Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τίποτα δεν τέλειωσε! -Τεράστιο συλλαλητήριο ελπίδας





Hταν ένα πραγματικά τεράστιο συλλαλητήριο ελπίδας!

Όταν η  πορεία, ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου, έφτασε και μπήκε στην Αμαλίας μπροστά στη Βουλή το τελευταίο τηε κομμάτι στην άλλη άκρη δεν είχε ακόμη μπει στην Ομόνοια από την οδό Αθηνάς!

Και όλα αυτά σε μια μέρα που δεν κυκλοφορούσε το μετρό, που οι εργαζόμενοί του μετά από τόσες και τόσες απεργίες όπου επέλεγαν τη συμμετοχή με στάσεις εργασίας διευκολύνοντας την πρόσβαση στα συλλαλητήρια, αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά όλη τη μέρα...

Δεν ξέρουμε ακόμη τα ποσοστά της Απεργίας αλλά η συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο δείχνει ότι οι εργαζόμενοι πάλεψαν κι έδωσαν μια πρώτη δυναμική απάντηση και σ' αυτή την κυβέρνηση και στην εργοδοσία, παρά το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που υπάρχει ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ένα.
Ο λαός και οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι πρέπει να σταματήσουν να υποτιμούν τη δύναμή τους, να περάσουν στην αντεπίθεση, να οργανωθούν άμεσα  και να αντισταθούν εδώ και τώρα με κάθε τρόπο.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μπορούμε!

Η συνέχεια είναι μπροστά μας.



Αξίζει τον κόπο να πούμε ότι η Απεργία αυτή προτάθηκε μαζί με έναν σχεδιασμό αγώνα, που περιλάμβανε και τα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη -αλλά και άλλες κινητοποιήσεις, αμέσως μετά τις εκλογές από το ΠΑΜΕ.

Η σημερινή εικόνα δικαίωσε απόλυτα αυτή την επιλογή δείχνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Το είπαμε και τότε, το ξαναλέμε και τώρα.
Καμιά απογοήτευση, καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός!
Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΥΓ: Δεν ξέρουμε πως να χαρακτηρίσουμε την συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του γραμματέα του περί "νεοφιλελεύθερης επίθεσης" στο λαό και τα δικαιώματά του,
Είναι νομίζουμε καθαρό ότι την επίθεση στο λαό δεν την κάνουν κάποιες αόρατες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και "σκοτεινοί κύκλοι" στο παρασκήνιο.
Την επίθεση στα λαικά δικαιώματα την κάνει φανερά και χωρίς καμιά ντροπή η κυβέρνηση της "Αριστεράς" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η υποκρισία τους δεν έχει τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis