυέψαχνε μπορεί να έβγαζε το συμπέρασμα ότι διαδηλωτές που είναι εναντίον της εταιρείας χρυσού επιτέθηκαν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία!

Τα βίντεο που  βρήκαμε στο antigold  βέβαια δείχνουν καθαρά τι έγινε εκεί.
Μπαίνουμε λοιπόν σε μια εποχή όπου το σύστημα εκπαιδεύει τους δούλους του να "παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους" και να καθαρίζουν για λογαριασμό του.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα συναντήσουμε σύντομα ανάλογα φαινόμενα και αλλού.

Όλο αυτό κινείται μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας εκφασισμού της κοινωνίας, με την αποπολιτικοποίηση της ερμηνείας των όσων συμβαίνουν, το  χτύπημα της ταξικής ανάλυσης και λογικής που φυσικά δε μπορεί να δεχτεί ότι εργαζόμενοι χτυπούν εργαζόμενους για λογαριασμό μιας πολυεθνικής, και τελικά με την "εκπαίδευση" του λαού όχι απλά στο να ανέχεται την ακραία εκμετάλλευση από την πλευρά των επιχειρήσεων "αρκεί να υπάρχει ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι", αλλά και να παίρνει μαχητικά θέση υπέρ της εκμετάλλευσης πνίγοντας με τη βία κάθε διαμαρτυρία.



Ο Δήμος Αριστοτέλη υπέρ της ειρήνης..

Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη(αρχή που εκλέχτηκε με στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και άλλους "αριστερούς")που υποτίθεται ότι είναι εναντίον της επένδυσης, και που "καταγγέλει" τη στάση της αστυνομίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανακοίνωση στη λογική καταγγελίας της βίας "από όπου κι αν προέρχεται"!
Μιλάει για τη "διαίρεση της κοινωνίας" και για την ανάγκη να γίνει  "μια ειλικρινής προσπάθεια επίλυσης του σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας"...
Ποια είναι αυτή η λύση όμως; Εχει ή δεν έχει ο Δήμος θέση για την επίλυση της κρίσιμης κατάστασης εκεί;
Γιατί εμείς δεν είδαμε τίποτα στην ανακοίνωση εναντίον της επένδυσης εκεί. Γιατί άραγε;

Η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη:
«Δυστυχώς, γινόμαστε ξανά μάρτυρες μιας δυσάρεστης, απαράδεκτης και θλιβερής εικόνας που δεν τιμάει τόσο τους δημότες όσο και την εικόνα του Δήμου Αριστοτέλη που προβάλλεται στο Πανελλήνιο. Αν και ήταν ήδη γνωστή η πορεία προς τις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αλλά και η αντισυγκέντρωση των εργαζομένων της μεταλλευτικής εταιρίας, για άλλη μια φορά οι Αστυνομικές Αρχές αποδείχθηκαν επικίνδυνα κατώτερες των προσδοκιών με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης, τη βίαιη συνάντηση των δυο πορειών και τελικά τη χρήση βίας και χημικών ως μόνιμη απάντηση για τον κατευνασμό των διαδηλωτών», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος.

«Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη καταδικάζουμε τα θλιβερά γεγονότα στις Σκουριές, τις προαναγγελθείσες διακοπές της κυκλοφορίας και το ρόλο των εργαζομένων ως "αγανακτισμένων" θεματοφυλάκων και φορέων πίεσης της μεταλλευτικής εταιρίας. Καταδικάζουμε επίσης τις καταστροφές περιουσιών που έγιναν στην Ιερισσό και γενικότερα τους προπηλακισμούς και τη χρήση βίας από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατακριτέες και ακυρώνουν κάθε ειλικρινή προσπάθεια επίλυσης του σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Δεν θα μπούμε όμως περαιτέρω στον πειρασμό να καταλογίσουμε ευθύνες και υπαιτιότητες ή να μιλήσουμε για τυχόν σκοπιμότητα του επιχειρούμενου κλίματος γιατί αυτή τη στιγμή προέχει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να ανοίξει ο δρόμος της οριστικής επίλυσης του θέματος. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα ανεχθούμε από κανέναν εμμονή σε μια αντιπαράθεση χωρίς ουσία για το ποιός είναι ο πρωταίτιος, στείρα άρνηση και προσπάθεια να μεταφερθούν οι ευθύνες από τη μια πλευρά στην άλλη και τούμπαλιν»

«Απευθύνουμε δραματική έκκληση για ψυχραιμία και ταυτόχρονα παράκληση να σταματήσουν από όλες τις πλευρές οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, οι προσβολές και οι αντιπαλότητες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πυροδοτούν και να κλιμακώνουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα και να δημιουργούν βαθύτερο ρήγμα στην υφιστάμενη διαίρεση της τοπικής κοινωνίας.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της και να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οριστική λύση του προβλήματος και την επαναφορά της ειρήνης στην περιοχή μας»

Όπως βλέπουμε η "αριστερή" δημοτική αρχή είναι απλά υπέρ της ειρήνης στην περιοχή...

YΓ: Δίνει ανάσα η "επένδυση" στην οικονομία άραγε;
Το άρθρο από το antigold στο εδώ και τώρα δίνει απαντήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος του δήμου που τους ψήφισε τι λέει; Γιατί δεν τους βάζει μπροστά στις ευθύνες τους; ΄Εχει ευθύνες κι ο κόσμος γι' αυτό που ψήφισε.
Σωστή η επισήμανσή σου για το επικίνδυνο φαινόμενο μερίδας εργαζόμενων "για ένα πιάτο φαΐ" να συντάσσονται κάτω από ξένες σημαίες και να τα βάζουν με άλλους εργαζόμενους. Δυστυχώς αυτό το είδαμε και με τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που είπαν για τις άλλες καθαρίστριες που ήταν με σύμβαση ότι δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση να επαναπροσληφθούν.
΄Οπως το είχαμε δεί και με τη χαλυβουργία του Βολου που ούτε λίγο ούτε πολύ βοηθούσαν οι εργαζόμενοι τον Μάνεση να βγάλει τη δουλειά και των απεργών του Ασπρόπυργου.
Διαίρει και βασίλευε.
Κι η "πρώτη φορά αριστερά με ολίγον από ακροδεξιά" σφυρίζει αφιάφορα.

ShareThis