Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ποια Ελλάδα κέρδισε;


Άλλος ένας κύκλος σφαγής ολοκληρώθηκε.
Γιά άλλη μια φορά μια κυβέρνηση διαχείρισης ενός συστήματος εχθρικού με το λαό που καμιά σχεση δεν έχει με τα δικά του συμφέροντα, ψήφισε άλλη μια συμφωνία σφαγή που συνοδεύτηκε από ακόμη μία σειρά μέτρων που συνεχίζουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Όπως και τις προηγούμενες φορές η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της άρχισαν τους πανηγυρισμούς.

Ο λαός με τη σειρά του μένει στη γωνία να αναρωτιέται τι  τον περιμένει και τι θα σημάνουν όλα αυτά στην πράξη για τη ζωή του.

Όλη τη μέρα σήμερα, όλα τα ΜΜΕ "αναλύουν" την κατάσταση με τους γνωστούς τρόπους που μπερδεύουν το μυαλό κλίνοντας την "Ελλάδα" σε όλες της πτώσεις
"Τι κέρδισε η Ελλάδα";
"Πως θα ωφεληθεί η οικονομία της Ελλάδας;"
"Πόσα δις θα πέσουν στην Ελλάδα μετα το τέλος της αβεβαιότητας;"
κλπ κλπ

Αυτοί είναι πάνω κάτω οι τίτλοι των δελτίων από το πρωί.

Το συμπέρασμα όμως είναι και πάλι το ίδιο.

Όσο ο λαός σκέφτεται, το "καλό της Ελλάδας", δηλαδή αυτό που είναι δήθεν "καλό για όλους", για πλούσιους και φτωχούς, για εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, δηλαδή όσο σκέφτεται κάτι που δεν υπάρχει, τιποτα δεν πρόκειται να αλλάξει γι αυτόν και το μέλλον του.

Όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι σήμερα κάποιοι πανηγυρίζουν και γελάνε με το δράμα του, την ώρα που αυτός αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, κι ότι αυτός δεν θα δει δεκάρα από αυτά τα δις που ουσιαστικά βγαίνουν από τη δική του τσέπη, τότε θα έχει κάνει ένα πρώτο βήμα στην κατανόηση του δράματός του.

Όταν δει ότι δεν υπάρχει μια "Ελλάδα" και πως άλλη είναι η Ελλάδα των πλουσίων και άλλη η Ελλάδα των φτωχών, όταν αρχίσει να κατανοεί οτι αυτές οι δυο Ελλάδες είναι σε σύγκρουση, με τη δική μας Ελλάδα της φτώχειας να υποχρεώνεται να πληρώνει τα σπασμένα και το λογαριασμό της Ελλάδας του πλούτου και της χλιδής, τότε θα έχει κάνει ένα άλμα στη σκέψη του.

Αλλιώς θα παραμένει έκπληκτος παρατηρητής και ακροατής όλων αυτών των πονηρών αναλυτών που του μιλάνε για το "τι κέρδισε η Ελλάδα".

Ας αρχίσει να σκέφτεται:

Τι νόημα έχει "το τι κέρδισε η Ελλάδα" αν η δική μας ζωή, η ζωή του λαού  πάει χαμένη;

Ποιος έχει την εξουσία; Γιατί πανηγυρίζουν οι πάνω την ώρα που οι κάτω τσακίζονται;

Για ποιά Ελλάδα πεθαίνουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis