Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Άσκηση πολέμου στη Συρία



Για 17 δευτερόλεπτα παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας!
Μάλιστα η κατάρριψη έγινε εντός του Συριακού χώρου, αφού ο χρόνος ήταν ελάχιστος και το ρωσικό μαχητικό κυνηγήθηκε και κλειδώθηκε μέσα στο Συριακό εναέριο χώρο.

Πρωτοφανές μεν αλλά στην εποχή μας πολλά είναι πρωτοφανή.

Το να "διαβάσει"κανείς το πολύ σοβαρό στρατιωτικό επεισόδιο δεν είναι μια απλή υπόθεση.
Αυτό που μπορεί να δει όμως ο καθένας είναι το πόσο εύκολα στήνεται ενα επεισόδιο που μπορεί να έχει οποιαδήποτε εξέλιξη, ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες των σχεδιασμών που υπάρχουν.

Βέβαια οι πόλεμοι, πόσο μάλλον οι γενικευμένοι με πολλούς εμπλεκόμενους, δεν γίνονται με αφορμή ένα ξαφνικό γεγονός ή ένα 'τυχαίο' επεισόδιο.
Γίνονται όταν κριθεί από πολύ μεγάλα  συμφέροντα ότι πρέπει να γίνουν και όταν οι λαοί δεν καταφέρουν να τους αποτρέψουν με την αποφασιστική παρέμβασή τους.

Παρ' όλα αυτά οι προκλήσεις, τα μηνύματα, τα "πειράματα" και τα τεστ συμπεριφορών συμβαίνουν και στις μέρες μας διαρκώς.

Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο πυκνά είναι τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας, όπως επίσης το πόσο μπερδεμένο είναι το κουβάρι των ανταγωνισμών μέσα σε συνθήκες μιας πολύ σοβαρής  καπιταλιστικής κρίσης.

Η Τουρκία, προφανώς έχοντας σοβαρές πλάτες, έστειλε μήνυμα ότι απαιτεί απόλυτο έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο όπου δρουν αντάρτικες ομάδες Τουρκομάνων εχθρικές προς τον Άσαντ(έχει ζητήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Β.Συρία). Έστειλε με έναν τρόπο επίσης μήνυμα διεκδικήσεων στην περιοχή σε ένα  ενδεχόμενο διαμελισμού της Συρίας.
Το γεγονός ότι εχοντας προφανώς συνυπολογίσει τις συνέπειες της πράξης της προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια, δείχνει τη σοβαρότητα και την αξία του διακυβεύματος.

Την ίδια στιγμή έγινε πιο καθαρό ότι ο δυτικός συνασπισμός θέλει να βάλει φρένο στη δράση της Ρωσικής Αεροπορίας στη Συρία, ενω ταυτόχρονα τεστάρεται και η δυνατότητα της Ρωσίας να απαντά σε τέτοιες προκλήσεις σε μια στιγμή που μετά το μακελειό στο Παρίσι ετοιμάζονται νέες επιχειρήσεις που δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μορφή θα έχουν.

Φυσικά η Ρωσία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.
Σίγουρα θα απαντήσει με οικονομικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας ενω και στρατιωτικά θα προετοιμαστεί για απόκρουση νέας παρόμοιας πρόκλησης σε βάρος της χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνει η παρουσία Ρώσικων αεροπλανοφόρων εξοπλισμένων με υπερσύγχρονα μέσα.

Ολο το σκηνικό λοιπόν μυρίζει όλο και περισσότερο φωτιά πολέμου και οι λαοί της περιοχής πρέπει να αντιδράσουν όσο πιο άμεσα γίνεται.

Πρέπει να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους το δικαίωμα στην ειρήνη ζητώντας απεμπλοκή από τους   ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τους σχεδιασμούς τους.

Να φωναξουν με όλες τους τις δυνάμεις ένα βροντερό "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ"!


ΥΓ. Στην Καθημερινή διαβάζουμε για τις αντάρτικες ομάδες στην εκεί περιοχή:
"...ακόμη και το φιλοδυτικό Συριακό Παρατηρητήριο, που εδρεύει στο Λονδίνο, αναγνωρίζει ότι η οργάνωση των Τουρκμενίων ΤΜΗΡ αντιμάχεται τον κυβερνητικό στρατό του Ασαντ σε συμμαχία με την Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα."

1 σχόλιο:

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://laikhexousia.blogspot.gr/2015/11/blog-post_46.html
ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ

ShareThis